Nieuwe software-update verandert de Surface Duo van Microsoft in een draagbare Xbox

Een nieuwe software-update voor de Surface Duo verandert het in een Nintendo 3DS XL. Microsoft heeft een update uitgebracht voor de Xbox Cloud Gaming (xCloud) -app voor Android , die de Surface Duo in wezen verandert in een draagbare Xbox-console. Panos Panay, chief product officer bij Microsoft, onthulde op zijn Twitter-account dat een nieuwe update aanraakbedieningen toevoegt voor de Surface Duo, waardoor een virtuele gamepad op het tweede scherm van het apparaat met twee schermen komt.Het idee achter deze Xbox-achtige ervaring met de Surface Duo is simpel: laat consumenten games spelen op het apparaat, vergelijkbaar met hoe een DS of 3DS werkt. Dit is echt een interessante functie, iets dat de manier waarop je games speelt op een mobiel apparaat verandert. Op dit moment zijn er meer dan 50 titels, waaronder Gears 5, Sea of ‚Äč‚ÄčThieves, Spiritfarer en Hellblade: Senua’s Sacrifice, die Xbox Touch Controls ondersteunen. De nieuwe software-update is nu beschikbaar in de Google Play Store.

https://platform.twitter.com/widgets.js

De in Redmond gevestigde techgigant plaagde de Surface Duo voor het eerst eind 2019 en vorig jaar ging het apparaat in de uitverkoop. De Surface Duo is een nieuw type apparaat dat geen smartphone of tablet is. Het lijkt op een boek, met twee beeldschermen die zijn verbonden met een scharnier van 360 graden met randen aan de boven- en onderkant en dia’s. De Surface Duo draait Android met volledige toegang tot de Play Store.

Ondanks een veelbelovende vormfactor was de lancering van Microsoft’s Surface Duo een teleurstelling. Critici trokken de grondgedachte achter een ouderwetse Snapdragon-processor in twijfel, terwijl anderen de software-ondersteuning zwak vonden. Dat gezegd hebbende, lijkt Microsoft toegewijd te zijn aan de Surface Duo en het potentieel van apparaten met twee schermen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *