Asus AIO V241EA review: een desktopcomputer met een schrikbarend goede prijs

Ik ben er vrij zeker van dat je deze recensie op je smartphone of laptop leest. Als ik je mag vragen waarom je geen desktopcomputer gebruikt: je zou waarschijnlijk zeggen: “Ik vind het prima met mijn laptop.” Hoewel dit misschien belachelijk klinkt, vooral wanneer laptops zowel draagbaarheid als kracht bieden, denkt Asus dat de nieuwe AIO V241EA de potentie heeft om de perceptie van consumenten over desktopcomputers te veranderen. Asus ‘nieuwste alles-in-één pc combineert een 24-inch 1080p-monitor, 11e generatie IntelCore i5-processor, stereoluidsprekers en een 720p-webcamera in een ruimtebesparende vormfactor. Ik bracht de afgelopen week door met de Asus AIO V241EA, en hoewel er altijd een debat zal zijn tussen gelovigen in laptops en degenen die desktops thuis nog steeds graag als hun primaire desktopcomputer gebruiken, probeerde ik erachter te komen wie Rs 61.990 zou moeten betalen voor deze alles-in-één computer.Asus AIO V241EA-prijs in India: Rs 61.990

Asus AIO V241EA specificaties (zoals beoordeeld) : 23,8-inch, 16: 9, breedbeeld, Full HD 1920 × 1080 LED-display | Intel 11e generatie Core i5-processor, 8 GB RAM / 256 GB PCI-E SSD + 1 TB HDD | Intel Iris Xe grafische kaart | 2x 3W stereoluidsprekers | Inclusief draadloos toetsenbord en muis | Vensters 10 | 4 x USB 3.1 Gen 1 (Type A) + 1 USB 2.0 + 1 HDMI-out / HDMI-in + Ethernet-poort | audio hoofdtelefoon / microfoon combo jack

Asus AIO V241EA review: Supereenvoudige installatie
Het kostte me slechts een paar minuten om de Asus AIO V241EA in te stellen, vanaf het uitpakken van de machine tot het inloggen bij Microsoftaccount. In feite is de installatie net zo eenvoudig als een laptop. Sluit de desktopcomputer gewoon aan op een stopcontact, plaats AA-batterijen in de muis en het toetsenbord, schakel ze in en start vervolgens de pc op. Aangezien dit een alles-in-één desktopcomputer is, is er geen typische desktop-tower of een aparte monitor die extra ruimte in beslag neemt. Het idee achter het kopen van een alles-in-één desktop is om een ​​machine te hebben die een computer, een scherm, een webcam en luidsprekers in een ultracompacte vormfactor brengt. AIO’s leveren hetzelfde prestatieniveau als desktops op ware grootte zonder er saai uit te zien. Ze zijn geweldig voor compacte ruimtes en kunnen worden gebruikt als een gezins-pc, iets waar Asus gebruik van wil maken met het scenario van thuiswerken.

Asus AIO, Asus alles in één computer, alles in één Windows-computer, Asus AIO V241EA, Asus AIO V241EA computer, AIO De buitenschaal van de AIO ziet er indrukwekkend uit. (Afbeelding tegoed: Anuj Bhatia / Indian Express)
Asus AIO V241EA review: dunne randen geven deze AIO een moderne uitstraling
De Asus AIO V241EA is een weerspiegeling van hoe het coronavirus de manier waarop we thuis werken heeft veranderd. Nu meer mensen thuis werken en apparaten gebruiken die hun persoonlijkheid bepalen, is het logisch hoe deze alles-in-één desktopcomputer is ontworpen. Het ziet er eigentijds uit met een strak en minimaal ontwerp. De voetafdruk is klein en neemt niet veel ruimte in op het bureau. De AIO meet 540x409x48 mm en weegt slechts 5,1 kg. In tegenstelling tot AppleiMac die een aluminium chassis heeft, Asus heeft plastic. Het is geen deal-breaker en maakt de AIO niet super goedkoop, hoewel de standaard van metaal is. Dat gezegd hebbende, elk onderdeel van de Asus AIO V241EA is modern. Het 24-inch scherm (hierover later meer) is een echte blikvanger en ziet er fantastisch uit. Het heeft dunne randen aan de boven- en zijkanten, waardoor het scherm letterlijk van rand tot rand gaat. Er is een 720 HD-webcam onder het scherm die precies in het midden van de met aluminium beklede luidsprekerbalk is geplaatst, en in totaal drie microfoons om audio op te nemen.

Hoewel de door Asus gemaakte AIO past in mijn interieur, is mijn probleem met de monitorstandaard, die naar achteren kan kantelen, maar de hoogte niet kan aanpassen of verticaal of horizontaal kan draaien. Gelukkig zijn er voldoende connectiviteitspoorten. Aan de achterkant van de pc vind je vier USB 3.1 Gen1-poorten, een HDMI 1.4 (in en uit) poort, een Ethernet-poort. Het heeft ook een enkele USB 2.0-poort en een hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm. Ik had graag minstens één USB-C-poort en een SD-kaartlezer gezien, maar dit is nog steeds een solide poortverbinding.

Zowel het toetsenbord als de muis worden bij de AIO geleverd, dus u hoeft ze niet apart aan te schaffen. Het draadloze toetsenbord is gemakkelijk te typen en voelt solide aan. Ook de muis is prettig in gebruik.

Asus AIO, Asus alles in één computer, alles in één Windows-computer, Asus AIO V241EA, Asus AIO V241EA computer, AIO Geweldig toetsenbord van volledige grootte. (Afbeelding tegoed: Anuj Bhatia / Indian Express )
Asus AIO V241EA review: een 1080p-scherm dat perfect is voor Netflix
Het scherm van 24 inch (23,8 inch om precies te zijn) is indrukwekkend. Het biedt een resolutie van 1920 x 1080p en hoewel het geen aanraakondersteuning heeft, heeft het 16: 9-scherm een ​​goede kleurweergave en helderheid. Tot voor kort gebruikte ik een 17-inch monitor in combinatie met mijn Mac Mini. Ik heb het weggedaan omdat het niet goed voelde voor het soort werk dat ik doe. Of ik nu een e-mail aan het schrijven ben, aan een verhaal werk of een film kijk op Netflix, ik heb een monitor / beeldscherm nodig die tussen de 22 en 27 inch valt. Het 24-inch beeldscherm van deze personal computer voelt precies goed. Ik geef er de voorkeur aan om hier elke dag foto’s en kopieën op te bewerken boven mijn oude 17-inch monitor. Shows zoals Schitt’s Creek zien er fantastisch uit op deze AIO.

De stereoluidsprekers van het systeem pompen helder geluid uit. Ze zijn beter dan de luidsprekers van een laptop, wat een aangename verrassing is. Ze hebben een rijke output en leveren een krachtigere bas. De speakers zijn meer dan genoeg voor Netflix-films en YouTube-video’s.

Vreemd genoeg hield ik niet van de positionering van de webcamera. Het is een beetje scheef, waardoor ik bij veel gelegenheden gefrustreerd raakte tijdens het bijwonen van Zoom-oproepen. Het probleem is dat er geen manier is om het probleem op te lossen. Hoe dan ook, de videokwaliteit is matig, net als op de meeste Windows-pc’s. De microfoons doen het echter uitstekend om omgevingsgeluiden weg te werken.

Asus AIO, Asus alles in één computer, alles in één Windows-computer, Asus AIO V241EA, Asus AIO V241EA computer, AIO Vreemde positionering van webcamera / beperkte cameraresolutie. (Afbeelding tegoed: Anuj Bhatia / Indian Express)
Asus AIO V241EA review: niet ondermaats; goed voor lichtgewicht werk
Asus stuurde me het model met een Core i5-processor (11e generatie) en 8 GB RAM. Het bevat ook een 256 GB SSD en een 1 TB HDD. Met deze configuratie is de AIO snel voor dagelijks browsen, Google Documenten bewerken en zelfs lichte fotobewerking en gaming. Deze AIO-desktopcomputer behandelde alle taken die ik erop gooide. Ik denk dat dit model voor de meeste mensen prima is.

Maar ik zal de Asus AIO V241EA niet aanbevelen aan iedereen die veel rekenkracht nodig heeft. Dit type machine is prima om online lessen bij te wonen, aan PowerPoint-presentaties te werken, Netflix-films te streamen en op internet te surfen. Het hangt natuurlijk af van wat u van plan bent met de AIO te doen. Maar als je iemand bent zoals ik, wiens werk beperkt is tot surfen op het web, nieuwskopieën bewerken en naar muziek luisteren terwijl je aan het werk bent, dan zul je het prima doen met de Asus AIO V241EA.

Asus AIO, Asus alles in één computer, alles in één Windows-computer, Asus AIO V241EA, Asus AIO V241EA computer, AIO Helder scherm met bijna geen rand. (Afbeelding tegoed: Anuj Bhatia / Indian Express)
Asus AIO V241EA review: moet je het kopen?
De Asus AIO V241EA start snel op, draait op een Core i5-processor die snel genoeg is voor alledaagse taken, het scherm is helder en kleurrijk en de luidsprekers zijn uitstekend. Ik ben het ermee eens dat de 720p matig is, maar het is prima voor het bijwonen van online lessen. De brandende vraag is natuurlijk of je überhaupt een AIO moet overwegen of niet. Kijk, er zijn voor- en nadelen aan het kopen van een alles-in-één desktopcomputer. Het voordeel is dat u een computer krijgt die alles in hetzelfde frame combineert. Geen enorme wirwar van draden of een onaantrekkelijke toren op je werktafel. AIO’s zijn gericht op gemiddelde gebruikers en zijn daarom minder verwarrend voor iedereen die niet super bedreven is in technologie. Het nadeel van deze vormfactor is dat u de interne onderdelen niet kunt uitbreiden zoals bij een typische desktopcomputer. Ook op repareerbaarheid scoort de AIO laag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *