Instagram introduceert ondertitelingssticker voor verhalen; Hier leest u hoe u ze kunt gebruiken

Instagram heeft een nieuwssticker-optie geïntroduceerd voor zijn verhalen met de naam Captions. De ondertitelingssticker kan automatisch spraak in Instagram-verhalen transcriberen en laat kijkers real-time ondertitels zien. Hier is alles wat u moet weten over de functie.Hoe Instagram Live Stories gemakkelijk te onderschrijven
De ondertitelingsfunctie van Instagram was er al in IGTV en de Threads-app. Nu voegt Instagram de functie toe aan Stories en Reels. De functie kan op twee manieren worden geïmplementeerd. De eerste is door de bijschriftsticker te gebruiken.

Kies hiervoor een video om je Instagram-verhaal te delen. Zoek net voordat je het deelt de knop “Stickers” op de voorbeeldpagina. Zoek tussen de verschillende stickeropties naar de knop Bijschriften en klik erop om deze op het verhaal toe te passen.

Hiermee wordt de audio van de video getranscribeerd. Gebruikers kunnen ook op het transcript tikken om de kleur te bewerken door op de kleurkiezer bovenaan te tikken, of op het lettertype door op de onderstaande lettertype-optie te tikken.

Top tech nieuws nu
Xiaomi Mi 11 Ultra review: is het het waard?
De iPhone 13 Pro krijgt mogelijk een 120Hz-scherm
Instagram introduceert ondertitelingssticker voor verhalen
KLIK HIER VOOR MEER
Automatisch gegenereerde bijschriften
Een andere manier om ondertiteling in je verhalen te gebruiken, is door automatische video-ondertiteling in te stellen via een instellingenknop in de mobiele Instagram-app. Gebruikers kunnen dit doen door vanuit het hoofdscherm van Instagram naar het menu met drie stippen te gaan en naar Verhaalinstellingen te zoeken. Als u omlaag scrolt naar Toegankelijkheid, vindt u een optie om automatisch gegenereerde ondertiteling in te schakelen.

Ondersteunde talen
De ondertitelingsfunctie van Instagram werkt voorlopig alleen met Engels en is daarom momenteel alleen beschikbaar in Engelssprekende landen. De verwachting is echter dat de functie uiteindelijk beschikbaar zal zijn in andere regio’s, evenals in andere talen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *