Facebook Profile Picture Guard: hoe de nieuwe tool te gebruiken

Facebook heeft woensdag aangekondigd dat het nieuwe tools uitprobeert in India die misbruik van profielfoto’s kunnen voorkomen . De sociale gigant zei dat de functie werd uitgerold na feedback van gebruikers in India. De nieuwe functie geeft gebruikers meer controle door te beperken wie hun profielfoto’s kan downloaden en delen.Aarati Soman, Facebook Product Manager, heeft de nieuwe Photo Guard-tool aangekondigd, ook bekend als Profile Picture Guard. Bovendien onthulde ze dat Facebook ook ontwerpen introduceert op profielfoto’s waarvan het onderzoek van het bedrijf heeft aangetoond dat ze misbruik kunnen voorkomen. De functie zal naar verwachting binnenkort worden uitgerold naar gebruikers in meer landen, wat betekent dat dit enige tijd exclusief zal zijn voor gebruikers in India. Facebook zegt dat gebruikers in India een stapsgewijze handleiding zullen zien om een ​​optionele profielfoto-bewaker toe te voegen. Eenmaal toegepast, kan de profielfoto niet langer worden gedownload, gedeeld of in een bericht op Facebook worden verzonden.

Bovendien kunnen mensen die geen vrienden op Facebook zijn, niemand, inclusief zichzelf, in je profielfoto taggen. Facebook zegt ook dat het zal voorkomen dat anderen waar mogelijk een screenshot van je profielfoto op Facebook maken. Deze functie is momenteel alleen beschikbaar op Android-apparaten.

Met de nieuwe Photo Guard zien gebruikers die voor de nieuwe tool kiezen een blauwe rand en schild rond hun profielfoto’s als een visuele aanwijzing voor bescherming.

Als je enthousiast bent over de nieuwe fotobeschermingsfunctie van Facebook, volg dan de onderstaande stappen om je profielfoto te beveiligen. Let op, niet iedereen zal de functie onmiddellijk kunnen zien, omdat deze nog steeds langzaam in het land wordt uitgerold.

Methode 1
Vernieuw uw nieuwsfeed en mogelijk ziet u een bericht (hieronder afgebeeld) waarin u wordt gevraagd om uw profielfoto te helpen beschermen

Tik op Profielfotobeveiliging inschakelen
U ziet dan een scherm met uitleg over de voordelen van de Profile Picture Guard
Klik op Volgende
Je ziet dan je huidige profielfoto, compleet met het schildsymbool, met de optie Opslaan
facebook profielfoto guard1 facebook

Methode 2

Open je Facebook-profiel.
Tik op je profielfoto
Je ziet dan de optie (hieronder afgebeeld) om profielfoto-bewaker in te schakelen
Indien geselecteerd, krijgt u de optie Opslaan en ziet u uw profielfoto met het schildsymbool
facebook profielfoto guard2 facebook

Wat betreft de mogelijkheid om een ​​ontwerp aan uw profielfoto toe te voegen, wordt de optie weergegeven als een prompt in uw nieuwsfeed, net als bij methode 1 hierboven. U ziet het bericht Voeg een ontwerp toe aan uw profielfoto , gevolgd door de optie om een ontwerp toe te voegen . Zodra u hierop tikt, kunt u een keuze maken uit een reeks ontwerpoverlays en vervolgens op Volgende klikken . De stappen zijn hieronder afgebeeld.

facebook profielfoto guard3 facebook

Facebook onthult dat het de nieuwe tool voor het beschermen van profielfoto’s heeft ontwikkeld in samenwerking met Indiase veiligheidsorganisaties zoals Center for Social Research, Learning Links Foundation, Breakthrough en Youth Ki Awaaz.

“Op basis van voorlopige tests hebben we geleerd dat wanneer iemand een extra ontwerplaag toevoegt aan zijn profielfoto, andere mensen die foto minstens 75 procent minder snel kopiëren”, aldus Soman. Facebook zegt dat deze ontwerpen het voor gebruikers gemakkelijker zullen maken om misbruik van hun profielfoto te melden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *