Xbox One-games delen

De opkomst van digitale downloads voor games heeft een aantal interessante nieuwe problemen opgeleverd. Met oude consoles hoefde je alleen maar de schijf te dragen, erin te doen en je zou een spel spelen. Maar met digitale downloads is de game alleen toegankelijk als je bent aangemeld met het juiste account op je console. Dit is geen probleem als je de enige gamer in huis bent, of als jij en je gezinsleden allemaal op hetzelfde account spelen, maar als je wilt dat de console je individuele voortgang via een game of je prestaties bijhoudt, dan is dit minder handig.Er is echter een gemakkelijke oplossing voor dit probleem op de Xbox One – als er meerdere gamertags in gebruik zijn op een console, moet je de machine instellen als je “thuisconsole”. De eerste keer dat u zich aanmeldt op een Xbox One en uw wachtwoord opslaat, wordt die console uw Home Xbox. Maar u kunt dit wijzigen als dat nodig is. Hierdoor kun je games en downloadbare content (DLC) die je in de Xbox Games Store hebt gekocht, delen met iedereen die inlogt op de console. Je kunt je Xbox Gold-abonnement ook delen met iedereen die inlogt op dezelfde Xbox, inclusief het delen van games die zijn gedownload als onderdeel van een abonnement. In principe kan iedereen die games op je thuisconsole speelt, alle games spelen die je ervoor hebt gedownload. Hier leest u hoe u dit kunt doen:

Als je Kinect hebt, zeg dan “Xbox, ga naar instellingen.” Kies anders Instellingen in Mijn games en apps .
Selecteer My Xbox aan de linkerkant van het scherm.
Selecteer My Home Xbox .
Selecteer Make this my home Xbox om de console aan te wijzen als uw home Xbox.xbox_preferences_microsoft.jpg
Dat is alles wat er is. Hierdoor kan iedereen de games spelen die naar die Xbox One zijn gedownload, zelfs als ze inloggen met verschillende accounts. Dat betekent dat u geen individuele opgeslagen spellen hoeft te beheren, of dat u zich tijdens het spelen zorgen hoeft te maken over het overschrijven van de voortgang van iemand anders.

Er is echter één belangrijk ding dat u in gedachten moet houden: u kunt slechts één console tegelijk aanwijzen als uw Home Xbox. U kunt gedurende een periode van een jaar maximaal drie keer wijzigen welke console uw Home Xbox is. Wanneer u van huisconsole verandert, worden alle apparaatlicenties voor digitale inhoud naar uw nieuwe Home Xbox verplaatst. Deze apparaatlicenties zijn niet langer beschikbaar op uw oude “home” Xbox.

Heeft u horrorverhalen van een familielid die uw opgeslagen spel “per ongeluk” heeft verwijderd? Vertel het ons via de reacties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *