Hoe een screenshot te maken op een iPhone

In de huidige tijd waarin je van alles een beetje deelt, zijn er ongetwijfeld momenten waarop je wat er op je scherm staat met een vriend of collega wilt delen. Het kan zelfs zijn dat u elke dag moet weten hoe u een screenshot op uw iPhone kunt maken.In deze gids bespreken we precies hoe u een screenshot op uw iPhone kunt maken, en we helpen u bij het maken van elk model. Hiermee kunt u snel een applicatie of afbeelding op uw scherm pakken terwijl u uw iOS-apparaat gebruikt.

Het is een beetje ingewikkeld omdat er twee verschillende methoden zijn om een ​​screenshot op een iPhone te maken. Welke je wilt leren, hangt af van het model iPhone dat je hebt, dus dat wil je weten voordat je verder gaat.

Nadat u schermafbeeldingen op uw iPhone hebt gemaakt, kunt u ze door tal van apps sturen met behulp van het Share Sheet in iOS, of ze annoteren met tekst of ‘Markup’. Dit is perfect om een ​​sleutelgebied van een afbeelding te omcirkelen of om een ​​tekst voor context toe te voegen.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Hoe maak je een screenshot op een Mac
Hier leest u hoe u een screenshot kunt maken op een Windows 10-pc
Een screenshot maken op iPhone X en hoger
Terwijl de vorige vorm van de iPhone afhankelijk was van het gebruik van de startknop om schermafbeeldingen te maken, heeft de bijna volledige schermopstelling van moderne iPhones een verandering in het denken van Apple gedwongen.

Deze methode is degene die je wilt volgen als je een iPhone 11 , iPhone 11 Pro , iPhone 11 Pro Max , iPhone XS , iPhone XS Max , iPhone XR of een iPhone X hebt .

We hebben het in ieder geval gemakkelijker gevonden om een ​​screenshot te maken op deze iPhones. Houd gewoon de aan / uit / vergrendeltoets ingedrukt (dat is de knop die u gebruikt om de iPhone uit de slaapstand te halen) en de knop Volume omhoog aan de andere kant.

Hiermee wordt een screenshot gemaakt en wordt er een kleine miniatuur van naar de benedenhoek van het scherm gestuurd. De schermafbeelding zelf wordt automatisch opgeslagen in Foto’s en de miniatuur verdwijnt na een paar seconden, met de schermafbeelding opgeslagen in de Foto’s-app.

U kunt op de miniatuur tikken om de schermafbeelding bij te snijden of er naar hartenlust overheen te krabbelen.

Tik vervolgens op ‘Gereed’ in de linkerbovenhoek als je klaar bent met bewerken en je krijgt de optie om de bewerkte schermafbeelding op te slaan in je Foto’s-app (en Bestanden in iOS 13), of om de schermafbeelding volledig te verwijderen.

Natuurlijk kun je de schermafbeelding ook gewoon delen – houd gewoon de miniatuur vast om de afbeelding te delen via ondersteunde apps zoals iMessage, WhatsApp, Facebook of Twitter.

Hoe u een screenshot kunt maken op andere iPhones
Als je een oudere iPhone of de iPhone SE uit 2020 gebruikt , moet je een andere methode gebruiken. Dit geldt voor apparaten als de iPhone 8 , iPhone 7 en zelfs de iPod Touch .

Om een ​​screenshot te maken op een apparaat met een Touch ID-knop, houdt u de bovenste knop (of zijknop, afhankelijk van uw apparaat) ingedrukt en drukt u tegelijkertijd op die startknop onder het scherm. Daar heb je het, je hebt een screenshot gemaakt.

Net als bij nieuwere iPhone-modellen, kunt u tekeningen en tekst toevoegen door op de miniatuur die wordt weergegeven te tikken, of de afbeelding delen zoals deze is door lang op de miniatuur te drukken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *