FTP gebruiken via de opdrachtregel in Mac OS X

Het uploaden en downloaden van bestanden via een server via FTP is tegenwoordig eenvoudig met moderne FTP-clients zoals Transmit, CyberDuck of Flow.1. Verbinding maken met een FTP-server

Om een ​​verbinding met een FTP-server tot stand te brengen, moet u naast de server waarmee u verbinding maakt (bijv. “Maclife.com”), uw gebruikersnaam en wachtwoord weten. Om een ​​verbinding te openen in Terminal (in / Applications / Utilities), typ je de volgende opdracht en vervang je de onderstreepte delen door je server:

ftp YourServerHere.com

Na een paar seconden wordt je door de server om je gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd . Typ die in en druk op Enter na het invoeren van elk stukje informatie.

2. Rondkijken

Nadat u de regel ” ftp> ” hebt weergegeven, kunt u de FTP-server een commando geven. Om de bestanden in een bepaalde map weer te geven, typ je ls (dat is LS in kleine letters) en druk je op enter.

Bestanden hebben een streepje (-) als het eerste teken in de meest linkse kolom en in mappen wordt een advertentie weergegeven (de d staat voor directory).

Om naar een map te navigeren, typt u cd (zoals in “map wijzigen”), gevolgd door de mapnaam waarnaar u wilt wijzigen. Druk vervolgens op enter om de opdracht naar de server te verzenden.

Dus als ik de bestanden in mijn Documentenmap wilde vermelden, typ ik eerst:

ftp> cd Documenten

ftp> ls

De bestanden en mappen in de map Documenten worden dan weergegeven. Ik zou verder naar een andere map kunnen navigeren of een bestand kunnen downloaden / uploaden naar de huidige map.

3. Uploaden of downloaden vanaf de server

Het downloaden van een bestand is eenvoudig. Navigeer eerst naar de map met het bestand dat u wilt downloaden. Typ vervolgens de volgende opdracht en specificeer het bestand dat u wilt downloaden in plaats van de onderstreepte tekst:

get file_name_here.pdf

Alle bestanden die u downloadt, verschijnen in de basismap van de momenteel aangemelde gebruiker op uw Mac.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
4. Lijst met opdrachten
Zoals u kunt zien, kan de FTP-client op de opdrachtregel geweldig zijn als u in de problemen zit en wat basiswerk op de FTP-server moet doen. Om samen te vatten, hier is een lijst met de basisopdrachten die u kunt gebruiken met de FTP-client ingebouwd in Mac OS X.

put bestandsnaam – Upload een bestand naar de server

get filename – Download een bestand van de server

mput bestandsnaam – Zet meerdere bestanden op de server

mget filename – Haal meerdere bestanden op de server

ls – Haal een lijst met bestanden in de huidige directory op

cd – Wijzig de map

quit – Beëindigt uw ftp-sessie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *