Bitcoin offline opslaan in koude opslag

Bitcoin’s streak om zijn eigen recordprijs te breken is de afgelopen maanden meedogenloos geweest, met de cryptocurrency die deze week meer dan $ 14.000 (ongeveer Rs. 9 lakh) is gestegen, van minder dan $ 800 (ongeveer Rs. 51.600) dit keer vorig jaar. Deze ongekende groei – bijna 10 keer de waarde sinds begin 2017 – heeft Bitcoin volledig in de mainstream aandacht gebracht.Hoewel de debatten over het feit dat de valuta in een bubbel zit, stemmen uit alle richtingen blijven krijgen, is het duidelijk dat degenen met een grote inzet bij Bitcoin veiliger dan ooit moeten zijn met hun digitale investering. Er staat tenslotte echt geld op het spel. Bitcoin-wallets hebben in het verleden te maken gehad met meerdere hacks , dus het is de moeite waard om een ​​extra stap te zetten om uw geld veilig te stellen.

De handigste manier om Bitcoins op te slaan, is door een online portemonnee te gebruiken, waarmee u snel geld in en uit de portemonnee kunt overboeken, of Bitcoins kunt omzetten in alternatieve cryptocurrencies zoals Ethereum, Monero, Litecoin en anderen . Maar de veiligste optie staat bekend als ‘koude opslag’, die uw Bitcoins offline opslaat, weg van elke internettoegang. Dit is des te belangrijker als u grote hoeveelheden Bitcoin heeft.

Voorkom dat websites uw apparaat kapen om cryptocurrency te delven
Hier leest u hoe u koude opslag instelt voor uw Bitcoin-portemonnee:

Newsbeep
1. Papieren portemonnee
De gemakkelijkste manier om uw Bitcoins offline te halen, is door papier en een printer te gebruiken. Ja werkelijk. Je hebt ook een website nodig waarmee je een offline Bitcoin-adres kunt maken, zoals Bitcoin.com of Bitaddress.org. Volg deze stappen om een ​​papieren Bitcoin-portemonnee te maken:

Ga naar de Bitcoin.com Paper Wallet of de Bitaddress.org- pagina.
Sla de pagina lokaal op uw computer op als een HTML-bestand.
Sluit vervolgens de pagina en koppel uw computer los van internet.
Open de opgeslagen lokale versie van de papieren portemonnee van Bitcoin.com of Bitaddress.org.
Volg de instructies op de pagina om een ​​nieuw Bitcoin-adres aan te maken.
Zodra u een paar sleutels en QR-codes heeft, drukt u de pagina af. Zorg ervoor dat uw printer geen verbinding heeft met internet voor extra beveiliging.
U kunt nu het nieuwe openbare adres / QR-code gebruiken om Bitcoins over te dragen vanuit een andere online portemonnee.
De afgedrukte pagina is het meest waardevolle stuk document voor uw Bitcoin-investering. Bewaar de afgedrukte pagina idealiter in een water- en vuurvaste container, zoals een kluis. Als dat geen optie is, maak er dan meerdere versies van en geef deze in bewaring bij vertrouwde familie, in het geval van schade aan uw versie. U kunt de pagina ook lamineren ter bescherming.

Bitcoin Cryptocurrency kruist Rs. 11 Lakh Mark in India
ZIE OOK Bitcoin staat op een historisch hoogtepunt. Moet u er nu in investeren?

2. BitKey
Hoewel het offline zetten van uw computer en printer een goede beveiligingsmaatregel is, is het niet zo veilig als het gebruik van een schoon besturingssysteem. BitKey is in feite een gratis opstartbare Linux-distro die je naar een USB-station of cd-rom kunt schrijven. Bovendien kan het live worden uitgevoerd vanuit het computergeheugen (RAM), zodat u de drive / schijf kunt verwijderen zodra deze actief is.

Japan om onderzoek naar digitale valuta te verdiepen
BitKey is vooraf geïnstalleerd met meerdere software-opties: onder andere Electrum Bitcoin-client, WarpWallet (daarover later meer) en Bitcoin-papieren portemonnee. Het heeft ook ingebouwde netwerk-, printer- en draadloze beheerders, zodat u het voor alle benodigde Bitcoin-doeleinden kunt gebruiken. Het maken van een papieren portemonnee met BitKey is veiliger dan met uw bestaande besturingssysteem.

U kunt als volgt een opstartbare USB / cd maken met BitKey:
Ga naar de BitKey- website om de OS-afbeelding te downloaden.
Klik op de knop Downloaden en download de 64-bits versie.
Kies tussen USB en cd-rom. Dit laatste is veiliger omdat ze standaard alleen-lezen zijn. Voor USB-sticks zonder schrijfbeveiliging is het raadzaam deze na het opstarten te verwijderen.
Brand een cd met je favoriete programma, of gebruik een hulpprogramma zoals UNetbootin om de BitKey ISO naar een USB-station te schrijven.
Start BitKey op met behulp van de geavanceerde opstartfunctie van uw computer (varieert van F8-F12, afhankelijk van de fabrikant van het moederbord).
Als het opstarten is gelukt, kunt u BitKey gebruiken om een ​​papieren portemonnee te maken en u kunt zelfs de Electrum-client gebruiken om een ​​offline portemonnee te maken. BitKey biedt drie werkingsmodi – koud-offline , koud-online en heet-online – die bepalen of de computer offline en met luchtgaten is.

Het bepaalt ook hoe gemakkelijk het proces zal zijn. Kies cold-offline in BitKey voor maximale beveiliging en het minste gemak, en hot-online voor minder beveiliging en meer gemak. U kunt transacties echter alleen koud online voorbereiden. Volg de drie links om erachter te komen welke methode het beste bij u past.

Wi-Fi-problemen oplossen: trage wifi, verbindingsproblemen, internetsnelheid oplossen
ZIE OOK Wat is blockchain? Blockchain-technologie gebruikt verder dan Bitcoin en Cryptocurrency

3. WarpWallet
Voor de nog meer paranoïde mensen: een nog veiligere manier om Bitcoin op te slaan, is iets dat een hersenportefeuille wordt genoemd, die een adres genereert met behulp van een opgeslagen wachtwoordzin. WarpWallet gaat nog een stap verder met “salt”, een extra stukje data zoals je e-mailadres dat aanvallers dwingt je individueel te targeten in plaats van een breed net te werpen.

Op deze manier wordt je private key nergens fysiek of digitaal opgeslagen, maar in je hoofd (lees: hersenen). Dat betekent dat u niet voor een stuk document hoeft te zorgen, zolang u de wachtwoordzin maar niet vergeet, waarvoor de meeste mensen adviseren om cryptische aantekeningen in huis achter te laten.

Share in de buurt gebruiken op Android
Vanwege de complexiteit en veilige aard van deze methode, wordt beschreven hoe Jason Bourne zijn Bitcoin opslaat . Hoe dan ook, als je denkt dat dit de juiste keuze is, kun je als volgt aan de slag met WarpWallet:

Ga naar de WarpWallet- website en noteer de SHA-256-som in de URL.
Sla de pagina lokaal op uw computer op als HTML-bestand en breng het over naar een USB-station.
Start een opstartbare Linux-distro op, zoals BitKey van bovenaf.
Kopieer het HTML-bestand naar BitKey.
Open sha256sum warp.html om te controleren of de SHA-256-som overeenkomt met die uit stap 1.
Open het HTML-bestand als een lokaal bestand in Chrome / Firefox.
Genereer een wachtwoordzin die werkt op een entropie-algoritme, zoals One Shall Pass . Alles met 58 bits of meer entropie is zeer veilig.
Gebruik de wachtwoordzin in het HTML-bestand en uw e-mailadres als “salt”.
Scan de QR-code met de openbare sleutel met de telefoon en breng deze over naar een apparaat met internet.
Sluit BitKey af.
U kunt nu Bitcoin overzetten van uw online wallet / exchange naar uw WarpWallet-adres. U hoeft uw privésleutel nergens op te slaan, aangezien deze opnieuw kan worden gegenereerd met de website van WarpWallet, met behulp van uw wachtwoordzin en “salt”. Vergeet alleen de details niet, anders is uw Bitcoin (en het geld dat erin is geïnvesteerd) voor altijd verdwenen.

Dit zijn de meest populaire manieren om Bitcoin offline op te slaan. Als je iets met meer gemak wilt dan BitKey en WarpWallet, en bereid bent ervoor uit te geven, kijk dan naar hardware wallet-opties zoals TREZOR . Ze kosten veel – TREZOR komt op meer dan Rs. 8.500 inclusief verzending naar India – maar ze zijn gemakkelijker te gebruiken dan het opstarten van een Linux-distro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *