Hoe u uw computer op afstand kunt bedienen vanaf een telefoon of tablet

Je vader heeft thuis een probleem met de computer, maar ondanks dat hij hem een ​​uur lang instructies heeft gegeven, kan hij het probleem niet oplossen. Een manier om er zeker van te zijn dat hij de stappen volgt die u via de telefoon dicteert, is door zijn telefoon als webcam te gebruiken om snel naar het scherm te kijken , maar een nog betere optie is om gewoon zijn computer over te nemen van uw telefoon of tablet en los dingen zelf op via internet. Hoe doe je dat? Dat is waar we tussenkomen. Lees verder:Het eerste dat nodig is, is een beetje vooruitzien. Download en installeer TeamViewer nu op de computer van je ouders, en ook op je smartphone of tablet. TeamViewer is gratis voor persoonlijk gebruik op Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Windows Phone en BlackBerry, en je kunt de downloadlinks voor al deze platforms vinden op de TeamViewer-pagina .

Zorg ervoor dat zowel de computer als de telefoon zijn verbonden met internet.

Open TeamViewer op de computer.

Newsbeep
Noteer de ID en het wachtwoord die in TeamViewer worden weergegeven, of laat iemand u dit telefonisch vertellen.

Start TeamViewer op de smartphone of tablet.

Voer de ID en het wachtwoord in die u eerder hebt genoteerd in de TeamViewer-app op de smartphone / tablet.

Tik op Afstandsbediening .

Nu zie je het computerscherm op je telefoon of tablet. U kunt het nu gemakkelijk bedienen.

TeamViewer werkt via internet, en niet alleen wanneer de twee machines op hetzelfde netwerk zijn aangesloten, dus u kunt nu problemen op de computer van uw ouders rechtstreeks vanuit kantoor oplossen, of als u het programma op uw thuisdesktop hebt geïnstalleerd, kunt u toegang tot uw bestanden en stuur die e-mails die u op uw laptop had moeten hebben opgeslagen. U kunt op het scherm tikken om een ​​muisklik te simuleren, en als u op een tekstinvoerveld tikt, verschijnt er een virtueel toetsenbord zodat u kunt typen.

Er kan een kleine vertraging optreden in wat u op de mobiele telefoon doet en wat er op de computer gebeurt, gedeeltelijk afhankelijk van de snelheid van beide internetverbindingen, dus het is niet hetzelfde als aanwezig zijn, maar als u gewoon iets dringend wilt oplossen , of als u belangrijk werk moet afmaken, kan TeamViewer een redder in nood zijn.

Er zijn veel meer apps voor externe verbindingen waarmee u uw computer kunt bedienen via uw telefoon of tablet, maar we hebben voor TeamViewer gekozen omdat het extreem gemakkelijk te gebruiken is, zoals u kunt zien in de bovenstaande stappen. TeamViewer is ook gratis voor persoonlijk gebruik, dus dat is een bijkomend voordeel.

Welke methode gebruik je om je computer vanaf je smartphone te bedienen? Laat het ons weten via de reacties. Je kunt altijd meer tutorials vinden in onze How To-sectie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *