Uw pc met Windows XP upgraden

Microsoft stopt dinsdag met zijn 12 jaar oude Windows XP-besturingssysteem. Toch zijn er nog steeds miljoenen XP-computers. Dit is wat u moet doen als u een van hen bezit:Wat gebeurt er dinsdag?

– Microsoft Corp. brengt de laatste update uit om bekende beveiligingsfouten met XP te verhelpen.

– Daarna werken XP-machines nog steeds en kunt u eerdere beveiligingsupdates installeren. U krijgt geen nieuwe om nieuwe beveiligingsfouten aan te pakken.

Newsbeep
– Uw machine zal met grotere veiligheidsrisico’s worden geconfronteerd. Omdat hackers weten dat Microsoft geen updates meer zal uitgeven, hebben ze een extra stimulans om op zoek te gaan naar beveiligingsfouten.

Kan ik mijn computer upgraden?

– Controleer hier of uw computer Windows XP gebruikt: http://amirunningxp.com

– Als dit het geval is, voert u de tool hier uit om te zien of uw computer krachtig genoeg is om te upgraden: http://bit.ly/KkZERx

– Als u kunt upgraden, kunt u een dvd-versie van de nieuwste Windows 8-versie kopen voor $ 120: http://bit.ly/1mQBzCe

– U moet een back-up van uw bestanden maken en schijven voor oude programma’s bij de hand hebben, want voor een upgrade moet uw harde schijf worden gewist. Microsoft heeft een stapsgewijze zelfstudie: http://bit.ly/1mYSYEj

– Houd er rekening mee dat het waarschijnlijk beter is om die $ 120 te besteden aan een nieuwe computer. Je krijgt iets krachtigers.

Wat moet ik doen als ik mijn XP-computer blijf gebruiken, ondanks de risico’s?

– Zorg ervoor dat u alle eerder uitgebrachte updates uitvoert, plus de laatste op dinsdag.

– Als u de internetverbinding niet nodig heeft, koppelt u deze los. Dat minimaliseert het risico. Wees voorzichtig met het aansluiten van USB-opslagstations, aangezien die schadelijke software kunnen introduceren.

– Als u internet nodig heeft, gebruik dan geen e-mail, Facebook en andere communicatiekanalen waardoor schadelijke software kan reizen.

– Het is ook een goed idee om uw computer te vergrendelen door een profiel te gebruiken dat geen beheerdersrechten heeft en om oudere software te verwijderen die u niet langer nodig heeft.

Waar kan ik meer informatie krijgen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *