Hoe video’s te streamen met VLC

Hoe video’s te streamen met VLC
VLC staat vrij goed bekend als een mediaspeler die vrijwel alles kan afspelen.Ervaren gebruikers weten echter dat de applicatie veel meer inhoudt: inclusief de mogelijkheid om media van het ene apparaat naar het andere te streamen. U kunt zelfs uw desktop streamen of de invoer van alle opnameapparaten die u in uw systeem heeft.
Streaming video’s van het ene apparaat naar het andere
We beginnen met het hebben van de meest elementaire streamingfunctie van VLC: streamen van het ene apparaat waarop VLC is geïnstalleerd naar een ander apparaat waarop VLC is geïnstalleerd.

VLC is beschikbaar voor alle grote platforms (inclusief iOS en Android) en je moet het installeren op zowel het apparaat waarvan je wilt streamen als alle apparaten waarop je de stream wilt bekijken.

U moet ook het lokale IP-adres weten van de computer waarvan u streamt. Als u niet weet wat het is, opent u de Windows-zoekbalk en typt u cmd, waardoor de opdrachtprompt in Windows verschijnt. Typ ipconfig in de opdrachtprompt en zoek naar uw IPv4-adres. We hebben dit adres nodig zodat we er vanaf de clientapparaten verbinding mee kunnen maken.
1. Een video kiezen
Open VLC op het apparaat waarvan u streamt. Klik op Media> Stream (of druk gewoon op Ctrl + S). Het mediadialoogvenster openen / streamen wordt geopend.

Klik vervolgens op de knop Toevoegen en selecteer een videobestand dat u wilt streamen. Klik onderaan op de Stream-knop als je klaar bent.
2. Uitvoer
Het Stream Output-venster verschijnt, met de bron al geselecteerd. Klik gewoon op Volgende.

Het Bestemmingsvenster zal verschijnen. Selecteer HTTP in het menu Nieuwe bestemming en klik op Toevoegen.

Er wordt een nieuw tabblad geopend voor HTTP. Noteer het poortnummer – standaard 8080.

Als u teruggaat naar het eerste tabblad, kunt u daadwerkelijk extra bestemmingen toevoegen; Met VLC kun je desgewenst naar meerdere doelen tegelijk streamen.

U kunt ook het selectievakje Lokaal weergeven aanvinken, waardoor VLC de video op de bron-pc weergeeft terwijl deze wordt gestreamd.

Klik op Volgende als je klaar bent.
3. Conversie
Het vak met transcoderingsopties zal verschijnen. VLC converteert de video direct naar een nieuw formaat. Het doet dit voor het geval het doelapparaat de video die wordt gestreamd niet kan afspelen.

Als je VLC naar VLC streamt, zou dat theoretisch niet nodig moeten zijn, want als deze VLC de video kan afspelen, zou de andere dat ook moeten zijn – dus je kunt het selectievakje Transcodering activeren desgewenst uitschakelen.

Wat u ook kiest, klik op Volgende.

Er is een laatste bevestigingsvenster met de tekststring die het zal gebruiken voor streaming. U kunt gewoon op Stream klikken om de streaming te starten.

Het bestand wordt gestreamd. Als u kiest voor Lokaal weergeven, wordt in het VLC-venster de video weergegeven. Als dit niet het geval is, wordt de voortgangsbalk verplaatst, maar ziet u de video niet op het scherm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *