Hoe de PS5 DualSense-controller op een pc te gebruiken

Als je de PS5 DualSense-controller op een pc wilt gebruiken om je favoriete games te spelen, is dat relatief eenvoudig.De PS5 DualSense-controller ligt supercomfortabel in de hand en het is fijn om wat extra kilometers uit je gamepads te halen als je kunt. Het is ook leuk om sommige pc-games te spelen met een controller in plaats van een muis en toetsenbord , vooral als je je rig in je woonkamer hebt staan.

De controller werkt zowel bedraad als draadloos als je pc Bluetooth ondersteunt , en je hebt een USB-C naar USB-A-kabel nodig als je van plan bent de controller bedraad te gebruiken.

Als je je PS5 DualSense-controller op pc gebruikt, is het belangrijk om te onthouden dat de adaptieve triggers niet worden gebruikt bij het spelen op een pc en dat haptische feedback ook is uitgeschakeld. Sommige games geven echter de juiste PlayStation-knopaanwijzingen weer.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Steam heeft onlangs een kleine update ontvangen waarmee spelers het LED-lampje van de DualSense-controller kunnen aanpassen, wat wat extra functionaliteit toevoegt. U kunt het in- of uitschakelen of alleen verlichten als er meerdere controllers zijn aangesloten.

Merk op dat de 3,5 mm audio-aansluiting van de controller momenteel niet wordt ondersteund op de pc, dus je moet je koptelefoon rechtstreeks op je computer aansluiten of in plaats daarvan een draadloze koptelefoon gebruiken. Dus zonder verder oponthoud, hier is hoe je de PS5 DualSense-controller op een pc gebruikt.

Hoe je de PS4-controller op een pc aansluit
Hoe u een Xbox One-controller op uw pc aansluit
PS4-opgeslagen gegevens overbrengen naar PS5
1. Hoe de PS5 DualSense-controller te gebruiken met Steam
Met Steam , de meest populaire storefront en game-launcher op pc, kun je de PS5 DualSense-controller op je pc gebruiken tijdens het uitvoeren van de applicatie, en het is een uitstekende keuze als je Steam’s tv-vriendelijke ‘Big Picture Mode’ gebruikt.

Open eerst Steam en navigeer naar linksboven. Klik op Steam> Instellingen> Controller> Algemene controllerinstellingen. Verbind uw DualSense via een bekabelde of draadloze verbinding (zie hieronder hoe u verbinding maakt via Bluetooth). Eenmaal verbonden, laat Steam zien dat je een generieke controller hebt aangesloten en kan je zelfs vragen om deze te configureren. Is dit niet het geval, klik dan op het apparaat en selecteer ‘Lay-out definiëren’.

Vanaf hier kunt u de knoppen naar eigen inzicht toewijzen. Het touchpad kan bijvoorbeeld worden toegewezen als een knop, maar zorg ervoor dat de triggers (R2- en L2-knoppen) worden toegewezen als een analoge ingang, niet als een knop.

PS5 DualSense-controller Steam

(Afbeelding tegoed: Resetera)
Als u klaar bent met het aanpassen van de dingen naar uw voorkeur, slaat u het apparaat op en geeft u het een naam (het is waarschijnlijk het gemakkelijkst als u het gewoon DualSense noemt). Zorg er ook voor dat je selecteert dat het een PlayStation 4-controller is, omdat hierdoor PlayStation-knopprompts in ondersteunde titels worden ingeschakeld.

Schakel ten slotte in het menu Controller-instellingen Generic Gamepad Configuration Support en PlayStation Configuration Support in. U zou een vinkje naast het relevante vakje moeten zien.

Je DualSense PS5-controller zou nu in al je Steam-games moeten werken, maar zorg ervoor dat de Steam-overlay wordt geladen, anders wordt deze mogelijk niet herkend.

2. Verbind de PS5 DualSense-controller via USB met je pc
DualSense

(Afbeelding tegoed: Sony)
U moet een USB-C naar USB-A-kabel gebruiken, omdat de DualSense een USB-type C-poort gebruikt in plaats van micro-USB zoals de DualShock 4.

Sluit gewoon de kabel aan op zowel de controller als uw pc, een Windows zou deze automatisch moeten detecteren. Als uw pc is uitgerust met een speciale USB-C-poort, kunt u ook een USB-C-naar-USB-C-kabel gebruiken.

3. Verbind de PS5 DualSense-controller via Bluetooth met je pc
DualSense PS-knop

(Afbeelding tegoed: Sony)
De DualSense kan via Bluetooth verbinding maken met uw pc, als u draadloos wilt werken. U moet ervoor zorgen dat uw pc of laptop een ingebouwde Bluetooth-ontvanger heeft, maar als dat niet het geval is, kunt u verschillende goedkope Bluetooth USB-dongles aanschaffen, zoals de Tiny USB 2.0 Bluetooth Mini Wireless Adapter .

Om de PS5 DualSense controller via Bluetooth te verbinden, houd je de centrale PS Button en de Create knop drie seconden ingedrukt totdat de lichtbalk in het midden van de controller begint te knipperen.

Vervolgens moet u de Bluetooth-instellingen op uw pc openen. Klik in Windows 10 op het tekstballonpictogram in de taakbalk in de rechterbenedenhoek van uw scherm. Hierdoor wordt het Action Center geopend, dus klik vanaf daar op ‘Bluetooth’ en selecteer vervolgens ‘Wireless Controller’.

Als je wordt gevraagd om een ​​paarcode in te voeren, typ je 0000 in. De PS5 DualSense-controller is nu via Bluetooth verbonden met je pc. Geen kabels meer!

De beste Sony PlayStation 5 DualSense draadloze controller-deals van vandaag
DualSense draadloze controller
Amazon
Prime
$ 69,98
Visie
We controleren dagelijks meer dan 130 miljoen producten voor de beste prijzen
PS5 versus Xbox Series X : welke next-gen console moet je kopen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *