Bluetooth-accessoires gebruiken met uw iPhone

Bluetooth is een draadloos communicatiesysteem dat in uw iPhone is ingebouwd en dat het apparaat gebruikt om verbinding te maken met een hele reeks apparatuur, waaronder koptelefoons, oortelefoons, luidsprekers en zelfs toetsenborden.De technologie verzendt signalen via radiogolven, waarbij de meeste apparaten kunnen zenden en ontvangen over afstanden tot 10 meter, hoewel het normaal gesproken wordt gebruikt met accessoires die niet meer dan een armlengte verwijderd zijn.

Om een ​​Bluetooth-kit met uw iPhone te gebruiken, moeten de twee eerst worden ‘gekoppeld’, waardoor ze met elkaar kunnen praten. U hoeft een Bluetooth-apparaat echter alleen de eerste keer dat u het gebruikt te koppelen – daarna, wanneer dat Bluetooth-accessoire is ingeschakeld en zich binnen het bereik van uw iOS-apparaat bevindt, zou het automatisch verbinding moeten maken, klaar voor gebruik.

Hoewel uw iOS-apparaat met een willekeurig aantal apparaten kan worden gekoppeld, kan het eigenlijk maar met één headset of handsfree apparaat tegelijk worden verbonden – wat eigenlijk logisch is, omdat het voorkomt dat uw iPhone uitvoer naar het verkeerde apparaat verzendt en uw muziek afspeelt via bijvoorbeeld uw bluetooth speakers in plaats van uw oortje.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Soms kun je gewoon het accessoire selecteren waarmee je verbinding wilt maken, maar je kunt het beste alle andere accessoires uitschakelen die je hebt gekoppeld. Als u een bepaald apparaat niet meer wilt gebruiken, kunt u het ontkoppelen.

Accessoires kiezen
Wanneer u een Bluetooth-kit koopt, moet u weten waarvoor u deze wilt gebruiken en dienovereenkomstig kiezen, omdat accessoires verschillende Bluetooth-‘profielen ‘moeten ondersteunen om verschillende functies uit te voeren. Als u overweegt een Bluetooth-luidspreker te kopen, bekijk dan onze gids voor de 10 beste Bluetooth-luidsprekers die vandaag beschikbaar zijn .

Als u een accessoire wilt gebruiken om bijvoorbeeld muziek af te spelen, moet dit het A2DP-profiel ondersteunen dat wordt gebruikt voor eenrichtingsoverdracht van audio. Het Audio / Video Remote Control Profile (AVRCP) werkt in combinatie met A2DP zodat u het Bluetooth-apparaat kunt gebruiken om de muziek te bedienen die op uw iPhone, iPad of iPod touch wordt afgespeeld.

Voor oproepen heeft u ondersteuning nodig voor het handsfree profiel (HFP). U kunt ook andere Bluetooth-profielen tegenkomen. Nieuwe iPhone-modellen ondersteunen alle hoofdprofielen, maar niet alle Bluetooth-accessoires – veel oortjes werken bijvoorbeeld niet met A2DP en kunnen daarom geen muziek goed afspelen; niet alle Bluetooth-stereohoofdtelefoons hebben een microfoon, maar alleen die met een microfoon en ondersteuning voor Hands-Free Profile (1.5) kunnen worden gebruikt om te bellen en gebeld te worden.

Siri en stembediening via Bluetooth vereisen ondersteuning voor het BVRA-profiel. Het is een beetje een mijnenveld, dus doe je huiswerk en lees de specificaties aandachtig ..

Gebruik een Bluetooth-apparaat met uw iPhone
Ga op je iPhone naar Instellingen> Bluetooth en schakel Bluetooth in. Schakel uw Bluetooth-accessoire in en zet het in de koppelingsmodus (ook wel ‘detectiemodus’ genoemd).

Het apparaat zou nu moeten verschijnen in de lijst op het scherm van je iPhone. Tik erop om te koppelen en voer de toegangscode in als deze vereist is. Soms wilt u misschien een gekoppeld accessoire omzeilen, bijvoorbeeld om een ​​oproep op de luidspreker te zetten in plaats van een oortelefoon te gebruiken.

Als u in dit specifieke geval een inkomende oproep beantwoordt door op het touchscreen van uw iPhone te tikken in plaats van de bedieningselementen van uw oortelefoon te gebruiken, wordt de oproep naar de telefoon zelf geleid.

U kunt ook het Bluetooth-apparaat uitschakelen of omhoog vegen vanaf de onderkant van het iPhone-scherm om het Control Center te openen en Bluetooth uit te schakelen. Tijdens een gesprek is het ook mogelijk om op Audiobron te tikken op het in-call-display van uw iPhone en te kiezen tussen de iPhone, de luidsprekertelefoon of een aangesloten Bluetooth-accessoire.

Om mogelijke conflicten met andere accessoires te voorkomen, kunt u het beste alleen het apparaat inschakelen dat u wilt gebruiken en alle andere gekoppelde apparaten uitschakelen. Als je een bepaald apparaat niet meer wilt gebruiken, kun je het ontkoppelen: ga naar Instellingen> Bluetooth en schakel Bluetooth in als het is uitgeschakeld, tik vervolgens op de naam van het apparaat in de lijst en selecteer Forget This Device.

Als u het apparaat later weer wilt gebruiken, koppelt u het gewoon opnieuw zoals hiervoor.

Aan de slag met Bluetooth op uw iPhone
Bluetooth-accessoires gebruiken met uw iPhone

1. Statusbalkindicator
Het Bluetooth B-pictogram in de statusbalk van uw iOS-apparaat wordt blauw of continu wit wanneer er iets mee is verbonden. Als Bluetooth is ingeschakeld, maar er is niets verbonden, is het grijs. Als Bluetooth is uitgeschakeld, is de B er helemaal niet.

Sommige draagbare Bluetooth-kits kunnen zelfs het batterijniveau naast de B.

Bluetooth-accessoires gebruiken met uw iPhone

2. Tijdens een gesprek
Als Bluetooth is ingeschakeld en u een oortelefoon hebt gekoppeld en verbonden met uw iPhone, kunt u uw iPhone vertellen deze te gebruiken voor oproepen.

Doe dit door op de audiobronknop op het oproepscherm te tikken en vervolgens op de naam van uw Bluetooth-headset. De meeste oortelefoons hebben inline bedieningselementen om de oproep te beantwoorden en te beëindigen.

Bluetooth-accessoires gebruiken met uw iPhone

3. Laat de muziek stromen
Om audio af te spelen via een compatibel Bluetooth-accessoire, koppelt u de apparaten, zoekt u naar de externe bronknop naast de bedieningselementen van de speler (een rechthoek met een driehoek die ernaar wijst, meestal gebruikt om een ​​AirPlay-uitvoerapparaat te selecteren). Tik hierop en tik vervolgens op de naam van uw favoriete Bluetooth-apparaat.

Genoten van dit artikel? Lees meer tutorials, handleidingen en tips over hoe u het meeste uit uw Apple-apparaten kunt halen in MacFormat. Profiteer vandaag nog van een exclusief aanbod in onze sampler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *