Hoe speel je je PS4-games op je PS5

Als je een gloednieuwe PlayStation 5 in handen hebt, dan is de kans groot dat je ook een PlayStation 4 met een bepaalde beschrijving hebt geïnstalleerd – en het is niet moeilijk om je PS4-games over te zetten naar je nieuwe PS5. Je kunt vrijwel meteen doorgaan met gamen op je nieuwe console, maar hier leggen we de stappen uit die je eerst moet doorlopen.Een eerste opmerking over achterwaartse compatibiliteit: Sony zegt dat de “overgrote meerderheid” van PS4-games zal werken op de PS5, waarbij “geselecteerde” games profiteren van hogere of vloeiendere framesnelheden. Tegelijkertijd geeft Sony ook toe dat je “fouten of onverwacht gedrag” kunt ervaren bij het spelen van PS4-games op de PS5.

Qua controllers kun je de PS4 DualShock of de PS5 DualSense gebruiken om je PS4-titels op de PlayStation 5 af te spelen, afhankelijk van waar je je het prettigst bij voelt (je kunt je oude DualShock echter niet gebruiken met je gloednieuwe PS5-games).

Je PS4-schijven werken op de PS5 en je krijgt mogelijk een gratis update.
Je PS4-schijven werken op de PS5 en je krijgt mogelijk een gratis update.
Schermafbeelding : Sony
Als het op PlayStation VR aankomt, is het een beetje ingewikkelder. De overgrote meerderheid van de games werkt, maar je moet ook vanaf je PS4 over je PlayStation Camera gaan en een gratis camera-adapter voor de PS5 aanvragen bij Sony.

Voor PS4-games die je op schijf hebt gekocht, kun je dezelfde schijf in je PS5 plaatsen (tenzij het de digitale editie is), naar het scherm Games gaan en aan de slag gaan – hoewel je misschien eerst een update moet downloaden. In sommige gevallen (zoals bij No Man’s Sky, die we in een screenshot op deze pagina hebben weergegeven), krijg je een gratis PS5-update om te downloaden en te installeren. Voor digitale titels, kunt u deze opnieuw downloaden op uw PS5 van de Game Library sectie onder games.

Een andere optie die potentieel sneller is, afhankelijk van het aantal games dat je hebt, is om je PS4-games naar je PS5 op een externe harde schijf te verplaatsen: het is waarschijnlijk een aantrekkelijkere methode als je al veel titels hebt opgeslagen op een externe schijf op je oude console, of je wilt niet veel schijfruimte in beslag nemen op je nieuwe console met oude games, of misschien allebei.

Een externe schijf zou de snelste manier kunnen zijn om veel games tegelijk te verplaatsen.
Een externe schijf zou de snelste manier kunnen zijn om veel games tegelijk te verplaatsen.
Schermafbeelding : Sony
Als je nog geen externe harde schijf op je PS4 hebt ingesteld, ga dan naar Instellingen , Apparaten en USB-opslagapparaten zodra deze is aangesloten : Selecteer de schijf, kies Formatteren als uitgebreide opslag en bevestig je keuze. Games worden dan standaard op de externe schijf geïnstalleerd. U kunt dit wijzigen door naar Instellingen en vervolgens Opslag te gaan , Systeemopslag te selecteren en op de knop Opties te drukken.

Je kunt games van de interne PS4-opslag naar je externe harde schijf verplaatsen – klaar om op de PS5 te worden afgespeeld – door naar Instellingen en opslag te gaan en vervolgens Systeemopslag en toepassingen te selecteren . Kies je game, tik op Opties en kies Verplaatsen naar uitgebreide opslag . Selecteer de games die u wilt verplaatsen en kies vervolgens Verplaatsen .

Als dat klaar is, moet de externe harde schijf gewoon worden aangesloten op een USB-poort aan de achterkant van de PlayStation 5, en de PS4-titels verschijnen wanneer je naar de Game Library- pagina gaat onder Games (als het gaat om op schijven gebaseerde games). games, je hebt nog steeds de schijf nodig). Voor veel gebruikers is dat de snelste en gemakkelijkste manier om aan de slag te gaan met oudere PS4-games.

U kunt de wizard Gegevensoverdracht gebruiken bij het instellen van de PS5 of daarna.
U kunt de wizard Gegevensoverdracht gebruiken bij het instellen van de PS5 of daarna .
Schermafbeelding : Sony
Je kunt ook je lokale netwerk gebruiken om titels over te zetten tussen PS4 en PS5. Dit wordt voorgesteld tijdens het installatieproces van de PlayStation 5, maar je kunt het ook achteraf doen : je moet om te beginnen zijn aangemeld bij hetzelfde wifi-netwerk en hetzelfde PlayStation-account op beide consoles, en daarna moet je Instellingen openen op je PS5 en kies Systeem , systeemsoftware en gegevensoverdracht . Om het proces aanzienlijk te versnellen, kunt u uw consoles met een Ethernet-kabel verbinden.

Ten slotte zijn er opgeslagen gamegegevens – deze kunnen worden verplaatst met behulp van het gegevensoverdrachtproces dat we zojuist hebben beschreven, wanneer je je PlayStation 5 voor het eerst instelt of later. Je opgeslagen gegevens kunnen ook worden gesynchroniseerd via de (PlayStation Plus) cloud of een externe USB-drive: kies Instellingen , Applicatiegegevensbeheer , Opgeslagen gegevens in systeemopslag en vervolgens Upload naar online opslag of Kopieer naar USB-opslagapparaat op de PS4 om doe dit.

Abonneer op onze nieuwsbrief!
Typ uw e-mail

Schrijf me in
Door je te abonneren, ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en ons privacybeleid .
Ga terug op de PS5, nadat je je hebt aangemeld bij PlayStation Plus of het USB-opslagapparaat hebt aangesloten, ga naar Instellingen , Opgeslagen gegevens en Game- / app-instellingen en vervolgens Opgeslagen gegevens (PS4) om de cloud- en lokale opties te zien. De meeste opgeslagen PS4-gegevens zouden moeten werken op de PS5, hoewel het uiteindelijk ter beoordeling van de game-ontwikkelaar is – opgeslagen gegevens worden mogelijk niet overgedragen, zelfs als de game zelf werkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *