Hoe de iTunes-afspeellijstweergave te wijzigen

Heb je een technische vraag over Apple, Mac of iOS ? We hebben het antwoord. Deze keer hebben we een lezer wiens afspeellijsten er plotseling niet meer uitzien zoals ze waren na het upgraden naar de laatste versie van iTunes 12. Het is geen bug; het is een functie! Maar als je de nieuwe look niet leuk vindt, maak je geen zorgen – je kunt hem terug veranderen. Bovendien hebben we nog een ander advies om iTunes-afspeellijsten er zo uit te laten zien als u dat wilt.Vraag
Er zijn onlangs enkele wijzigingen opgetreden in de iTunes-muziekbibliotheek van mijn Mac toen ik deze update. Gewoonlijk tonen mijn afspeellijsten een lijst met alle nummers, samen met informatie zoals de artiest, mijn beoordeling, de laatste keer dat ik het speelde en het aantal keer dat het is afgespeeld. Nu laten sommige (maar niet alle) van mijn albums en afspeellijsten in plaats daarvan het jaar van uitgave en individuele kunst zien, maar niet wat andere informatie. Is er een manier om ze terug te veranderen of allemaal hetzelfde te maken?

Antwoord
iTunes 12 introduceerde een nieuwe weergave voor afspeellijsten, en veel mensen vinden het echt leuk, maar voor mensen die aan de oude manier gewend zijn, kan het behoorlijk vervelend zijn. Gelukkig kun je schakelen tussen de verschillende stijlen, en het is vrij eenvoudig (zij het een beetje een verborgen instelling).

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Om deze instelling te wijzigen, doet u het volgende:

1. Selecteer de afspeellijst waarvan u het uiterlijk wilt wijzigen.

2. In de selectiebalk (onder het zoekvak in de rechterbovenhoek) ziet u een vervolgkeuzelijst met bijvoorbeeld ‘Afspeellijst’ of ‘Nummers’.

3. Kies “Afspeellijst” voor de nieuwe weergave of “Nummers” voor de oude weergave. Als je “Nummers” kiest, verwijder dan het vinkje bij “Show Artwork” indien eerder aangevinkt.

iTunes-afspeellijsten

Apple biedt nog steeds de mogelijkheid om de weergave van de klassieke nummerlijst terug te krijgen voor uw afspeellijsten.
Met de vervolgkeuzelijst kunt u ook andere weergaven selecteren, plus het stelt u in staat te kiezen welke informatie wordt weergegeven in de weergave “Nummers” (klik gewoon op de vervolgkeuzelijst “Kolommen weergeven”). Bovendien kunt u in de weergave Nummers op Command + B drukken om de browser te openen om door de verschillende genres, artiesten en albums in de afspeellijst te filteren. Merk op dat u de weergavestijl op elke afspeellijst handmatig moet aanpassen, aangezien er geen functie is om alles te wijzigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *