Hoe de nieuwe Foto’s-app voor Mac te gebruiken

Voor het grootste deel van een decennium was iPhoto misschien wel de hoeksteen van Apple’s succesvolle reeks creatieve iLife-producten voor consumenten. Velen van ons hebben er een gewoonte van gemaakt om onze dagelijkse en gezinsavonturen vast te leggen en deze vervolgens handmatig te synchroniseren met onze Macs wanneer we een vrij moment hebben.Maar tijden veranderen. We leven nu in een tijdperk van alomtegenwoordige camera’s, altijd beschikbare cloudfotobibliotheken en bewerken met één druk op de knop. Met het snelle succes van iOS heeft Apple ervoor gekozen om zowel iPhoto als “iPhoto Pro” (ook bekend als Aperture) met pensioen te gaan. Het is geen geheim dat iPhoto omvangrijk en traag werd, en de pro-centrische Aperture werd overschaduwd door zijn grootste concurrent, Adobe Lightroom. Beide producten zijn al “sunset” geweest en zullen in de toekomst geen updates meer ontvangen.

Er komt nu een opvolger in de plaats die zowel vertrouwd als anders is – een geheel nieuwe Mac-editie van de Photos voor iOS-app, die meer dan 700 miljoen mensen (en nog steeds) goed kennen.

Op de volgende pagina’s leggen we uit hoe de nieuwe foto’s werken en geven we je handige tips.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Snel overzicht: het hoofdgebied Foto’s
Hoofdfoto’sgebied

Dit zou redelijk vertrouwd moeten aanvoelen, of u nu eerder iPhoto hebt gebruikt of zo ongeveer een vergelijkbare app of service. Het zijn al uw foto’s (en video’s), weergegeven in een eenvoudig raster. Als u een trackpad gebruikt, kunt u in en uit knijpen om het formaat van het raster snel te wijzigen en grotere foto’s met meer details of meer foto’s tegelijk te zien.

A. Zijbalk: hier kun je je bibliotheek in stukken snijden en dobbelen. In de vrij standaard Apple-praktijk worden nieuwe albums, slimme albums en mappen die u maakt hier vermeld. Dit toont ook alle gedeelde fotostreamalbums die u hebt gemaakt of waaraan u zich heeft toegevoegd.

B. Slimme zijbalk: Foto’s voor Mac doet nogal wat bibliotheekorganisatie voor u, waarbij sommige items automatisch worden gesorteerd in secties zoals Gezichten (voorlopig alleen Mac), Favorieten, Panorama’s, Video’s, Slow-Mo en meer. In tegenstelling tot albums die u maakt, kunt u geen van deze secties verwijderen.

C. Werkbalk: de werkbalk van een app is vaak uw ankerpunt, uw thuisbasis om uit te zoeken waar u zich bevindt en wat u vervolgens kunt doen. Voor iPhoto- en Aperture-gebruikers is de Photos for Mac-werkbalk drastisch vereenvoudigd. Er zijn slechts een paar opties zichtbaar tijdens het bladeren door foto’s en albums, en opties om een ​​foto te delen en te bewerken verschijnen alleen wanneer u respectievelijk selecteert of dubbelklikt.

D. Bewerken: Klik op de knop Bewerken rechts van de werkbalk om een ​​foto in uw eigen afbeelding te maken. Een reeks tools, die iOS-gebruikers zouden moeten herkennen, verschijnt rechts van uw foto wanneer de app overschakelt naar een bewerkingsinterface. Dit is waar de magie gebeurt.

E. Zoeken: wat heb je aan de steeds groter wordende fotobibliotheken zonder een manier om ze te doorzoeken? Hier kunt u zich op vrijwel alles concentreren, inclusief metagegevens zoals locaties en datums die automatisch worden vastgelegd wanneer u opnamen maakt met een iPhone, evenals albumnamen, gezichten en andere informatie die u toevoegt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *