Start uw Mac dubbel met Boot Camp

Dual boot Windows op een Mac
Ben je vanuit Windows overgeschakeld naar OS X? Je zult zien dat er Mac-tegenhangers zijn voor bijna alle reguliere Windows-programma’s, of Mac-apps die bestanden kunnen openen die ermee zijn gemaakt. Maar misschien werk je in een gespecialiseerde branche en moet je geheimzinnige Windows-software gebruiken, of wil je Windows-games spelen.Maak je geen zorgen! Er zijn een aantal manieren waarop u Windows-software op uw Mac kunt uitvoeren. Deze omvatten virtuele omgevingen zoals Parallels Desktop en Fusion . Of er is Boot Camp.

Boot Camp is een gratis hulpprogramma dat bij OS X wordt geleverd en profiteert van het feit dat Windows-pc’s en Macs dezelfde familie van Intel-processors bevatten.

Met Boot Camp kun je ervoor kiezen om je Mac op te starten in OS X of Windows. In tegenstelling tot de zojuist genoemde virtualisatie-apps, die beide besturingssystemen tegelijk uitvoeren en dus de prestaties beïnvloeden, haalt Boot Camp echt het beste uit uw hardware.

Houd er echter rekening mee dat u uw eigen exemplaar van Windows nodig heeft om te installeren, en Boot Camp ondersteunt alleen 64-bits versies van Windows 7 , Windows 8 , Windows 8.1 en Windows 10 – niet Windows XP of Windows Vista.

De Boot Camp-assistent helpt u bij het hele proces om Windows op uw Mac te installeren. Het stelt je in staat Windows op je Mac te installeren door de opstartschijf te ‘partitioneren’ – dat wil zeggen, een apart gebied creëren dat alleen voor Windows is gereserveerd.

Apparaatstuurprogramma’s
Om ervoor te zorgen dat al uw apparaten correct werken onder Windows, moet u de juiste apparaatstuurprogramma’s voor uw Mac-hardware installeren. De Boot Camp-assistent helpt je bij het downloaden van alles wat nodig is voor je specifieke Mac-hardware – je hoeft de dingen niet afzonderlijk te downloaden.

Je hebt ook een Windows-installatieschijf nodig, maar de meeste moderne Mac-modellen hebben geen cd- / dvd-station. In dit geval kunt u een ISO-imagebestand gebruiken – in feite een bestand dat de structuur van een echte dvd repliceert – om een ​​opstartbare USB-drive te maken in Boot Camp Assistant. Wanneer de assistent stuurprogramma’s en aanvullende software downloadt, neemt deze deze op in de afbeelding.

Met Boot Camp-assistent kunt u beslissen hoe u uw harde schijf verdeelt over Windows en OS X.

Voordat u Windows installeert, wijzigt Boot Camp-assistent het formaat van uw Mac-partitie. Dit proces kan het verplaatsen van gegevens naar een nieuwe positie op de schijf inhouden, dus het is een goed idee om eerst een volledige back-up van uw gegevens te hebben. Zodra u Windows hebt geïnstalleerd, moet u de gedownloade apparaatstuurprogramma’s installeren vanaf de schijf die door de assistent is voorbereid.

Wanneer u vervolgens uw Mac opstart, houdt u å ingedrukt om een ​​menu weer te geven waarin u kunt kiezen tussen opstarten in OS X of Windows.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *