Hoe je de PS4 en PS4 Pro installeert

Als jij of een familielid net deze kerst een gloednieuwe PlayStation 4 of PlayStation 4 Pro heeft uitgepakt , dan wil je hem graag aansluiten en meteen beginnen met gamen.Er is genoeg om enthousiast over te zijn, want de speelautomaat van Sony wordt geleverd met een enorm scala aan functies die het een robuuste mediaspeler maken naast een zeer capabele speelautomaat.

Je wilt ook een PlayStation-account om het meeste uit de console te halen, en je hebt een PlayStation Plus-abonnement nodig om online te spelen. Door deze nieuwe functies en services is het instellen van de PlayStation iets gecompliceerder dan bij eerdere consoles.

Om ervoor te zorgen dat het installatieproces zo eenvoudig mogelijk is, bekijk je onze video over het installeren van een PlayStation 4 voor een stapsgewijze handleiding om de PS4 aan de praat te krijgen.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Als je de jackpot hebt gewonnen en een PS4 Pro hebt, scroll dan naar beneden voor wat extra tips en trucs om het meeste uit de 4K-machine te halen.

Hoe je de PS4 Pro installeert
Als je een PS4 Pro installeert, zijn er mogelijk een aantal extra stappen die je moet nemen.

De eerste is om ervoor te zorgen dat u een HDMI-poort op uw tv gebruikt die 4K ondersteunt. Let op een poort met het label HDMI 2.0 in plaats van de oudere 1.4-standaard.

Als geen enkele zo lijkt te zijn gelabeld, probeer dan je console aan te sluiten op de eerste HDMI-poort (meestal HDMI1 genoemd), aangezien de meeste tv’s de neiging hebben om niet-4K-compatibele HDMI-poorten verderop te verbergen.

Ten tweede moet je naar het instellingenmenu gaan om ervoor te zorgen dat 4K-uitvoer is geselecteerd. Selecteer ‘Geluid en scherm’ in het instellingenmenu en ga vervolgens naar ‘Instellingen video-uitvoer’.

Stel vanaf hier de resolutie in op ‘2160p – YUV420’ of ‘2160p – RGB’. Als beide opties grijs zijn, ondersteunt uw tv geen 4K via deze HDMI-poort. Controleer welke van de HDMI-poorten 4K ondersteunen.

Merk op dat je misschien ook naar de instellingen binnen een game moet springen om 4K in te schakelen.

Terwijl u zich in hetzelfde systeemmenu bevindt, moet u ook controleren of uw tv HDR ondersteunt en de schermmenu’s van uw tv gebruiken om ervoor te zorgen dat deze is geactiveerd.

Onze laatste tip is om de ‘gamemodus’ in te schakelen als dit een optie is voor uw tv. De locatie van deze optie varieert van set tot set, maar het inschakelen is een must als je wilt dat je games niet te veel last hebben van input lag.

Nu je de PlayStation 4 hebt geïnstalleerd, moet je ervoor zorgen dat je er het maximale uit haalt door onze verzameling PlayStation 4-tips en -trucs te bekijken .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *