Hoe u uw tablet verkoopt: wanneer, waar en wat u moet weten

Als je een tablet hebt die is opgeborgen en vergeten is, of die simpelweg overtollig is na de upgrade naar een nieuwer model, gooi hem dan niet in de prullenbak, maar verander hem in geld. Met deze gids geven we u alle informatie die u nodig heeft om uw tablet te verkopen.Het verkopen van uw tablet, vooral voor een behoorlijk financieel rendement, is niet zo eenvoudig als het ontladen van een telefoon of gameconsole, maar er is nog geld te verdienen als u bereid bent wat grondwerk te doen.

Is er een oude iPhone aan het kloppen? Hoe verkoop ik mijn iPhone?
Hoeveel krijg ik als ik mijn tablet verkoop?
Laten we eerlijk zijn, dit is de reden waarom je hier bent: het geld.

Het punt is dat de tabletmarkt een uitgestrekte markt is met leien van verschillende groottes, kracht, bouw en leeftijd met enorm verschillende prijskaartjes.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Een tablet op instapniveau die je een paar jaar geleden voor ongeveer £ 100 hebt gekocht, zal je niet veel tweedehands opleveren, maar als je het geluk hebt om in het bezit te zijn van een van de nieuwere iPad-modellen, betaal je dag kan aanzienlijk zijn.

De leien van Apple zijn de meest populaire tablets die er zijn, en ze profiteren er ook van dat ze hun waarde beter behouden dan die van concurrenten.

Wat moet ik doen voordat ik mijn tablet verkoop?
Kijk welke tablet je hebt

Van Nexus slates en Galaxy Tabs tot Fire Tablets en iPads, er is een enorm scala aan merken, modellen en formaten verkrijgbaar. Het is van vitaal belang dat u precies weet welk model tablet u heeft voordat u op pad gaat om het te verkopen.

Het is niet alleen belangrijk dat je het merk en model kent (bijv. IPad Air 2 of Samsung Galaxy Tab S2 ), maar ook hoeveel opslagruimte het heeft, aangezien er meerdere tablets beschikbaar zijn met meerdere opslagopties (bijv. 32GB, 64GB en 128GB).

Deze details zijn meestal te vinden in het instellingenmenu – zoek naar ‘Over’ of ‘Algemeen’ om het merk en model te weten te komen, terwijl ‘Opslag’ je vertelt hoeveel interne ruimte je lei heeft.

Het is belangrijk dat u deze informatie krijgt, aangezien dit de prijs beïnvloedt, en u wilt niet dat een ontevreden klant ontdekt dat hij een tablet heeft gekocht waarop minder ruimte is dan geadverteerd.

Wees eerlijk over de toestand van uw tablet

Niemand vindt het leuk om geknoeid te worden en u moet eerlijk zijn over de toestand van uw tablet. Is het scherm gebarsten, is er zichtbare schade aan de carrosserie en werkt de tablet echt? Dit zijn allemaal dingen die u moet controleren voordat u verkoopt.

Als uw tablet beschadigd is, of erger nog, helemaal niet werkt, is dit niet het einde van de wereld, want er zijn enkele bedrijven die u nog steeds zullen betalen om het uit handen te nemen – maar het is voor veel minder dan een werkende / goede staat versie.

Zoek de doos, handleiding en oplader

De ideale situatie als het gaat om het verkopen van uw tablet is dat u de originele doos, oplader en papierwerk nog hebt, zodat u de lei mooi kunt verpakken – en zo het verkooppotentieel kunt verbeteren.

Als deze allemaal AWOL zijn geworden, kunt u uw tablet nog steeds verkopen, misschien krijgt u er nu net zoveel geld voor.

Zet de fabrieksinstellingen van uw tablet terug

Dit is een ander essentieel punt – zorg ervoor dat u uw tablet volledig terugzet op de fabrieksinstellingen, inclusief het wissen van alle inhoud die op de slate is opgeslagen.

Het laatste dat u wilt, is dat de persoon die uw tablet koopt, toegang heeft tot uw verschillende accounts en fotoalbums, of hij kan de slate niet ontgrendelen omdat er nog steeds uw toegangscode op is opgeslagen.

Zorg er ook voor dat als je tablet een microSD- en / of simkaartsleuf heeft, je eventuele kaarten uit de tablet verwijdert. Ze zijn van jou en kunnen een aparte doorverkoopprijs vragen als je ze niet meer kunt gebruiken.

Wanneer moet ik mijn tablet verkopen?
Tijd is geld, en hoe langer u het laat staan ​​om uw tablet te verkopen, hoe minder u ervoor krijgt. De levensduur van je technologie – in ieder geval financieel – neemt snel af, dus als je net een tablet hebt gevonden die je niet meer nodig hebt, wil je nu aan de slag.

Houd ook de lancering van tablets in de gaten – als er zojuist een opvolger van uw tablet is aangekondigd, verlaagt dit de prijs die u in rekening kunt brengen. Nogmaals, het is de klassieke mentaliteit om niet rond te hangen. Wees proactief in plaats van reactief.

Het is ook verstandig om het hele jaar door grote verkoopevenementen te vermijden, aangezien kopers tijdens Black Friday , Cyber ​​Monday en Boxing Day op koopjesjacht zullen zijn, wat betekent dat u minder voor uw lei hoeft te vragen als u wilt verhuizen. het.

Waar moet ik mijn tablet verkopen?
Er zijn een aantal manieren waarop u uw tablet kunt verkopen, van naar winkels gaan tot online services waarvoor u niet eens de deur uit hoeft.

Het is echter het beste om eerst rond te kijken en al uw mogelijkheden te bekijken om de beste prijs voor uw tablet te krijgen. Verschillende diensten kunnen variëren in hoeveel of weinig geld u ervoor terugkrijgt, dus het loont altijd om uw huiswerk te maken.

Veiling- / Bootverkoopsites

Ebay – ‘s werelds grootste veilingsite – is waarschijnlijk een van de eerste plaatsen waar je zou denken om je tablet te verkopen, en het is zeker geen slechte plek om te beginnen.

Het is een van de beste manieren om de maximale waarde voor uw tablet te krijgen, maar het is niet zo eenvoudig als een winkel binnenlopen en uw lei inwisselen voor geld.

Ebay brengt u kosten in rekening om een ​​item te vermelden, en het kost ook een verlaging van de uiteindelijke verkoopprijs, en er is geen garantie dat iemand op uw item zal bieden. Zelfs als iemand de veiling ‘wint’, betaalt de persoon mogelijk niet – wat betekent dat u de veiling opnieuw moet vermelden en het hele proces opnieuw moet doorlopen.

Als u een ontevreden klant krijgt, is er altijd een kans op een moeilijk retour- / geschilproces dat meer gedoe kan toevoegen dan het waard is. Degenen die goed thuis zijn in Ebay zullen u echter vertellen dat deze gebeurtenissen meestal zeldzaam zijn.

Een nieuwer alternatief is Facebook Marketplace , een vereenvoudigde versie van Ebay, waarmee u snel een item kunt aanbieden dat u te koop heeft. Maar nogmaals, potentiële problemen met kopers die niet betalen / klagen, kunnen leiden tot extra en onnodige stress.

Er zijn een aantal andere boot sale stijl websites en apps, met Gumtree en Schpock twee populaire opties. Ze zijn net zo gemakkelijk te gebruiken, maar hebben dezelfde negatieven als Ebay en Facebook, en hebben een kleinere pool van potentiële kopers.

Als u bereid bent om het werk te doen, kunnen deze opties u het grootste rendement op uw investering opleveren, maar ze zijn niet zonder risico.

In de winkel

Als u meer bescherming wilt als het gaat om afscheid van uw tablet en een onmiddellijke terugbetaling van contant geld, zijn er niet echt veiligere manieren dan naar een winkel in een winkelstraat te gaan en het meteen in te ruilen.

Winkels zoals CEX , Game en Carphone Warehouse , evenals een aantal onafhankelijke retailers, bieden je graag wat geld aan in ruil voor je tablet. De enige vangst is dat ze waarschijnlijk het laagste bedrag bieden van alle manieren om uw tablet te verkopen.

Ze hebben eigendommen om voor te betalen, om nog maar te zwijgen van de lonen van het personeel, de rekeningen en de vereiste om een ​​gezonde winst te maken op de doorverkoop van uw tweedehands leisteen – die allemaal de prijs die u krijgt omlaag brengen.

Sommige winkels bieden de mogelijkheid van zowel winkeltegoed als geld, waarbij de eerste u een hogere geldwaarde geeft dan contant geld. Geweldig als je toch van plan bent iets in de winkel te kopen.

Dit is een geweldige optie voor iedereen die zijn tablet snel, gemakkelijk en veilig wil verkopen, zolang je het niet erg vindt om het uiteindelijke geldbedrag te verslaan dat je uiteindelijk in de zak steekt.

Recycling sites

Het aantal recyclinglocaties is de afgelopen jaren explosief gestegen en er is nu een overvloed aan bedrijven die allemaal strijden om de tablets die je niet langer wilt.

Wat je nodig hebt, is een vergelijkingssite om je behulpzaam te vertellen welk bedrijf je de beste prijs voor je iPhone zal geven. Gelukkig bestaan ​​er al dergelijke sites, waardoor het proces supereenvoudig is.

Onze favoriete prijsvergelijkingssites voor recycling zijn onder meer Compare and Recycle en CompareMyMobile .

Deze sites zoeken naar populaire recyclers zoals Music Magpie , envirofone , fonebank en mazuma om de beste prijzen voor je tablet te vinden.

Apple heeft zelfs zijn eigen recyclingprogramma , maar in plaats van geld betaalt het u in de vorm van een Apple-cadeaubon als uw telefoon in aanmerking komt – u moet uw tablet echter eerst naar Apple sturen, zodat deze kan worden beoordeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *