10 tips en trucs voor iPhone-camera’s rechtstreeks van de experts van Apple

De camera-app van Apple voor de iPhone (en iPad) is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, maar dat betekent dat hij kan worden gezien als minder rijk aan functies in vergelijking met rivalen.Er is echter meer aan de hand dan op het eerste gezicht lijkt, dus spraken we met Apple’s camera-app-experts tijdens een fotowandeling door Londen om erachter te komen welke functies je misschien niet kent.

APPLE PHOTO WALK
Wat is het? Een buurtwandeling in de buurt van een Apple Store onder leiding van een expert, die je laat zien hoe je het meeste uit de camera van je iPhone kunt halen

Voor wie is het bedoeld? Iedereen die zijn iPhone- of iPad-fotografie wil verbeteren

Hoe lang is het? De hele sessie duurt ongeveer 90 minuten

Hoe vaak zijn ze? Over het algemeen wekelijks bij de belangrijkste Apple Stores

Hoeveel kost het? Het is gratis!

Hoe kan ik deelnemen aan een fotowandeling? U kunt zich online of in de winkel aanmelden

De meeste van deze tips en trucs werken op elke iPhone of iPad met iOS 11 met de standaard camera-app.

Er zou hier iets voor iedereen moeten zijn – misschien zullen de meer fervente iPhone-gebruikers op de hoogte zijn van enkele van de vroege keuzes, maar dit zijn de functies die Apple graag eigenaren van zijn apparaten wil leren.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Dus zelfs als je al jaren een iPhone of iPad hebt, zijn dit de tips waarvan Apple wil zorgen dat iedereen het weet … en we hebben een paar nieuwe dingen geleerd, ondanks dat je deze telefoon al jaren gebruikt.

1. Vergrendel de focus
Een simpele om mee te beginnen, maar iets dat je misschien nog nooit hebt geweten.

Ooit dicht bij een onderwerp gestaan ​​en getikt om scherp te stellen, alleen dan om de camera te bewegen en die focus te verliezen? Of misschien blijft de automatische gezichtsherkenning scherpstellen op een persoon in plaats van op een ander object dat wordt opgenomen? Wel, er is een manier omheen.

Als je met een vinger drukt op datgene waarop je wilt dat de iPhone-camera scherpstelt, wordt de scherpstelling vergrendeld, waardoor je de vrijheid hebt om je armen te bewegen zonder opnieuw te hoeven tikken.

U weet dat het heeft gewerkt, want ‘AE / AF-vergrendeling’ verschijnt op het scherm. Simpel, maar effectief.

Tik op een object en houd vast om de focus te vergrendelenTik op een object en houd vast om de focus te vergrendelen
2. Stel jezelf bloot
U kunt de belichting van uw opname op de iPhone snel wijzigen. Tik om scherp te stellen en schuif vervolgens uw vinger omhoog om de afbeelding lichter te maken of omlaag om de afbeelding donkerder te maken.

Het is geweldig voor het helderder maken van foto’s met donkere gebieden, of het maken van sfeervolle foto’s bij weinig licht met licht of heldere vlekken.

Pas de belichting van uw opname aan door het scherm omhoog en omlaag te schuivenPas de belichting van uw opname aan door het scherm omhoog en omlaag te schuiven
3. Wazig lichteffect
Je hebt misschien wel eens foto’s gezien met wazig licht. Het is een effect dat meestal is voorbehouden aan geavanceerde camera’s, maar smartphone-snappers zijn nu superslim en je kunt dezelfde resultaten behalen met je iPhone.

Allereerst wil je de focus (zie tip één) vergrendelen op een object dicht bij de camera en voor je lichtscène – we gebruikten onze hand.

Terwijl de focus vergrendeld is, haalt u uw hand uit het zicht en is uw achtergrond nu wazig – als een Bokeh-effect.

Vervolgens wil je de belichting verminderen (zie tip twee) om de lichten die je probeert vast te leggen echt onscherp te maken.

Het resultaat? Een professioneel ogende, kunstzinnige foto die u in een mum van tijd heeft genomen.

Het is gemakkelijker om zo’n foto te maken dan je misschien denktHet is gemakkelijker om zo’n foto te maken dan je misschien denkt
4. Panorama als een professional
Panoramamodi zitten al jaren op onze smartphones en zijn perfect voor het vastleggen van weidse vergezichten. Maar heb je ooit iets anders geprobeerd dan de voorgeschreven van links naar rechts vegen op je iPhone?

Ten eerste hoef je je panorama niet altijd van links of rechts te maken. Een tik op de richtingspijl zal de sweep omkeren, zodat u aan de rechterkant van uw scène kunt beginnen.

Ten tweede: probeer het landschap van je iPhone (of iPad) vast te houden om wolkenkrabbers of smalle steegjes vast te leggen voor opvallende, ietwat bolvormige resultaten.

5. Wees briljant bij burst
Blader gemakkelijk door uw burst-opnamenBlader gemakkelijk door uw burst-opnamen
De iPhone kan 10 foto’s per seconde maken met de burst-modus, maar je zult aan de modusschuifregelaar in de app merken dat dit geen optie is.

Dat komt omdat de burst-modus altijd beschikbaar is in de foto- of vierkante modus. Het enige dat u hoeft te doen, is de ontspanknop ingedrukt te houden in plaats van erop te tikken.

Bovenaan verschijnt een teller om je te laten zien hoeveel snaps je hebt verpakt (je kunt er 100 overnemen in burst-modus).

De burst-modus houdt daar echter niet op. Ga naar de galerij en klik op ‘Selecteren’ om alle foto’s te bekijken die je zojuist hebt gemaakt. Ze worden weergegeven in een tijdlijn met miniaturen onder aan het scherm, waarbij iOS kiest wat volgens hem de beste opname is op basis van focus, belichting en machine learning.

De beste opname wordt aangegeven met een grijs cirkelpictogram onder de miniatuur in de tijdlijn, en u kunt meerdere stippen zien als de software denkt dat er verschillende fatsoenlijke afbeeldingen beschikbaar zijn.

Als u gebruik maakt van een iPhone 7 / 7 Plus of nieuwer, zult u ook een trilling voelt elke keer dat je bladeren langs een beste schot in de burst-tijdlijn.

Hier kunt u selecteren welke opnamen u wilt selecteren (en al het andere verwijderen), zodat u geen onnodige opslagruimte gebruikt.

6. Gladde slow-mo-vaardigheden
Als je de iPhone SE / iPhone 6S / 6S Plus of nieuwer hebt, of een van de iPad Pro- tablets, heb je ook toegang tot de slow motion-videomodus van Apple.

U wilt uw opname precies goed timen, dus neem even de tijd voordat u op de opnameknop drukt om te beslissen wat u probeert te schieten. Vergeet de focus- en belichtingsregeling niet, aangezien u deze misschien wilt aanpassen voordat u op de rode opnameknop drukt.

Maak je geen zorgen als je het slow motion-gedeelte van je video nog niet helemaal hebt getimed, of als je per ongeluk in slow motion hebt opgenomen in plaats van in de standaard videomodus, want er zijn tijdelijke oplossingen.

Ga naar de galerij en klik op Bewerken onder je video. Vanaf hier kun je de tijdlijnbalk gebruiken om aan te passen hoeveel van de video je wilt vertragen – je kunt zelfs het hele ding selecteren voor de lagere snelheid als je dat wilt.

Als je echter per ongeluk in de slow-motion-modus bent gegaan in plaats van in de normale videomodus, kun je het slow motion-gedeelte volledig samenvoegen, waardoor het effect van je opname wordt verwijderd. Als u wilt dat het terugkeert, sleept u gewoon opzij vanaf de regel in de tijdlijn om het weer op te splitsen.

7. Meer aan Live Photos dan op het eerste gezicht lijkt
Veeg omhoog over een Live Photo om meer opties te ontdekkenVeeg omhoog over een Live Photo om meer opties te ontdekken
Live Photos op de iPhone bestaan ​​al sinds de iPhone 6S en 6S Plus, waarbij bij elke opname een kort videofragment wordt vastgelegd. Het zorgt voor

Met iOS 11 heeft Apple meer functionaliteit toegevoegd aan Live Photos. Ga naar de galerij en veeg omhoog over een foto om meer Live Photo-opties te zien.

U kunt voor uw Live Photo kiezen uit vier verschillende animaties. De standaard Live-optie speelt de vastgelegde videoclip normaal af, terwijl de lus de beweging constant herhaalt.

Er is ook Bounce en Long Exposure, waarbij de eerste een heen en weer bewegende animatie van de videoclip creëert, terwijl de laatste je opvallende shots geeft die vooral goed werken bij bewegend water en verkeer.

8. Schakel Live Photos uit – ervoor en erna
Live Photos is standaard ingeschakeld voor het ondersteunen van iPhones, maar u kunt het uitschakelen. Als je op het ronde pictogram in de bovenste balk van de camera-app tikt, wordt het effect niet meer op foto’s toegepast, maar wat als je al een foto hebt gemaakt?

Het goede nieuws is dat je Live Photos ook kunt uitschakelen nadat je een foto hebt gemaakt. Zoek de afbeelding in uw galerij, klik op Bewerken onder aan het scherm en tik vervolgens op het pictogram Live Photos boven aan het scherm.

Als de afbeelding die u overhoudt niet helemaal klopt, kunt u de tijdlijn onder de foto gebruiken om naar het punt van de video te bladeren dat u wilt vastleggen. Als u dit gedeelte van de tijdlijn vasthoudt, wordt het pop-upvenster ‘Hoofdfoto maken’ weergegeven, waardoor het stilstaande beeld naar dat frame wordt gewijzigd.

9. Filters uitzoeken
De kans is groot dat als je een iPhone (of iPad) hebt, je al hebt gespeeld met de afbeeldingsfilters die beschikbaar zijn in de camera-app.

Het is allemaal leuk en aardig om door de selectie filters te bladeren die Apple in de app aanbiedt, maar het is niet eenvoudig om de filters te vergelijken met de standaard, niet-filter-look – of er is tenminste geen voor de hand liggende manier om dat te doen.

Apple biedt een oplossing: houd een filter ingedrukt en de andere opties verdwijnen, zodat alleen uw selectie naast de standaardweergave blijft. Door uw vinger heen en weer te schuiven, kunt u schakelen tussen de normale weergave en uw filter naar keuze, zodat u kunt zien hoe de scène verandert.

Wist je ook dat je ook filters kunt toepassen nadat je een foto hebt gemaakt?

Tik op bewerken onder de afbeelding die je hebt gemaakt en klik vervolgens op het filterpictogram onder aan het scherm. Vanaf hier kunt u dezelfde filters toepassen die beschikbaar zijn in de camera-app.

10. Perfectioneren van portretverlichting
U kunt de portretbelichtingseffecten wijzigen nadat u een foto heeft gemaaktU kunt de portretbelichtingseffecten wijzigen nadat u een foto heeft gemaakt
Als je een iPhone hebt met twee naar achteren gerichte camera’s (iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus, iPhone X), kun je de portretmodus van Apple gebruiken.

Dit camera-effect zorgt ervoor dat de achtergrond achter je onderwerp op dezelfde manier vervaagd is als bij een DSLR, wat een professionele opname oplevert, maar dat is nog maar het begin.

De portretmodus biedt ook een selectie van verschillende lichteffecten, zodat u een nog opvallendere opname kunt maken. U kunt eenvoudig de gewenste verlichtingsoptie selecteren door het kubuspictogram onder in de zoeker te scrollen.

Als u moeite heeft om te beslissen welk lichteffect u wilt gebruiken, hoeft u zich geen zorgen te maken, want u kunt tussen alle opties schakelen nadat u de foto hebt gemaakt. Tik op ‘Bewerken’ onder de afbeelding en je wordt begroet met dezelfde verlichtingsopties, zodat je snel het vorige effect kunt terugdraaien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *