Hoe u uw iPad verkoopt: haal het meeste uit uw Apple-tablet

Of het nu is om te upgraden naar de nieuwe iPad , een iPad Pro of gewoon om wat extra geld in je zak te krijgen, het doorverkopen van je iPad kan een geweldig idee zijn om wat extra geld in te zamelen.Zoals tablets gaan, slagen de iPads van Apple erin hun gezondheid te behouden en dat betekent dat het meestal de moeite waard is om op je Apple-lei te verkopen als je klaar bent met het gebruiken ervan.

Veel mensen zijn ook op zoek naar iPads, wat het verkopen op uw tablet licht maakt.

Als je niet weet wat je doet met het verkopen van je iPad, dan heb je geluk – we hebben deze gids samengesteld om je bij elke stap te helpen, zodat je op verschillende manieren gemakkelijk op je iPad kunt verkopen.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Zin in een nieuwe iPad? Bekijk onze lijst met de beste iPads van 2017
Wanneer kan ik mijn iPad het beste verkopen?

Hoe eerder u uw iPad kunt verkopen, hoe beter. Als je een redelijk recente versie van de Apple iPad hebt, is de kans groter dat deze een hoger bedrag waard is.

Apple werkt zijn iPad-assortiment vrij regelmatig bij en de prijs van uw apparaat zal waarschijnlijk aanzienlijk dalen na de lancering van een nieuw product. Het is een goed idee om de laatste geruchten in de gaten te houden, zodat je weet wanneer je je iPad het beste kunt verkopen.

We vinden meestal dat de beste tijd om te verkopen waarschijnlijk een paar weken voor de lancering van een nieuwe iPad is, maar dat betekent wel dat je een tijdje geen iPad hoeft te hebben en dat je van tevoren niet weet of de nieuwe iPad de moeite waard is de upgrade.

Hoeveel krijg ik als ik mijn iPad verkoop?
Dit is de grote vraag: hoeveel zal uw iPad waard zijn? Het kan moeilijk zijn om er een exact nummer op te zetten en het komt allemaal neer op de staat van uw apparaat, hoe oud het is en welk model u in de eerste plaats had.

Als je een recent iPad Pro-model hebt, is het meer waard dan bijvoorbeeld de iPad Air 2, die een paar generaties ervoor uitkwam. Aan de andere kant, als je een iPad Mini 4 hebt , die meestal goedkoper is dan de grotere iPad-modellen, kan het een vergelijkbaar bedrag waard zijn omdat het een nieuwer apparaat is dat in 2015 uitkwam.

Een ander ding om op te merken is de opslaggrootte van uw iPad. Als je een apparaat hebt dat slechts 16 GB aan opslagruimte heeft, zal het niet zoveel verkopen als apparaten met 64 GB / 128 GB / 256 GB aan opslagruimte.

iPad-modellen kunnen ook worden geleverd met alleen wifi of mobiele versies, en als je de laatste hebt, is het iets meer geld waard dan de modellen met beperkte wifi.

Wat moet u doen voordat u uw iPad verkoopt?
Wees er zeker van welke iPad u heeft en wat de exacte specificaties zijn

U wilt precies weten welk model van de iPad u heeft. Is het een iPad Pro of een iPad Air? Dat kan een groot verschil maken wanneer u het apparaat verkoopt.

U kunt de naam van het apparaat vinden in de app Instellingen, in het gedeelte Over en onder het kopje Model. U kunt vervolgens online naar dat modelnummer zoeken om erachter te komen welke versie van de iPad u heeft.

U moet ook weten hoeveel opslagruimte het apparaat heeft en welke versie van de software het momenteel gebruikt. U vindt dat ook in het gedeelte Over.

Als u dit soort details kent, kan uw iPad-advertentie op veilingsites een stuk aantrekkelijker en professioneler worden in een zee van andere opties voor mensen die een iPad willen kopen.

Bereken de staat van uw iPad

Onze eerste tip hier is om eerlijk te zijn in de staat waarin uw iPad zich bevindt. Als u niet eerlijk bent tegen uzelf, kunt u in het beste geval teleurgesteld raken als het niet zoveel waard is als u had gehoopt en in het slechtste geval de verkoop van uw iPad verknoeien. iPad omdat je gelogen hebt over zijn toestand.

Controleer uw apparaat en kijk hoe het eruitziet – vraag uzelf af of u deze iPad zou kopen en tevreden bent met de staat ervan. Heb je het in een koffer bewaard? Zo nee, zitten er krassen op de achterkant? Heeft het deuken aan de randen? Heeft u het scherm gebroken of bekrast?

Zelfs als er maar een klein beetje schade is, wilt u precies weten wat er mis mee is, zodat u uw iPad correct kunt vermelden en niet teleurgesteld zult worden aan het einde van uw verkoop.

Vergeet niet om uw iPad te resetten

Voordat u uw aankoop doet, moet u er rekening mee houden dat u een back-up van uw iPad moet maken om al uw foto’s, muziek en video van de iPad te halen en vervolgens de fabrieksinstellingen te herstellen.

Onze volledige gids over het resetten van uw iPad
Hoe verkoop ik mijn iPad?
Veiling- en bootverkoopwebsites

Het belangrijkste voor verkopen op je iPad is eBay , en je hebt er waarschijnlijk al over nagedacht om het op de grootste veilingsite van internet te plaatsen. De voordelen van een vermelding op eBay zijn talrijk, waaronder een groot aantal mensen die altijd op zoek zijn naar een nieuwe tablet en de veiligheid van PayPal voor aankopen, maar er zijn ook andere opties.

Boot verkoop websites zoals Gumtree , Sphlock of Facebook Marketplace bieden een dienst die middelen kunnen u niet om een lading aan online lijst van uw iPad te betalen. Meestal kunt u uw iPad ook op deze sites vermelden met alleen afhalen als een optie, zodat u het geld contant kunt krijgen, uw iPad persoonlijk kunt ruilen en niet bij het postkantoor hoeft rond te hangen om het te verzenden.

In de winkel

Als je wat meer veiligheid bij je verkoop wilt, wil je misschien naar een winkel in een winkelstraat gaan om je iPad te kunnen verkopen.

Winkels zoals CEX , GAME en zelfs Carphone Warehouse stellen u in staat uw iPad rechtstreeks aan de winkelier te verkopen en het betekent dat het een veilige manier is om uzelf van uw oudere tablet te ontdoen.

Dat gezegd hebbende, zullen deze alternatieven u waarschijnlijk minder geld opleveren dan wanneer u rechtstreeks via internet aan iemand zou verkopen. Die extra beveiliging heeft een prijs, maar als je je geen zorgen maakt over het exacte bedrag dat je uit je verkoop krijgt, dan is dit ook een geweldige optie.

Hoe u uw iPhone kunt verkopen – onze gids voor het weggooien van uw Apple-telefoon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *