Hoe u mobiele roamingkosten kunt vermijden: stop die enge telefoonrekeningen voor de feestdagen

Iedereen die wel eens mobiel heeft gebeld in het buitenland, weet hoe vervelend de roamingkosten kunnen zijn. Hoewel telefoneren duur kan zijn, kan het gebruik van internet of het verzenden van een mms verschrikkelijk duur zijn.In Europa is het beeld rooskleurig – tenzij je uit het VK komt. Naeen campagne van tien jaar De Europese Unie, die mobiele operators ertoe aanzet de roamingtarieven te verlagen in een poging een ‘digitale eengemaakte markt’ tot stand te brengen, staat op het punt ze vanaf juni 2017 volledig te verbieden.

EU-burgers zullen kunnen bellen, sms’en of surfen op hun gsm tegen dezelfde prijs die ze thuis betalen, maar het besluit van het VK om de EU in 2019 te verlaten betekent dat de wetgeving is niet van toepassingaan zijn mensen. Dus hoe kunt u stoppen met het betalen van die extra kosten voor het voeren en ontvangen van telefoongesprekken en het gebruik van internet wanneer u in het buitenland bent? Deze tips zullen helpen om die schokkende telefoonrekeningen te verzachten.
De eenvoudigste manier om eventuele kosten te ontwijken, is door dataroaming uit te schakelen en uitsluitend op wifi te vertrouwen. Als u graag op internet surft en Skype of WhatsApp gebruikt voor telefoongesprekken, voornamelijk in uw hotel, zorg dan dat het een goede service heeft door te controlerenHotel WiFi-test.

Restaurants hebben vaak ook gratis wifi (wat de permanente menigte toeristen verklaart die buiten Starbucks en McDonald’s staan, waar je ook heen reist) en wifi in de hele stad komt steeds vaker voor, maar er zijn tal van apps die je helpen gratis wifi te vinden hotspots. Bij de meeste kunt u met behulp van GPS naar plekken in de buurt van uw locatie zoeken, zoalsWiffinity en WiFiMapper, Terwijl de WiFi-kaart en WiFi-magiehebben crowdsourced-wachtwoorden voor openbare Wi-Fi-netwerken om u tijd te besparen. Vertrouwen op wifi is niet meer het probleem dat het vroeger was.
Britten moeten zich niet al te veel zorgen maken; de EU zou nooit iets doen aan wereldwijde roamingtarieven, dus als je voor een bepaalde tijd ergens heen gaat, is het kopen van een lokale simkaart bijna altijd de goedkoopste manier om je telefoon in het buitenland te gebruiken.

Simkaarten zijn nu zo goedkoop en overal verkrijgbaar in kiosken, elektronicawinkels en zelfs verkoopautomaten dat zelfs als je maar een dag of zo ergens bent, het financieel zinvol kan zijn.

Echter, het hangt af van het land; op sommige plaatsen heb je een ID van de lokale inwoner nodig om een ​​simkaart te krijgen. Zorg er wel voor dat u een simkaart van het juiste formaat voor uw telefoon koopt, dat deze zowel data als spraak dekt, en als er een datalimiet is, gebruik dan zo mogelijk Wi-Fi om de kans te verkleinen dat de simkaart opraakt. Het enige nadeel van het kopen van een lokale simkaart is dat je uiteraard een nieuw telefoonnummer krijgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *