Hoe u de snelst mogelijke Linux-pc bouwt met een beperkt budget

Niets geeft meer voldoening dan te zien hoe een systeem bijna onmiddellijk opstart wanneer de aan / uit-schakelaar wordt ingedrukt. Lang geleden zijn de dagen dat je voor jezelf een brouwsel gaat maken terwijl die draaiende schotels zoemen en het display tot leven komt en je lui naar de GUI sleept die je thuis noemt.Maar die luxe van snelheid is toch voorbehouden aan degenen die bereid zijn om £ 1.000 + op een nieuw systeem te laten vallen? Gelukkig is dit niet meer het geval. Met technologische vooruitgang in de afgelopen zes jaar en Intels agressieve druk om zijn chipsets elke generatie nieuw leven in te blazen, beginnen we te zien dat steeds meer betaalbare goedkope, snelheidsgerichte componenten eindelijk op de markt komen.

De SSD is de harde schijf opgevolgd met opstarttijden van minder dan 10 seconden en razendsnelle bestandsoverdrachten. Drie jaar later hebben we echter zowel de opkomst als de ondergang van de SATA III-bus gezien. Dit was een standaard die tot 2020 zou duren, maar nu volledig verzadigd ligt, waarbij alleen de altijd blijvende harde schijf nog steeds goed gebruik maakt van de connectiviteit.

Gelukkig voor ons zijn er oplossingen gevonden in de zoektocht naar steeds betere prestaties en steeds hogere snelheid. Het gebruik van de PCIe-bus om gegevens van en naar elke harde schijf naar de processor over te brengen, heeft bewezen een bijna onbegrensd potentieel te bieden als het gaat om bestandsoverdrachtsnelheden – althans voorlopig. En naarmate M.2- en U.2 PCIe-SSD’s volwassen zijn geworden, worden ook hun sequentiële lees- en schrijfbewerkingen gevolgd, naast een voortdurende daling van de kosten om ze te produceren. Dit heeft geleid tot het potentieel om een ​​systeem samen te stellen voor iets meer dan £ 400. 

En dat is een systeem waar we u vandaag doorheen willen leiden. Een systeem met een Intel Core i5-6500 quad-coreprocessor, een van de nieuwste chipsets met de razendsnelle en waanzinnig energiezuinige DDR4-geheugenstandaard, naast een PCIe M.2 SSD. In ons geval hebben we gekozen voor een van de OEM PM961 M.2-schijven van Samsung, met name de 128 GB-variant.
Het uitzoeken van hardware voor een nieuw systeem is voor iedereen een behoorlijk ontmoedigend vooruitzicht, vooral als je al een tijdje uit het hardwaregame bent geweest, omdat de voortgang nooit stopt. Platforms, processors, sockets, connectiviteitsnormen veranderen zo vaak dat het moeilijk kan zijn om bij te blijven.

Een goede plek om te beginnen is met een beperkt budget. Als u eenmaal heeft aangegeven hoeveel u aan een nieuw systeem wilt uitgeven , gaat u naar www.pcpartpicker.com , wijzigt u de taal in uw land, klikt u op ‘Bekijk uw systeemopbouw’ en begint u aan het samenstellen van precies wat jij wil. Je moet het altijd baseren op een paar belangrijke componenten.

Voor deze build wisten we dat we een van Intels nieuwste quad-coreprocessors en een M.2 SSD met een bepaalde beschrijving wilden. Het mooie van PC Part Picker is dat zodra je een bepaald product hebt geselecteerd, het de compatibele componenten isoleert die compatibel zijn van de andere lijsten. Kies een processor die in een 1151 socket past, en de website zorgt ervoor dat je alleen moederborden ziet die compatibel zijn met die chip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *