De ID’s die je nodig hebt voor je Nintendo Switch en hoe je ze kunt krijgen

Nintendo staat niet bepaald bekend om het creëren van samenhangende en gemakkelijk te begrijpen online services, en het is een van de gebieden waarop het echt achterloopt op andere consolemerken zoals Xbox en PlayStation.Door de jaren heen hebben we verschillende accounts, ID’s en codes doorlopen en nu, voorafgaand aan de lancering van de Switch, is er een nieuw accountsysteem waarvoor u zich moet aanmelden.

Dus je hebt je nieuwe Nintendo-account, je nieuwe gebruikers-ID, je Nintendo Network ID en is je vriendencode nog steeds een ding? Oh, en vergeet die My Nintendo-pagina niet. Dus, wat heb je precies nodig als je je switch instelt?

Om de zaken net zo overzichtelijk en eenvoudig te houden als een eerste Nintendo-game, gaan we alles op een rijtje zetten, zodat je precies kunt zien welke aanmeldingen je nodig hebt en wat ze voor je gaan doen.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Nintendo-account
Je Nintendo-account is de basis voor al je Nintendo-behoeften en het eerste waarvoor je je moet aanmelden. Het maakt verbinding en geeft je toegang tot een hele reeks Nintendo-onlinediensten, waaronder het My Nintendo-beloningsprogramma en de verschillende mobiele Nintendo-games zoals Miitomo.

Je hoeft geen Nintendo-systeem te hebben om je hiervoor aan te melden – je kunt het gewoon doen via de Nintendo-website .

Je moet een speciale Nintendo-gebruikersnaam en -wachtwoord instellen, maar je kunt je My Nintendo-account ook koppelen aan je Facebook-, Google- en Twitter-accounts, zodat je ook met hen kunt inloggen.

Je ziet ook de optie om in te loggen met je Nintendo Network ID, maar daar komen we op terug.

Vanaf je Nintendo-accountpagina kun je je gebruikersinformatie zien, alle eShop-aankopen die je hebt gedaan, ouderlijk toezicht in- en uitschakelen en andere instellingen.

Er is ook een tabblad Inchecken dat je naar je gepersonaliseerde Nintendo QR-code brengt, die je kunt gebruiken om toegang te krijgen tot bepaalde Nintendo-evenementen, wanneer deze zich voordoen.

Gebruikers-ID van Nintendo-account
Dus nu je je standaard Nintendo-account hebt, wil je je nieuwe accountgebruikers-ID instellen, die Nintendo onlangs lanceerde voorafgaand aan de Switch-release. Deze ID is niet hetzelfde als de Nintendo Network ID die je misschien hebt ingesteld voor je 3DS of Wii U, het is een geheel nieuwe ID.

Je kunt deze nieuwe gebruikers-ID instellen door naar je Nintendo-accountprofielpagina te gaan en het tabblad Gebruikersinfo te selecteren. Hier, onder uw profielinformatie en e-mailadres, ziet u een nieuw gedeelte met de titel ‘Gebruikers-ID’ met de tekst ‘Niet ingesteld’. Klik gewoon op de knop Bewerken en typ de gewenste ID in. Het moet minimaal zes tekens hebben en het moet uniek zijn.

We raden aan om hier vrij snel op in te gaan als je wilt dat uniek ‘cool’ betekent in plaats van ‘het enige dat ik zou kunnen krijgen’. Zoals je zou verwachten, zijn alle namen van Nintendo-personages op dit punt verdwenen, maar je zou op zijn minst nog steeds iets kunnen bemachtigen dat lijkt op je eigen naam.

Wat moet deze nieuwe accountgebruikers-ID doen? Nou, het is nog niet helemaal duidelijk, maar het is zeer waarschijnlijk dat het zal werken zoals Xbox Gamertags of PlayStation PSN ID’s, doordat je vrienden je kunnen zoeken en identificeren wanneer je online speelt.

Nintendo Netwerk-ID
Je hebt dus je Nintendo-account en je nieuwe gebruikers-ID. Eigenaars van 3DS en Wii U vragen zich op dit moment waarschijnlijk af: hoe zit het met mijn Nintendo Network ID?

Het is onthuld dat met de Nintendo Switch digitale aankopen worden gekoppeld aan gebruikersaccounts in plaats van aan individuele consoles, en je toegang hebt tot online services buiten de console via een mobiele app, dus het lijkt erop dat je Nintendo Switch er geen zal hebben behoefte aan een netwerk-ID. In plaats daarvan heb je alleen je Nintendo-accountgegevens en je nieuwe gebruikers-ID nodig om online functies te gebruiken en toegang te krijgen tot eerdere aankopen en om nieuwe te doen.

Volgens de pagina met veelgestelde vragen van Nintendo was je netwerk-ID een ID die specifiek was gemaakt voor de 3DS- en Wii U-systemen om toegang te krijgen tot online functies en om aankopen te doen in de eShop op je console.

Dus als je een 3DS of een Wii U hebt, heb je nog steeds je netwerk-ID nodig om toegang te krijgen tot je aankopen op deze consoles en tot hun online functies. Als je van plan bent een Nintendo Switch aan te schaffen, is je netwerk-ID nog steeds gekoppeld aan je account voor je oude consoles, je hebt gewoon geen netwerk-ID nodig voor de switch.

Als je nog nooit een Nintendo-systeem hebt gehad, heb je helemaal geen netwerk-ID – je hebt alleen je Nintendo-accountgegevens en je gebruikers-ID.

Hoe zit het met My Nintendo?
Maak je geen zorgen, dit is niet een account waarvoor je nog een ander account of gebruikers-ID moet instellen om toegang te krijgen. My Nintendo is het Nintendo-beloningsprogramma dat Club Nintendo heeft vervangen en is gekoppeld aan je standaard Nintendo-account. Je gebruikt dezelfde login om er toegang toe te krijgen en je hebt er toegang toe via je Nintendo-accountpagina.

Het is gemakkelijk om je My Nintendo-pagina te vergeten, maar het is de moeite waard om in de gaten te houden. Als je games digitaal koopt of de mobiele Nintendo-games speelt die aan je Nintendo-account zijn gekoppeld, ontvang je punten die kunnen worden gebruikt om beloningen te ontgrendelen. Het zijn geen geweldige beloningen (verwacht niet veel fysieke prijzen) maar leuke thema’s en digitale games zijn niet te versmaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *