Hoe u aangepaste firmware op uw router installeert

Hoe u aangepaste firmware op uw router installeert
Aangepaste routerfirmware klinkt misschien, voor niet-ingewijden, gelijke delen intimiderend en zinloos. Maar het installeren van op Linux gebaseerde aangepaste firmware kan u een betere routersnelheid, meer internetprivacy, intelligente verkeersroutering en nog veel meer functies opleveren die de standaardfirmware van uw router gewoon niet kan beheren. Als je een beetje geobsedeerd bent door je lage internetsnelheid, kunnen de extra controlefuncties van een aangepaste firmware niet worden verslagen.We gaan ons in deze gids concentreren op DD-WRT , omdat het boordevol functies zit en gemakkelijk te begrijpen is. Als je heel specifieke behoeften hebt, wil je misschien kiezen voor de meer modulaire OpenWRT , en Tomato is een gebruiksvriendelijke optie voor bepaalde Broadcom-gebaseerde routers.

We hebben de beste draadloze zakelijke routers van 2017 uitgezocht
Er zijn een groot aantal routers op de markt, en dat betekent veel verschillende hardware, waarvan een groot deel niet compatibel is met aangepaste firmware – ofwel omdat het is vergrendeld, niet genoeg RAM of CPU-vermogen levert, of de software om te ondersteunen het bestaat gewoon niet. De compatibiliteit zal waarschijnlijk alleen afnemen naarmate de tijd verstrijkt, aangezien de regelgeving rond draadloze frequenties wordt aangescherpt.

We spelen een beetje vals als het om deze gids gaat, met behulp van de uitstekende Linksys WRT 3200ACM , een recente uitgave die specifiek gericht is op het ondersteunen van zowel DD-WRT als OpenWRT.

Als u zich afvraagt ​​of uw hardware compatibel is, zal een Google-zoekopdracht naar de modelnaam en uw gewenste firmware waarschijnlijk antwoorden opleveren , of u kunt de compatibiliteitslijst van DD-WRT of die van OpenWRT controleren .

Noteer de juiste versie van de software voor uw hardware, zoals vermeld in de compatibiliteitsdatabase; Verschillende specificaties betekenen dat het flitsen van de verkeerde firmware uw apparaat kan blokkeren, dus het is belangrijk om dit onderdeel goed te krijgen.

De beste Linksys WRT 3200 ACM-deals van vandaag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *