Hoe maak je een fotoproject

Als je eenmaal zelfverzekerd bent geworden in je vaardigheden als fotograaf, is het niet ongebruikelijk dat je je creativiteit zo ver mogelijk wilt pushen. Hoewel individuele afbeeldingen er misschien geweldig uitzien in uw portfolio of op sociale media, is de manier om een ​​echt samenhangend oeuvre te creëren en uw fotografische vaardigheden te laten zien, het starten van een fotoproject met een centraal thema.Zoek een onderwerp waar je van houdt en verken het visueel volledig. Klinkt gemakkelijk als het zo is gesteld, en de realiteit van het maken van een fotoproject is dat het, nou ja, heel gemakkelijk is. Het enige wat je hoeft te doen is een idee bedenken dat je leuk vindt – een die je interesseert – maar vaak is het een enkele foto die je maakt dat een idee oproept, en de beste projecten worden vaak organisch gestart.

Een idee bedenken kan moeilijk zijn als je er te veel over nadenkt. Houd het simpel en kies een onderwerp, zoals portretten , en een behandeling zoals dramatische studioverlichting , en daar heb je je basisaanpak. Nu hoef je alleen nog maar te beslissen welke groep mensen je wilt fotograferen en je hebt een volledig projectidee. En voor de groep mensen kunnen het leden van een team zijn, mensen die een hobby delen, mensen die voor hetzelfde bedrijf werken of iets op basis van geslacht – het hoeft echt niet ingewikkelder te zijn dan dit.

Hoe u een project maakt voor consistentie

Laten we aannemen dat je een idee hebt bedacht dat je interesseert en dat je klaar bent om te beginnen met fotograferen. De eenvoudige manier om visuele consistentie te bereiken, is door uw afbeeldingen op een vergelijkbare, zo niet identieke manier te maken. Als u bijvoorbeeld portretten maakt, moet u beslissen of deze worden belicht met flitslicht of met natuurlijk licht. Als u een flitser gebruikt, overweeg dan om voor elke afbeelding dezelfde verlichtingsstijl te gebruiken, want zelfs bij verschillende modellen zullen de afbeeldingen dezelfde look en feel hebben. U kunt zelfs een stap verder gaan en dezelfde of vergelijkbare achtergronden gebruiken.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …

Bij landschapsfotografie gebruikt u hoogstwaarschijnlijk natuurlijk licht, dus dat aspect van het project is al voor u gekozen. Maar dat betekent niet dat je de tijd van de dag of nacht, of zelfs het seizoen om te fotograferen, niet kunt kiezen. Met het laatste idee zou je ervoor kunnen kiezen om het hele jaar door op één locatie te fotograferen met verschillende technieken en / of de wisselende seizoenen vast te leggen. Hoe meer je nadenkt over wat in eerste instantie een beperkend idee lijkt, kan ongelooflijk creatief en interessant worden.

Ongeacht het onderwerp of de stilistische benadering, een andere eenvoudige manier om consistentie te vinden, is door al uw afbeeldingen in liggend of staand formaat te maken. Dit is een subtiele manier om uniformiteit te creëren en geeft elk beeld evenveel gewicht als het als een serie wordt bekeken. Natuurlijk zijn regels bedoeld om te worden overtreden, dus als je een betere foto kunt maken door het opnameformaat te wijzigen, wees dan niet bang om dat te doen. Het belangrijkste dat u moet vermijden, is bijvoorbeeld negen afbeeldingen in staand formaat en één in liggend formaat. Dit kan erop wijzen dat de vreemde afbeelding een speciale betekenis heeft, dus gebruik uw oordeel om ofwel vast te houden aan een enkel formaat of vrijelijk tussen de twee te mengen.

Hoe een project te verwerken voor consistentie

Verwerking wordt belangrijker dan ooit omdat u een sterker project creëert als de afbeeldingen op een vergelijkbare manier worden verwerkt. Beslis of u uw afbeeldingen in kleur of in zwart-wit wilt presenteren en probeer de twee niet door elkaar te halen. Verwerk bij het verwerken van uw Raw-bestanden de afbeeldingen in bulk voordat u elke afbeelding afzonderlijk doorloopt om de nodige aanpassingen toe te passen om het beste uit de afbeelding te halen.

Het is meestal de Photoshop-verwerkingsfase waarin u de verwerkingstechnieken, of het nu gaat om kleurcorrectie of het gebruik van desaturatietechnieken, voor elke afbeelding identiek wilt houden. Deze benadering zorgt voor een consistente look die veel sterker zal zijn dan wanneer u willekeurig verschillende kleurtechnieken en andere effecten op elke afbeelding zou toepassen. Om tijd te besparen, kunt u ook Photoshop-acties opnemen, zodat dezelfde effecten met één klik op de knop op uw afbeeldingen kunnen worden toegepast.

Tips voor een vlot project
1. Zoek een gemeenschappelijk thema dat door de reeks afbeeldingen loopt. Dit kan onderwerp of onderwerp zijn, maar zorg ervoor dat het iets is dat u interesseert.

2. Kies een idee dat realistisch gezien mogelijk is om te voltooien. Het vastleggen van de seizoenen van Antarctica is bijvoorbeeld buiten het bereik van de meeste mensen.

3. Een fotoproject kan in minuten, uren, dagen, maanden of zelfs jaren worden gemaakt. Er is geen vaste tijdsperiode, dus maak je geen zorgen als er geen onmiddellijk einde aan het project in zicht is

4. Begin aan een project waarvan je alle uitrusting hebt die je nodig hebt om het te realiseren. Kom niet met een idee dat afhankelijk is van de aanschaf van dure apparatuur waarvoor het maanden kan duren om te sparen.

5. Als je moeite hebt om met een idee te komen, bekijk dan de onderstaande lijst met projectideeën om aan de slag te gaan. Als je eenmaal een project hebt voltooid, worden volgende projecten eenvoudiger.

Hoe u uw project kunt weergeven

Als je eenmaal je project hebt voltooid, is al je harde werk en moeite nog niet ten einde. Dus, wat zijn de presentatiemogelijkheden? Er zijn veel manieren waarop u uw werk aan een breder publiek kunt presenteren en deze kunnen zich richten op meer traditionele weergavemethoden, zoals het houden van een tentoonstelling of het maken van een fotoboek, of ze kunnen zich richten op digitale opties zoals delen op sociale media, met behulp van websites zoals Behance waar projecten eenvoudig kunnen worden gedeeld, of zelfs uw eigen website kunnen maken. Maar voor de ultieme belichting kunt u al deze opties proberen, aangezien ze allemaal hun eigen voordelen hebben en dit geeft u de maximale belichting.

10 ideeën voor fotoprojecten die u nu kunt proberen
1. 365-project – elke dag van het jaar één foto maken

2. Documentair project – zoek iemand waarin je geïnteresseerd bent en documenteer een dag van hun leven

3. Stilleven binnenshuis – dit kan keukenmacro, olie op water en kruispolarisatie zijn

4. Fotografeer 50 vreemden – ga de straat op met je camera

5. Focus op een kleur – ga naar buiten en schiet bijvoorbeeld alle dingen rood

6. AZ-project – schiet dingen die beginnen met elke letter van het alfabet

7. Lego – maak scènes uit films of het leven met Lego-figuren

8. 50mm f / 1.8 – ga uit met een 50mm en schiet alles wijd open

9. Woordproject – kies een woord en interpreteer het met fotografie

10. Seizoenen – schiet een enkele locatie gedurende de seizoenen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *