Google Pay gebruiken: onze gids voor het uitvoeren van betalingen op uw Android-telefoon

Google Pay is de manier waarop u uw smartphone of Wear OS-horloge kunt gebruiken om snel, gemakkelijk en zonder te hoeven zoeken naar uw portemonnee of portemonnee terwijl u aan de kassa staat.Het betekent dat je gewoon met je telefoon op de contactloze lezer aan de kassa kunt tikken en je geen zorgen hoeft te maken over het gebruik van je kaart of het meenemen van veel contant geld.

Het installatieproces is eenvoudig en we zullen deze handleiding gebruiken om u te laten zien hoe u dat kunt doen en vervolgens Google Pay te gebruiken. U moet er echter voor zorgen dat uw telefoon compatibel is en een ondersteunde bank heeft voordat u met uw telefoon kunt betalen.

Oorspronkelijk heette het Android Pay, maar de betalingsdienst werd begin 2018 omgedoopt tot Google Pay. Dat zorgde ervoor dat zowel Android Pay als Google Wallet samen werden gecombineerd, maar voor u betekent dit in wezen dat er meer functies beschikbaar zijn in de app en dat de naam iets anders is.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Android Pay werd in 2015 gelanceerd in de VS en kwam in 2016 naar het VK en Australië, maar nu zijn er meer dan 15 landen die nu Google Pay kunnen gebruiken.

Hieronder laten we u zien hoe u Google Pay instelt en hoe u ook uw eerste betaling uitvoert.

Sla vooruit door hier op te drukken als u Google Pay wilt instellen op een Wear OS-horloge
1. Welke telefoon heb je?

Heb je een telefoon met ondersteuning voor NFC (Near Field Communication)? Heb je Android 4.4 KitKat- software of hoger? Als het antwoord op beide vragen ja is, kunt u Google Pay op uw nieuwe mobiele telefoon aansluiten.

Het betekent dat u niet de deur uit hoeft om een ​​gloednieuwe vlaggenschiptelefoon te kopen om gebruik te maken van de contactloze betalingssoftware. Android KitKat is nu al een paar jaar oud en als u die software niet gebruikt, is het misschien de moeite waard om te controleren of er een update is .

2. Ondersteunt uw bank het?
Een selectie van de banken die Google Pay in het VK ondersteunen.Een selectie van de banken die Google Pay in het VK ondersteunen.
Toen dit nog Android Pay heette, was de ondersteuning van banken het meest geconfronteerd met problemen. Nu zijn er veel meer banken op de Google Pay-service, maar u wilt toch controleren of uw bank en kaarten compatibel zijn.

De meeste grote Amerikaanse banken ondersteunen Google Pay nu, en hier is de volledige lijst, zodat u kunt controleren of uw account compatibel is met de service.

In het VK ondersteunen veel banken Google Pay, maar er zijn een paar opmerkelijke uitzonderingen waar u op moet letten. Barclays ondersteunt bijvoorbeeld Google Pay niet en biedt in plaats daarvan een eigen service aan.

U kunt hier een volledige lijst vinden van de banken en kaarten die door Google Pay in het VK worden ondersteund . Australië heeft een beperktere lijst met banken die Google Pay ondersteunen, en u vindt ze hier allemaal .

Als uw bank er niet bij is, moet u de komende maanden een oogje in het zeil houden, want Google brengt voortdurend nieuwe financiële instellingen op de dienst.

3. Download Google Pay
Als u een apparaat gebruikt waarop standaard Android-software wordt uitgevoerd, is Google Pay mogelijk al klaar voor gebruik op de telefoon. U hoeft het niet te downloaden.

Zoek je telefoon snel en als je de app niet kunt zien, ga dan naar de Google Play Store om de app rechtstreeks naar je telefoon te downloaden.

4. Stel een schermvergrendeling in
Om Google Pay correct te gebruiken, moet u een vergrendelingsscherm op uw telefoon hebben. Dit betekent dat iedereen die toegang probeert te krijgen tot het apparaat, een patroon, pincode, gezichtsscan of vingerafdrukscan moet invoeren om toegang te krijgen tot uw gegevens.

Om het in te stellen, ga je naar de app Instellingen op je telefoon en zoek je naar ‘vergrendelscherm’ of ‘beveiliging’. Druk vervolgens op ‘type schermvergrendeling’, zoek welk soort vergrendeling u wilt gebruiken en stel het vanaf daar in.

Als u een vingerafdrukscanner kunt gebruiken, raden we deze aan, want dat is iets dat niemand kan repliceren, waardoor uw telefoon net iets veiliger wordt.

5. Voeg een creditcard of betaalpas toe
Waar u een nieuwe kaart, loyaliteitsprogramma of cadeaukaart kunt toevoegenWaar u een nieuwe kaart, loyaliteitsprogramma of cadeaukaart kunt toevoegen
Nu is het eindelijk tijd om uw kaart daadwerkelijk in te stellen, en we zijn heel dicht bij dat u geld kunt uitgeven vanaf uw telefoon.

Als u de app opent, wordt u begroet met een scherm met uw Android-login en kunt u een bankpas of creditcard toevoegen, dat kan elke soort kaart zijn, zelfs een cashback-creditcard . Druk gewoon op het plusteken rechtsonder en u wordt meegenomen om een ​​kaart te kiezen.

Als u al een compatibele kaart aan uw Android-account heeft gekoppeld, kunt u deze hier gewoon autoriseren voor Google Pay. Als uw kaart niet is gekoppeld, drukt u gewoon op de knop ‘kaart toevoegen’.

Uw telefoon gebruikt dan de camera aan de achterzijde om uw kaartgegevens op te halen. Leg het voor je op een tafel en lijn de afbeelding uit met de kaart. Het zou de details moeten lezen, maar als het niet werkt, druk dan op de knop ‘handmatig toevoegen’ en voer de details zelf in.

U moet ook uw kaart verifiëren, dus kies of u een verificatiecode per e-mail wilt ontvangen of als sms naar uw telefoon wilt verzenden.

6. Stel uw standaardbetaalkaart in
Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat u geld uitgeeft aan de juiste kaart. Als u slechts één kaart in uw Google Pay-app ziet, betekent dit dat dit al uw standaardoptie is en dat u deze stap helemaal kunt overslaan.

Als je echter meerdere kaarten hebt toegevoegd, beslis dan welke je het meest wilt gebruiken en open vervolgens het kaartmenu in de app. Daar kun je dubbeltikken op de kaart die je als standaard wilt instellen en op ‘instellen als standaardkaart’ drukken.

Het is heel eenvoudig, maar dit zorgt ervoor dat u de juiste kaart gebruikt wanneer u begint met uitgeven en geen grote schuld oploopt op een kaart waarvan u niet wist dat u deze gebruikte.

7. Voeg een loyaliteitsprogramma voor cadeaus toe
Een selectie van de loyaliteitsprogramma’s die beschikbaar zijn in het VKEen selectie van de loyaliteitsprogramma’s die beschikbaar zijn in het VK
Bent u het zat om loyaliteits- en beloningskaarten in uw portemonnee te hebben? Google Pay kan daarbij helpen, aangezien u bepaalde beloningskaarten voor winkels aan de service kunt koppelen. Het herinnert u er dan aan om uw kaart te gebruiken wanneer u de winkel binnenkomt, u kunt gemakkelijk punten verdienen en biedt soms ook exclusieve aanbiedingen.

In het VK kun je bijvoorbeeld je Costa Coffee, Tesco Clubcard, Boots Advantage, Nando’s, IKEA en nog veel meer beloningskaarten in de app instellen, zodat je ze niet bij je hoeft te dragen.

Om dit te doen, lijkt het erg op het toevoegen van een kaart, zoals de stap hierboven, waarbij u op de knopknop drukt en vervolgens op een loyaliteitsprogramma toevoegen klikt. U kunt dan uw kaart gebruiken of de gegevens van daaruit handmatig invoeren.

8. Begin met uitgeven
U bent nu helemaal klaar en kunt betalen bij elke winkel die een contactloze terminal heeft.

Ga een winkel naar keuze binnen, zet je smartphonescherm aan en tik erop op de lezer en je kunt elke betaling tot $ 30 of £ 30 uitvoeren. Als je een hogere betaling wilt doen, kun je gewoon je telefoon zelf ontgrendelen en vervolgens op de contactloze lezer tikken.

U krijgt een melding wanneer u via de telefoon heeft betaald en het zou snel en eenvoudig moeten werken. Zorg ervoor dat je telefoon aanstaat en je bent weg.

Naast fysieke winkels kunt u Google Pay ook gebruiken in een verscheidenheid aan apps op uw Android-telefoon, waaronder Airbnb, Deliveroo, HotelTonight, ASOS en meer, evenals de eigen services van Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *