Hoe u een USB-stick in een ultra draagbare pc verandert

Wie heeft er geen hekel aan om hun laptop mee te nemen? Zelfs de lichtste wegen een paar kilo en kunnen een enorme last zijn om door de stad te sjouwen. Dat is waar draagbare apps, die op een USB-drive zijn opgeslagen, binnenkomen.Met draagbare apps kunt u niet alleen gemakkelijk tussen computers springen, ze houden ook uw hoofdmachines vrij van rommel en bijna net zo snel als toen u ze voor het eerst opstartte. Als je nog niet in de wondere wereld van draagbare apps bent gedoken, kun je als volgt aan de slag.

Hoe draagbare apps werken
Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
Draagbare apps leven volledig op een USB-drive (of een dvd of een externe harde schijf) – alle instellingen, configuratiebestanden en programma-items worden op de drive opgeslagen, zonder dat er iets achterblijft op de hoofd-pc.

Dat betekent dat u vaak een paar functies verliest met betrekking tot systeemintegratie, en een paar milliseconden in termen van snelheid, maar de voordelen zijn dat u uw hele computerleven overal mee naartoe kunt nemen en dat u niet tegelijkertijd uw computers overrompelt.

Veel applicaties bieden draagbare versies, hoewel met de grotere en complexere stukjes software, het draagbaar maken ervan niet echt een haalbare optie is (niet zonder veel tijdelijke oplossingen en hoe dan ook bugfixing).

Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
Het is ook vermeldenswaard dat draagbare apps voorlopig voornamelijk op Windows-computers zijn gericht, alleen vanwege de manier waarop het besturingssysteem en de software werken.

De hele filosofie achter draagbare apps is om uw computerleven eenvoudiger te maken en als gevolg daarvan is er niet veel leercurve als het gaat om aan de slag te gaan. Het enige wat je nodig hebt is een reserve USB-stick.

Het installeren van draagbare apps op uw belangrijkste harde schijf is een optie, maar we zullen het hier niet te diepgaand onderzoeken. Het idee is dat je één map hebt waarin al je applicaties zijn opgeslagen, en je kunt zoiets als Dropbox gebruiken om zowel de apps als hun configuratie-instellingen op meerdere pc’s te synchroniseren.

Een draagbare apps-suite opzetten
Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
U vindt tal van nuttige bronnen op internet om draagbare apps te vinden. De Portable Freeware Collection is een fantastisch (en uitgebreid) startpunt, net als de PortableApps.com-portal (u kunt de hier vermelde programma’s installeren zonder noodzakelijkerwijs de gelijknamige suite-manager te installeren).

Laten we Google Chrome als voorbeeld nemen. Download het installatiebestand, voer het uit en tijdens de installatiewizard wordt u gevraagd een installatiemap te kiezen waarin de app zich zal bevinden. Meestal staat dit op uw USB-station, maar zoals we al zeiden, kunt u deze apps overal waar u maar wilt installeren, zelfs ergens op uw harde schijf.

Wanneer de installatieroutine is voltooid, volstaat het om het .exe-bestand uit te voeren en je bent actief in de wereld van draagbare apps.

Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
Als u draagbare Chrome installeert en naast een bestaande Chrome-installatie uitvoert, zult u merken dat geen van uw bladwijzers of inloggegevens beschikbaar is – tenminste niet totdat u zich aanmeldt. Dit is een afzonderlijke versie van Chrome, met alle gegevens zoals bladwijzers en geschiedenis opgeslagen op het USB-station.

Een van de nadelen van draagbare apps is dat ze niet zo goed in Windows zijn geïntegreerd als standaardprogramma’s. Ze zijn bijvoorbeeld standaard niet beschikbaar via het menu Start, maar er zijn manieren om de problemen te minimaliseren.

Om een ​​draagbare app toe te voegen aan het menu Start in Windows 10, klik je met de rechtermuisknop op een draagbare .exe en kies je Snelkoppeling maken . Knip de snelkoppeling naar het klembord, open vervolgens Verkenner, blader naar% appdata% \ Microsoft \ Windows \ Start Menu \ Programma’s en plak het in.

Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
Er zijn ook draagbare app-suites om te overwegen, die in wezen alles op uw USB-stick beheren en u toegang geven tot een paar extra’s, zoals een aangepast Start-menu, verschillende instellingen en manieren om persoonlijke bestanden zoals foto’s en muziek te organiseren.

PortableApps.com is de grootste en meest bekende maar er zijn een paar goede alternatieven zoals LiberKey . Als u hulp nodig heeft bij het ordenen en gemakkelijk toegankelijk maken van uw draagbare apps, dan zijn ze het overwegen waard, en ze helpen u bij het instellen en regelmatig bijwerken van meerdere apps.

De beste apps om te overwegen
Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
We hebben al vermeld dat Google Chrome in draagbare vorm bestaat en voor uw browserbehoeften kunt u ook Mozilla Firefox en Opera in handen krijgen , evenals een aantal minder bekende en meer niche-browsers en een handvol nuttige e-mailclients.

Voor berichten kunt u draagbare edities van Skype , Telegram en Pidgin krijgen en om alles in de wereld in één keer bij te houden, is er ook een draagbare TweetDeck als u deze buiten uw browser wilt gebruiken.

Tal van ‘s werelds beste gratis applicaties komen in draagbare vorm. GIMP voor uw beeldbewerkingsbehoeften, Audacity voor het bewerken van audio, LMMS voor het maken van muziek, VLC Media Player voor het openen van vrijwel elk mediaformaat dat u wilt vermelden, en 7-Zip voor het omgaan met gecomprimeerde archieven.

Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
U kunt Microsoft Office niet op een USB-station installeren , maar u kunt LibreOffice , Scribus en AbiWord installeren , en als u onderweg werkt, kan TeamViewer ook van pas komen.

De wil van ClamWin en Eraser kan zorgen voor de beveiliging van uw draagbaar systeem en er zijn zelfs een aantal fundamentele games die je kunt spelen, met inbegrip van solitaire , schaken en 2048 . Dit alles betekent dat uw suite met draagbare apps een zeer uitgebreide kan zijn, met enkele van de grootste namen in freeware inbegrepen.

Dat zou voldoende moeten zijn om u op weg te helpen, maar het is aan u hoe en waar u uw draagbare apps-systeem gebruikt. Of je nu veel reist, veel problemen op de machines van anderen oplost of een andere reden hebt om een ​​USB-stick in te pakken met programma’s waarop je kunt vertrouwen, je zult merken dat het keer op keer van pas komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *