Chrome OS 98 wordt nu uitgerold met nieuwe emoji, sneltoetsen op het virtuele bureau, tweaks voor schermopname en meer

Na een korte vertraging begint Chrome OS 98 uit te rollen naar het stabiele kanaal. De nieuwe release brengt een handvol veranderingen met zich mee, waaronder nieuwe emoji, uitgebreide sneltoetsen voor virtuele bureaus en een gereviseerd menu met taalinstellingen voorafgaand aan de grote mijlpaal van 100. De uitrol naar momenteel ondersteunde Chromebooks is begonnen, hoewel het even kan duren voordat alle apparaten deze hebben.Google heeft ons nog niet vereerd met een grote blogpost waarin de functies van Chrome OS 98 worden benadrukt, maar de meeste wijzigingen zijn al goed gedocumenteerd, waaronder veel die Chrome 98 zelf heeft gekregen. Dat omvat een nieuw lettertypeformaat voor scherpere en mooiere emoji, een verbeterde PWA-ervaring en een nieuwe privacygids – de nieuwe screenshot-tool in Chrome 98 is gekoppeld aan de sharesheet en is mogelijk niet aanwezig in Chrome OS, maar er is een nieuwe “opslaan in” menu voor schermopnames om een ​​schijf of map te kiezen, en ondersteuning voor netwerkgebaseerd herstel op sommige apparaten.

Hoogtepunten op hoog niveau voor Chrome OS-specifieke toevoegingen (van AP-bijdrager Kent Duke’s letterlijke weken van waden door duizenden broncodewijzigingen) staan ​​hieronder:

Emoji-kiezer update naar emoji 14.0 – dat betekent nieuwe emoji
Gereviseerde taalinstellingen
Op netwerk gebaseerd herstel
Nieuwe sneltoetsen voor virtueel bureau
Donkere modusvlag voor het virtuele toetsenbord
“Opslaan in” instellingen voor schermopname
Chrome Files-app SWA krijgt volledige ondersteuning voor donkere thema’s
Verbeterde scrollprestaties in ARC-apps bij gebruik van een muis
Zoeken in Google Play Store uitgeschakeld in launcher
Bovendien zijn er letterlijk honderden kleinere wijzigingen, waaronder talloze bugfixes die alles aanpakken, van willekeurig crashende dingen in Linux met slepen en neerzetten tot het automatisch verlenen van USB-toegang voor smartcardconnectoren en -lezers via WebUSB. Dit sluit verder verschillende functies uit die via optionele vlaggen zijn geland en nog niet helemaal “stabiel” zijn. Ruisonderdrukking – een optionele vlag om omgevingsgeluiden die door de microfoon worden opgenomen te verminderen, handig voor Meet- en Zoom-gesprekken – was oorspronkelijk gepland om te landen als onderdeel van Chrome OS 98, maar is naar een latere release geduwd.

Oorspronkelijk dachten we dat Chrome OS 98 op 3 februari zou worden uitgerold, maar Google hield de stabiele release tegen, ook al waren er geen bugs die als ernstig genoeg werden bestempeld om de release tegen te houden.

Hoewel we hadden gehoopt dat Chrome OS 98 het subtiel nieuwe Chrome-logo zou leveren , lijken onze eigen tests aan te tonen dat het nog steeds het oude gebruikt – toegegeven, je zou moeilijk het verschil kunnen zien. Ik verwacht dat Google het nieuwe logo en de meeste grote nieuwe functies in de komende releases zal houden voor de veel meer verkoopbare Chrome OS 100-release.

Chrome OS 98 wordt momenteel uitgerold naar verschillende populaire apparaten, waaronder het eigen Google Pixelbook van het bedrijf, maar nog niet de Pixelbook Go.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *