Vals verhaal wordt opgebouwd rond Facebook: Zuckerberg over klokkenluidersgetuigenis

Facebook- CEO Mark Zuckerberg sprak de onthullingen van klokkenluider Frances Haugen toe in een bericht op zijn officiële pagina. Zuckerberg noemde de zes uur durende wereldwijde storing van maandag ook de ‘ergste’ die het bedrijf in jaren heeft gehad.In zijn lange post, die Zuckerberg aanvankelijk deelde met Facebook-medewerkers, beweerde hij dat het werk en de motieven van het bedrijf verkeerd worden voorgesteld, en dat het verhaal in de media ‘een vals beeld’ schetst. Hij schreef ook dat het Amerikaanse Congres met betrekking tot sommige kwesties, zoals de veiligheid van kinderen, zal moeten ingrijpen en de regelgeving zal moeten bijwerken, en dit niet aan particuliere bedrijven kan overlaten.

Met betrekking tot de storing zei de Facebook-CEO dat ze “de afgelopen 24 uur hebben besteed aan debriefing hoe we onze systemen kunnen versterken tegen dit soort storingen”, eraan toevoegend dat de uitdaging niet was dat mensen tijdens zo’n lange storing naar andere diensten overschakelden , ” of hoeveel geld we verliezen, maar wat het betekent voor de mensen die op onze diensten vertrouwen om met dierbaren te communiceren, hun bedrijf te runnen of hun gemeenschappen te ondersteunen.”

De CEO van Facebook schreef ook dat het bedrijf “veel geeft om zaken als veiligheid, welzijn en geestelijke gezondheid.” Hij voegde er ook aan toe dat sommige beweringen van de klokkenluider niet kloppen.

“Als het ons niet uitmaakt om schadelijke inhoud te bestrijden, waarom zouden we dan zoveel meer mensen in dienst hebben die zich hieraan wijden dan enig ander bedrijf in onze ruimte – zelfs degenen die groter zijn dan wij? Als we onze resultaten wilden verbergen, waarom zouden we dan een toonaangevende norm hebben opgesteld voor transparantie en rapportage over wat we doen’, schreef hij.

Lees meer | Express Editorial: de onthullingen van Facebook-klokkenluiders wijzen op een tegenstrijdigheid tussen het bedrijfsmodel van sociale media en het algemeen belang
Ook zette hij vraagtekens bij de bewering dat met name sociale media en Facebook bijdroegen aan toenemende polarisatie in de samenleving. Hij beweerde dat de polarisatie in sommige landen gelijk is gebleven of is afgenomen, hoewel deze in de VS misschien is toegenomen.

Zuckerberg ontkende ook de beweringen dat het bedrijf “winst boven veiligheid en welzijn” stelt. Hij wees erop dat het besluit van Facebook om de wijziging van betekenisvolle sociale interacties in de nieuwsfeed te introduceren, in twijfel werd getrokken, waardoor minder virale video’s en meer inhoud van vrienden en familie werden getoond.

Hij zegt dat Facebook dit deed in de wetenschap dat gebruikers minder tijd aan de app zouden besteden, maar “onderzoek suggereerde dat dit het juiste was voor het welzijn van mensen.”

Facebook, Mark Zuckerberg, Facebook CEO Mark Zuckerberg, Facebook klokkenluider, Facebook klokkenluider getuigenis, Frances Haugen, Wie is Frances Haugen Voormalig Facebook-datawetenschapper Frances Haugen spreekt tijdens een hoorzitting van de Senaatscommissie voor handel, wetenschap en transport over consumentenbescherming, productveiligheid en gegevensbeveiliging, op Capitol Hill, dinsdag 5 oktober 2021, in Washington. (AP Foto/Alex Brandon)
“Het argument dat we opzettelijk content pushen die mensen boos maakt om winst, is zeer onlogisch. We verdienen geld met advertenties en adverteerders vertellen ons consequent dat ze niet willen dat hun advertenties naast schadelijke of boze inhoud komen te staan. En ik ken geen enkel technologiebedrijf dat producten wil bouwen die mensen boos of depressief maken”, schreef hij.

Lees meer | Klokkenluider zegt dat Facebook aandrong op hogere winsten, arroganter dan veiligheid
Zuckerberg heeft ook problemen met het feit dat de apps en het beleid van het bedrijf kinderen schaden.

“Ik ben vooral gefocust op de vragen die gesteld worden over ons werk met kinderen. Ik heb veel tijd besteed aan het nadenken over het soort ervaringen dat ik mijn kinderen en anderen online wil laten hebben, en het is erg belangrijk voor mij dat alles wat we bouwen veilig en goed is voor kinderen”, schreef hij.

De Facebook-CEO prees ook hun Messenger Kids-app en noemde het “beter en veiliger dan alternatieven”.

“We hebben ook gewerkt aan het brengen van dit soort leeftijdsgeschikte ervaring met ouderlijk toezicht voor Instagram. Maar gezien alle vragen of dit echt beter zou zijn voor kinderen, hebben we dat project onderbroken om meer tijd te nemen om met experts in contact te komen en ervoor te zorgen dat alles wat we doen nuttig zou zijn’, schreef hij.

Met betrekking tot berichten dat Instagram tieners schaadde , vooral jonge meisjes, wiens lichaamsbeelden slechter werden na hun ervaringen met de app, schreef hij dat “als het gaat om de gezondheid of het welzijn van jonge mensen, elke negatieve ervaring ertoe doet”, hoewel hij ook verdedigde de app.

Lees meer | Uitgelegd: waarom Instagram onder de lens staat vanwege de ‘negatieve impact’ op tienermeisjes
Ten slotte sprak Zuckerberg ook over hoe internetregelgeving moet worden bijgewerkt en zei dat particuliere bedrijven niet al deze beslissingen alleen kunnen nemen. Hij zei dat het Amerikaanse Congres zal moeten beslissen over de juiste leeftijd voor tieners om internetdiensten te gebruiken, over hoe internetdiensten de leeftijden van mensen moeten verifiëren en hoe bedrijven privacy kunnen balanceren terwijl ouders inzicht krijgen in tieneractiviteiten op het platform.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *