Xbox Series X krijgt dashboard met hogere resolutie met nieuwe update

Microsoft test vanaf vandaag een nieuw dashboard met hogere resolutie voor de Xbox Series X. Het nieuwe dashboard zal UI-elementen met een hogere resolutie kunnen weergeven, vooral handig voor 4K-schermen. “Deze wijziging betekent dat Home, Guide en andere delen van de gebruikersinterface worden weergegeven in een hogere native resolutie voor meer scherpte en leesbaarheid van de tekst”, zei het Xbox-testteam van Microsoft in een bericht.Xbox Series X-consoles hebben tot nu toe dashboard UI-elementen uitgevoerd op 1080p. De consoles zullen nu de bovengenoemde elementen in 4K-resolutie kunnen weergeven. Omdat Microsoft echter voor sommige elementen een “hogere native resolutie” noemt, is het waarschijnlijk dat het hele dashboard nog niet naar 4K is gestoten. De nieuwe update is alleen voor de Xbox Series X en bevat geen HDR-ondersteuning.

Lees ook | Xbox Series X review: een next-gen console op jacht naar exclusieve games
Xbox Insiders die deel uitmaken van de Alpha en Alpha Skip-Ahead ontwikkelingsringen krijgen vanaf vandaag toegang tot de verhoogde resolutie voor het Xbox-dashboard. Het versienummer van het besturingssysteem voor de nieuwe update is ‘XB_FLT_2109\22000.2168.210813-2200’. De update lost ook bugs op waarbij lokale talen niet goed kunnen worden weergegeven op de console.

Top technisch nieuws nu
Mening| Waarom telefoonbedrijven uit deze saaie ‘risicomijdende’ fase moeten komen
Google introduceert nieuwe budget Pixel 5a 5G-smartphone
Battlegrounds Mobile India is nu beschikbaar voor iOS-gebruikers
KLIK HIER VOOR MEER
De nieuwe Xbox-wijzigingen komen dagen nadat het bedrijf ook een andere nieuwe functie voor Xbox-consoles begon te testen: de nachtmodus. Met de nachtmodus kunnen spelers het scherm van de console dimmen, samen met andere elementen die de verlichting ‘s nachts afzwakken, wanneer gebruikers misschien niet willen dat consolelichten in hun ogen flitsen. Deze omvatten de Xbox-aan / uit-knop en controle voor andere LED-helderheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *