Horizon Forbidden West uitgesteld tot eerste kwartaal 2022

Sony Corp. heeft de aankomende PlayStation-game Horizon Forbidden West uitgesteld tot het eerste kwartaal van 2022, aldus een persoon die bekend is met de zaak. Eerder stond de release gepland voor deze feestdagen.Horizon Forbidden West is een open-wereld actie-avonturenspel en het vervolg op de veelgeprezen exclusieve PlayStation 4 Horizon Zero Dawn, waarvan meer dan 10 miljoen exemplaren zijn verkocht na de release in 2017. Het vervolg is gepland voor zowel PlayStation 4 als PlayStation 5 consoles.

De tegenslag is de laatste in een jaar dat vol vertragingen zat in de industrie, waaronder een van Sony’s andere grote PlayStation-exclusives, het titelloze vervolg op God of War uit 2018. Covid-19 heeft voor productie-uitdagingen gezorgd, waardoor ontwikkelaars maandenlang vanuit huis moesten werken, maar de pandemie heeft ontwikkelaars ook een dekmantel geboden om games te verslaan die hoe dan ook met obstakels werden geconfronteerd.

Top technisch nieuws nu
Dell UltraSharp 4K webcam review: het gat in de laptopcamera dichten
Nieuw patent toont aan dat iPhone 14 kan worden geleverd met vingerafdruksensor onder het scherm
Spannende nieuwe games die in augustus naar PS5 en PS4 komen
KLIK HIER VOOR MEER
In juni zei PlayStation Studio-hoofd Hermen Hulst dat de releasedatum van de game voorlopig was. “Voor Horizon denken we dat we op schema liggen om deze feestdagen uit te brengen”, zei hij op de PlayStation-blog. “Maar dat is nog niet helemaal zeker, en we werken zo hard als we kunnen om dat zo snel mogelijk aan jullie te bevestigen.”

Sony reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar. Het nieuws over een mogelijke Horizon-vertraging werd voor het eerst genoemd door videogameverslaggever Jeff Grubb op de podcast Giant Bomb .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *