WhatsApp houdt chats nu gearchiveerd, zelfs na het ontvangen van nieuwe berichten

Met een nieuwe update voegt WhatsApp eindelijk een langverwachte functie toe aan de app. Met de instant messaging-app kunnen gebruikers nu ongewenste chats toevoegen aan de map ‘Gearchiveerd’ en de chats blijven nu in de map wanneer nieuwe berichten binnenkomen, in plaats van terug te komen naar de top, uit de map Gearchiveerd.De nieuwe functie geeft gebruikers meer controle over hun inbox, samen met meer manieren om hun gearchiveerde map te ordenen. Met de functie kunnen gebruikers ook voorkomen dat berichten die geen prioriteit hebben, de bovenkant van hun chatlijst vertroebelen.

“We hebben gehoord dat gebruikers willen dat hun gearchiveerde berichten weggestopt blijven in de map Gearchiveerde chats, in plaats van terug te gaan naar je hoofdchatlijst wanneer een nieuw bericht binnenkomt”, zei WhatsApp in een verklaring, eraan toevoegend dat “de nieuwe instellingen voor Gearchiveerde chats betekent dat elke berichtenthread die is gearchiveerd, nu in de map Gearchiveerde chats blijft, zelfs als er een nieuw bericht naar die thread wordt verzonden.

Lees ook | WhatsApp: Zo verander je de standaard media-instellingen op Android
“We weten dat niet alles altijd op de voorgrond moet staan. We willen ervoor zorgen dat WhatsApp een privé en veilige plek blijft waar je kunt praten met de mensen die het belangrijkst voor je zijn en waar jij de controle hebt over je berichten”, voegde het bedrijf eraan toe.

Gebruikers kunnen ervoor kiezen om de functie niet te gebruiken
Hoewel de functie handig klinkt, zal niet iedereen het leuk vinden. Als gebruikers de nieuwe implementatie niet willen gebruiken, kunnen ze vanuit de instellingen van de app terugschakelen naar de oorspronkelijke implementatie van de gearchiveerde map.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *