Alles wat u moet weten als u nog een originele Philips Hue Bridge gebruikt

Philips Hue was een van de eerste slimme verlichtingssystemen die mainstream werd. Echter, na de eerste lancering in 2012, beëindigt Hue eind april eindelijk de ondersteuning voor zijn Bridge v1 . Dit is wat u moet weten.Ten eerste, voor degenen die niet zeker weten of ze een Hue Bridge van de eerste of tweede generatie hebben, is het vrij eenvoudig om de twee uit elkaar te houden. Je kunt de originele ronde Bridge v1 zien in de bovenstaande afbeelding, terwijl de Hue Bridge v2 een meer rechthoekig ontwerp heeft. Wat de ondersteuning van de Bridge v1 betreft, zegt Hue dat daar op 30 april eindelijk een einde aan komt.

Maar alleen omdat de Bridge v1 aan het einde van zijn levensduur is, wil dat nog niet zeggen dat hij volledig dichtgemetseld wordt. Zelfs na 30 april kun je de Bridge v1 nog steeds gebruiken om je Hue-lampen lokaal in huis te bedienen, hoewel je de toegang tot online services verliest, waarmee je dingen kunt doen zoals je lampen op afstand aan- en uitzetten wanneer je bent niet thuis.

In een tweet van het officiële Philips Hue Twitter-account zegt Hue dat de reden voor deze wijziging is dat “Compatibiliteit met de officiële Hue mobiele applicaties vereist dat de Hue Bridge v1 te allen tijde de nieuwste softwareversie heeft, omdat we niet deze online functionaliteiten in de toekomst kunnen ondersteunen.”

Illustratie voor artikel met de titel Alles wat u moet weten als u nog steeds een originele Philips Hue Bridge gebruikt
De allerbeste Smart Home-gadgets
Slimme huisgadgets zijn de afgelopen jaren een stuk beter geworden, en dankzij grote verbeteringen

Lees verder
In de toekomst zegt Hue dat het zijn Bridge v2 (die in 2016 werd uitgebracht) heeft ontworpen om toekomstbestendig te zijn , dus theoretisch hoef je je geen zorgen te maken over het opnieuw upgraden van je Hue Bridge, althans in de nabije toekomst. Dat gezegd hebbende, wat consumententechnologie betreft, is het moeilijk te verwachten dat een gadget een totale levensduur van meer dan 10 jaar of zo zal hebben.

Hue kondigde oorspronkelijk aan dat het bijna een jaar geleden de ondersteuning voor de Bridge v1 zou laten vallen, maar met die realiteit over minder dan een paar maanden, is dit waarschijnlijk een goed moment om naar je opties te kijken.

Abonneer op onze nieuwsbrief!
Nieuws uit de toekomst, geleverd aan uw heden.
Typ je e-mail

Schrijf me in
Door je te abonneren ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid .
Afhankelijk van waar je bent, heeft Hue promoties waarmee je een gratis Bridge v2 krijgt bij aankoop van een nieuwe Hue Color en White Ambiance-lamp. Maar als u geen extra verlichting nodig heeft, kan de Hue Bridge v2 alleen worden gekocht voor $ 60.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *