Hoe u het beste fitness-app-abonnement kiest

Als je thuis fit wilt worden, zijn er meerdere fitnessstreamingdiensten om uit te kiezen, en je hoeft niet eens geld uit te geven aan dure aangesloten fitnessapparatuur. Apple, Fitbit, Peloton en anderen bieden on-demand oefeningen die je naar je tv of telefoon kunt streamen, en hoewel er overeenkomsten zijn tussen deze platforms, zijn er ook enkele belangrijke verschillen.Je hebt naast een streaming-fitnessservice ook andere opties, zoals je aanmelden voor een sportschool, een personal trainer zoeken of profiteren van gratis lessen op YouTube. Maar als je in de veiligheid van je eigen huis wilt sporten en een breed scala aan lessen nodig hebt, is een one-stop-shop zoals de onderstaande services misschien meer jouw snelheid.

Hier zullen we uitsplitsen wat u krijgt met enkele van de meer bekende opties op de markt – het soort oefeningen en activiteiten waaruit u kunt kiezen, de hardware die u moet gebruiken, hoeveel u gaat uitgeven, enz. Met zoveel verschillende abonnementen om uit te kiezen, zou je het perfecte abonnement voor jouw levensstijl moeten kunnen vinden.

Apple Fitness+
Prijs: $10/maand of $80/jaar
Werkt op: Apple Watch, iPhone, iPad, Apple TV
Geschikt voor: Apple Watch-bezitters
Illustratie voor artikel met de titel Hoe u het beste fitness-app-abonnement kiest
Schermafbeelding : Apple Fitness Plus
Apple Fitness+ is de nieuwste workout-abonnementsservice ter plaatse en, zoals je zou verwachten, is het erg Apple. In feite werkt het alleen met Apple-apparaten, met name de Apple Watch, om trainingen bij te houden die u streamt vanaf een iPhone, iPad of Apple TV.

Maar als je all-in bent op Apple-hardware, is Fitness+ een uitstekende service. Het biedt een breed scala aan lessen, waaronder intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT), yoga, dans, kernoefeningen, krachttraining, fietsen, hardlopen, wandelen en roeien, en Apple zegt dat er nog meer op komst zijn. Je kunt lessen filteren op trainer, lesduur en zelfs muziek.

Voorlopig worden alle oefeningen en trainingen niet live opgenomen, maar zijn ze zeer geproduceerd en gemakkelijk te volgen. Apple lijkt veel tijd te hebben besteed aan het nadenken over beginners, en veel van de tutorials worden geleverd met alternatieve bewegingen voor degenen die blessures hebben of die net aan hun trainingsreizen beginnen. Het is absoluut een van de meer toegankelijke services die we hebben geprobeerd.

Peloton
Prijs: $ 13/maand
Werkt op: Android, iPhone, iPad, Apple TV, Apple Watch, Fire TV, Android TV, Roku, het web, Peloton-apparatuur
Goed voor: Mensen die hun niet-verbonden fitnessapparatuur willen gebruiken met uitstekende instructeurs, of mensen die zelfgekozen avontuurlijke trainingen willen creëren door verschillende lessen te stapelen
Illustratie voor artikel met de titel Hoe u het beste fitness-app-abonnement kiest
Screenshot : Peloton
Je kunt de cultus van Peloton kopen zonder geld uit te geven aan een hometrainer of een loopband, hoewel de ervaring natuurlijk het meest naadloos is met Peloton-hardware. Het uitproberen van de gratis proefversie van het All-Access-lidmaatschap kan een goede manier zijn om erachter te komen of de Peloton-uitrusting geschikt voor u is.

Er zijn duizenden lessen om uit te kiezen in de app, zowel on-demand als live, en als je niet van fietsen of hardlopen houdt, zijn er tal van andere opties: krachttraining, cardio, Pilates en andere soorten lessen zoals yoga en meditatie ook. Het is een uitgebreid allround pakket, zoals je zou verwachten gezien de expertise van Peloton. Sommige trainingen hebben geen apparatuur nodig, dus je hebt alleen jezelf nodig om te beginnen, terwijl andere basisfitnessuitrusting nodig hebben.

De lessen variëren in lengte van slechts vijf minuten tot een uur, en met een nieuwe stapelfunctie kun je een workout-afspeellijst samenstellen met lessen die je kunt doorlopen binnen de tijdslimiet die je hebt om te oefenen. Het is een uitstekende optie, ongeacht het type training dat u verkiest.

Fitbit Premium
Prijs: $10/maand of $80/jaar
Werkt met: Android, iPhone, iPad, het web
Geschikt voor: Fitbit-gebruikers, beginners
Illustratie voor artikel met de titel Hoe u het beste fitness-app-abonnement kiest
Schermafbeelding : Fitbit Premium
De betaalde abonnementsservice van Fitbit vereist strikt genomen geen Fitbit-apparaat, maar je hebt wel een Fitbit-account nodig. Fitbit Premium bevat allerlei extra’s, waaronder een meer gedetailleerde analyse van de gegevens die Fitbit verzamelt over je activiteiten, evenals toegang tot de on-demand lessen en tutorials die zijn gebrandmerkt onder Fitbit Coach.

Wat Fitbit Coach (binnen Fitbit Premium) heel goed doet, is je begeleiden bij oefeningen die zijn afgestemd op je huidige fitnessniveau – aan het einde van elke oefening kun je feedback geven over hoe gemakkelijk of moeilijk je de training hebt gevonden, en de app past zich dienovereenkomstig aan. Het is een van de beste platforms die we zijn tegengekomen in termen van beginnersvriendelijkheid.

Het hoofdgedeelte van de app is opgesplitst in twee secties: trainingen, waar u kunt bladeren op moeilijkheidsgraad, spiergroep of duur, en programma’s, die u dagelijks of wekelijks door een vaste routine leiden. Er zijn veel verschillende routes om door het materiaal te gaan, en je kunt in je eigen tempo gaan en oefeningen kiezen die specifiek bij je passen.

Als je Fitbit Premium gebruikt met een Fitbit-horloge of fitnessband, dan wordt de hele ervaring verbeterd, omdat je je statistieken en voortgang in het Fitbit Coach-platform kunt aansluiten vanaf elke wearable die je toevallig hebt. Je kunt zelfs gedetailleerd, één-op-één advies krijgen van een professionele coach via de Fitbit-app, maar dat kost je $ 55 per maand .

als het
Prijs: $ 180/jaar
Werkt met: Android-, iOS-, iPadOS-, NordicTrack-, ProForm- en FreeMotion-apparatuur
Geschikt voor: hardlopen en fietsen, met uitrusting
Illustratie voor artikel met de titel Hoe u het beste fitness-app-abonnement kiest
Schermafbeelding : iFit
Honderden trainers, duizenden trainingen, live en on-demand lessen, compatibiliteit met een groot aantal apparatuur – iFit is een indrukwekkende mededinger op het gebied van fitnessabonnementen, en je kunt het gebruiken vanuit alleen de mobiele apps of in combinatie met NordicTrack, ProForm , of FreeMotion-fitnessapparatuur (NordicTrack-moederbedrijf Icon Health & Fitness draait iFit).

iFit biedt een heleboel inhoud, waaronder studioworkouts en ook een aantal coole outdoor-workouts. Of je nu wilt powerwalken door het Nieuw-Zeelandse platteland of jezelf op de hometrainer in je woonkamer wilt duwen, iFit biedt een breed scala aan ervaringen onder leiding van professionele en ervaren instructeurs.

Je kunt de ervaringen en trainingen die je krijgt aanpassen op basis van vaardigheid en fitnessniveau, hoewel het zeker een service is die meer is gericht op serieuze atleten en fitnessfanaten dan op mensen die net beginnen. Hoewel de nadruk vooral ligt op hardlopen, fietsen en krachttraining, komen ook andere onderwerpen zoals yoga en beter slapen aan bod.

Als u denkt dat iFit het fitnessplatform voor u is, is het de moeite waard om de vele apparaten te bekijken die ermee werken (veel meer dan bijvoorbeeld Peloton). De service werkt het beste als je over de juiste uitrusting beschikt.

Zwift
Prijs: $ 15/maand
Werkt met: Android, iPhone, iPad, Apple TV, Windows, een verscheidenheid aan apparatuur
Geschikt voor: indoor fietsers en hardlopers
Illustratie voor artikel met de titel Hoe u het beste fitness-app-abonnement kiest
Schermafbeelding : Zwift
Zwift is wat beperkter in zijn focus dan sommige van de andere platforms die we hier hebben genoemd. Het gaat er vooral om het hardlopen en fietsen op je eigen uitrusting thuis leuker te maken, door het gebruik van competities, virtuele werelden, statistiekenanalyse en meer.

Er zijn geen on-demand of live lessen, alleen een app die draait op Android, iOS, iPadOS, de Apple TV en Windows. De app plaatst je tegen andere gebruikers en laat je rennen of fietsen door een groot aantal verschillende virtuele omgevingen, je voortgang in kaart brengen en je statistieken in de gaten houden (vanaf elk compatibel apparaat).

Als het gaat om de hardware die je nodig hebt voor Zwift, zijn er een paar verschillende routes die je kunt afleggen – alle details zijn hier voor fietsers en hier voor hardlopers, maar je hebt een manier nodig om Zwift te vertellen hoe snel je beweegt. Naast een fiets of loopband kun je er nog andere apparaten aan toevoegen, zoals smartwatches en andere hartslagmeters.

Hoewel er geen lessen als zodanig zijn, zijn er meer dan duizend verschillende trainingen samengesteld door coaches, zodat je jezelf kunt testen op specifieke doelen en gewoon vrij kunt rennen of fietsen door meer dan 130 routes in 10 verschillende virtuele werelden. Wil je indoor cycling of hardlopen naar een hoger niveau tillen, dan kan Zwift zeker helpen.

Wonderbaarlijk
Prijs: $5/maand of $36/jaar
Werkt met: Android, iPhone, Apple Watch en Garmin smartwatches
Goed voor: Nauwkeurige prestatiemeting
Illustratie voor artikel met de titel Hoe u het beste fitness-app-abonnement kiest
Foto : Wondercise
Onze laatste optie is een relatief nieuwe aankomst. Net als Apple’s Fitness+ is het gebaseerd op de Apple Watch of een Garmin smartwatch (verschillende modellen worden ondersteund). Wondercise gebruikt speciale algoritmen om uw prestaties en vorm zo nauwkeurig mogelijk te detecteren en u feedback te geven terwijl u bezig bent.

Als je geen Apple of Garmin wearable hebt, kun je een speciale fitnessband rechtstreeks bij Wondercise kopen. Het probeert er dan voor te zorgen dat je de oefeningen volgt, zoals een personal trainer zou doen. Wondercise zegt dat het verschillende gezondheidsindicatoren weegt en vervolgens uw cursussen en uw feedback dienovereenkomstig aanpast.

Dit zal aantrekkelijk zijn voor diegenen die van hun woonkamer een thuisgymnastiek willen maken zonder een enorm bedrag uit te geven aan apparatuur. Je kunt zelfs de honderden cursussen en oefeningen doorlopen zonder enig apparaat, hoewel het beter is als je een horloge vastmaakt – intelligente feedback is tenslotte het belangrijkste verkoopargument van Wondercise.

Abonneer op onze nieuwsbrief!
Nieuws uit de toekomst, geleverd aan uw heden.
Typ je e-mail

Schrijf me in
Door je te abonneren ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid .
De lessen omvatten een scala aan activiteiten, waaronder yoga, aerobics, intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT), krachttraining en meer. Als je liever naar een bepaald doel toe werkt, zoals gewichtsverlies of spiergroei, dan kan Wondercise daar ook bij helpen. U kunt ervoor kiezen om in en uit trainingen te duiken, of de app een gepersonaliseerde cursus van meerdere weken voor u laten uitwerken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *