Baisakhi 2021: Snapchat kondigt nieuwe AR-lenzen aan om Baisakhi, Gudi Padwa en Puthandu te vieren

Baisakhi 2021: Snapchat heeft nu gelokaliseerde AR-lenzen gelanceerd om de komst van het lente- en oogstseizoen in India te vieren. Het festival wordt in de meeste delen van het land onder verschillende namen gevierd. Het staat bekend als Baisakhi in Noord-India; in Tamil Nadu heet het Puthandu, terwijl het Bihu wordt genoemd in Assam en Pahela Baisakh in West-Bengalen.Snapchat heeft speciale lenzen uitgebracht om de vieringen voor elke staat te markeren en deze zijn toegankelijk via de app. Hier zijn de details.

Gebruikers kunnen vertrouwen op de Snapchat Lens Explorer, die zichtbaar is wanneer je de app start. U kunt op het Smiley-symbool naast de cameraknop tikken en vervolgens op de optie Verkennen, die onderaan aanwezig is.

Baisakhi

Baisakhi wordt gevierd in Noord-India. Het festival wordt zeer gevierd in Punjab. De officiƫle Vaisakhi-lens is gemaakt door Snapchat Official Lens Creator (OLC) Jagmeet Singh. De lens heeft een traditionele dhol die wordt geactiveerd door middel van een handgebaar. Jagmeet Singh, bekend als een van de eerste OLC in India, was ook de maker achter de populaire Dark Moody-lens. De lens kan worden gevonden door Vaisakhi in de Snapchat-verkenner te typen

Gudi Padwa, Puthandu

Gudi Padwa, dat wordt gevierd in West-India, markeert het begin van het nieuwe jaar in Maharashtra. Het markeert ook het begin van het volgende zomerseizoen en wordt in heel Maharashtra met veel kracht gevierd. Puthandu of het Tamil-nieuwjaar volgt de lente-equinox en viert de eerste dag van de traditionele Tamil-kalender.

Lenzen voor beide festivals zijn ook te vinden in de Snapchat-verkenner. Verschillende makers hebben hun lenzen toegevoegd rond deze festivals, zodat gebruikers kunnen kiezen en kiezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *