Cache op iPhone wissen: Safari, apps en meer

Als uw iPhone langzamer gaat werken of af en toe problemen ondervindt, kunt u proberen de cache te wissen om het probleem op te lossen. Er bestaat niet zoiets als een cache-reiniger op systeemniveau op iOS , dus je kunt de cache op je iPhone niet in één keer wissen. Wat u kunt doen, is de cache afzonderlijk wissen uit verschillende apps, als ze die functie ondersteunen. Om het cachegeheugen op de iPhone te wissen, volgen we een drieledige aanpak. Eerst wissen we het cachegeheugen in Safari – de standaardbrowser op iOS-apparaten. Vervolgens vertellen we u hoe u het cachegeheugen van afzonderlijke apps wist. Ten slotte zullen we de instellingen op systeemniveau bekijken die enkele veelvoorkomende problemen kunnen oplossen.Cache wissen van Safari voor iPhone
Als u het cachegeheugen van uw browser wist, kunt u ergernis wegnemen, zoals het soms niet laden van websites. Hier is hoe dat te doen.

Om het cachegeheugen volledig te wissen, gaat u naar Instellingen > Safari en tikt u op Geschiedenis en websitegegevens wissen .
Tik nogmaals op Geschiedenis en websitegegevens wissen .
Als je een probleem hebt met een bepaalde website, ga dan naar Instellingen > Safari > Geavanceerd > Websitegegevens .
Gebruik nu de zoekbalk bovenaan om de website te vinden die u zoekt. Als je het hebt gevonden, veeg je naar links en tik je op Verwijderen om het cachegeheugen voor die specifieke website te wissen.
Hoe de cache van andere apps op de iPhone te wissen
Er is geen vaste manier om het cachegeheugen van apps van derden op een iPhone te wissen. Sommige apps, zoals Tumblr, hebben een optie waarmee je de cache kunt verwijderen, maar de meeste apps hebben dat niet. Als u last heeft van een app, probeer deze dan te verwijderen en opnieuw te installeren.

Andere opties om de cache op een iPhone te wissen
Als u nu problemen ondervindt met het softwaretoetsenbord of Wi-Fi, biedt iOS u enkele opties op systeemniveau om bepaalde instellingen te resetten zonder alle gegevens van uw iPhone te verwijderen . Via deze instellingen kun je zelfs ruimte vrijmaken van je iPhone. We zetten deze voor je op een rijtje.

Newsbeep
Om ongebruikte apps te wissen (maar geen documenten en gegevens die in die apps zijn opgeslagen), ga je naar Instellingen > Algemeen > iPhone-opslag . Tik nu op Inschakelen naast Ongebruikte apps downloaden .
Ga naar Instellingen > Algemeen > Reset om systeeminstellingen zoals netwerk, indeling van het startscherm of toetsenbordwoordenboek te resetten . Kies nu de juiste optie om het proces te voltooien.
U kunt ook snel foto’s uploaden naar iCloud en de lokale kopieën verwijderen om wat ruimte vrij te maken op uw iPhone. Ga naar Instellingen > Algemeen > iPhone-opslag . Tik nu op Inschakelen naast Foto’s optimaliseren .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *