12 superhandige iMessage-sms-tips voor iPhone en iPad

Met Berichten hoeft u geen toevlucht te nemen tot een sociaal netwerk zoals Facebook om een ​​ontmoeting met een aantal mensen te regelen. Dat komt omdat iMessage iedereen met een Apple-apparaat in staat stelt deel te nemen aan een groepsgesprek, zodat de details samen kunnen worden afgesproken. Als de plannen minder definitief zijn, kunt u uw locatie delen – hetzij op dat moment, of met live updates voor een paar uur als u waarschijnlijk ergens anders heen gaat.De Berichten-app geeft je ook controle over hoe opdringerig een gesprek kan worden, ongeacht of het plaatsvindt via iMessage of sms, door meldingen over de ene te onderdrukken terwijl de andere toch je aandacht trekt.

Ook welkom is het feit dat Berichten – en ook de Telefoon- en FaceTime-apps – ongewenst contact kunnen blokkeren, of het nu gaat om mensen die je kent of ongevraagde telefoontjes van verkopers. Dat laatste kunnen stoppen is tegenwoordig vooral welkom! Bekijk de onderstaande galerij voor meer handige tips waarmee u kunt profiteren van alle functies van Berichten en iMessage.

1. SMS of iMessage
Noteer de kleur van de naam van een contactpersoon nadat u deze hebt ingevoerd. Als je een contact toevoegt, bevestigt de app met Apple of dat nummer of adres is geregistreerd om iMessages te ontvangen. Als dat het geval is, is het blauw. Als het groen is, wordt het bericht als sms of mms verzonden. Als u Berichten> Verzenden als sms inschakelt in Instellingen, zorgt u ervoor dat de app terugvalt op sms als de iMessages-service niet beschikbaar is.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …

2. Leesbevestigingen
Na verzending zou “Bezorgd” moeten verschijnen onder een iMessage-ballon. Als de ontvanger leesbevestigingen heeft ingeschakeld, verandert dat in ‘Lezen’. Als u niet wilt dat uw iPhone leesbevestigingen verzendt, schakelt u Berichten> Leesbevestigingen verzenden uit in Instellingen. Datums verschijnen tussen bellen. Veeg van rechts naar links en houd uw vinger op het scherm om te zien hoe laat het is dat berichten zijn verzonden.

3. Groepsberichten
Groepsgesprekken worden gerangschikt op namen van deelnemers; u kunt een label toewijzen. Tik op Details (rechtsboven in het gesprek) en veeg omlaag om een ​​veld boven de lijst met deelnemers weer te geven, en typ vervolgens een label zoals ‘Reünie’. Veeg van rechts naar links over een naam om een ​​knop Verwijderen weer te geven; tik hierop om te voorkomen dat ze bijdragen ontvangen. Tik op Contact toevoegen om meer mensen aan het gesprek toe te voegen.

4. Deel uw locatie
Als u iemand ontmoet, tikt u op Details en kijkt u onder Locatie. U kunt uw huidige locatie of uw live locatie delen voor een bepaalde tijd – een uur, aan het einde van de dag of voor onbepaalde tijd. Als je een locatie ontvangt, tik je op de kaart om deze op volledig scherm weer te geven. Kies een wandel- of autoroute en tik op Start of tik op Apps om navigatie-apps te vinden die je daar helpen.

5. Een gesprek dempen
Meldingen kunnen een afleiding vormen. Tik op Details (rechtsboven in het gesprek) om Niet storen in te schakelen. Dit schakelt Niet storen niet in voor alles op uw iPhone, zoals de schakelaar van die naam in het Control Center doet – het dempt alleen dit gesprek. Je ontvangt nog steeds berichten zodat je het later kunt inhalen en je kunt deze schakelaar op elk moment weer uitzetten.
6. Afzenders blokkeren
Een afzender van ongewenste berichten kan worden geblokkeerd door op de “i” naast zijn naam te tikken en vervolgens Deze beller blokkeren. Dit voorkomt ook FaceTime en telefoontjes van die persoon. Je kunt iedereen die je hebt geblokkeerd bekijken onder Instellingen> Berichten> Geblokkeerd, en indien nodig de blokkering opheffen door op Bewerken te tikken en vervolgens op de rode min-knop naast hun gegevens.

7. Een soundbite verzenden
In Instellingen> Berichten, als Raise to Listen is ingeschakeld, kunt u een kort audiobericht opnemen door de iPhone naar uw oor te brengen. Als je dat doet, laat de iPhone een korte toon horen om aan te geven dat hij aan het opnemen is. Spreek en laat de iPhone zakken als u klaar bent. De soundbite wordt automatisch verzonden, zonder kans om deze te beoordelen. Of je zou een andere methode kunnen gebruiken, waardoor je de kans krijgt om het eerst terug te horen …

8. Audio-optie
Tik op de microfoonknop rechts van het veld waarin je een iMessage zou typen en houd deze vast. De app neemt op zodra – en zolang – je je vinger daar houdt. Als je klaar bent, schuif je je vinger omhoog op de pijl om de soundbite te verzenden, of schuif je naar links naar het kruis om deze te verwijderen. Om naar de soundbite te luisteren, tilt u uw vinger op en tikt u op de afspeelknop die verschijnt waar uw vinger was.

9. Een foto of video verzenden
Tik en houd het camerapictogram (links) vast om een ​​foto of video te maken met de camera aan de voorzijde. Schuif uw vinger over het camerapictogram en til het op om een ​​foto te verzenden; schuif naar de rode knop en houd deze ingedrukt om een ​​video op te nemen. Als u klaar bent, schuift u op de pijl om de video te verzenden. Om een ​​foto of video te verzenden die je al hebt gemaakt, tik je op de camera en maak je een keuze uit de opties.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …

10. Bijlagen bekijken
Tik op Details in een gesprek en scrol omlaag om foto’s, video’s, soundbites en andere bijlagen te zien die zijn verzonden en ontvangen van dat contact. Tik en houd vast om deze te kopiëren of te verwijderen. Tik op Meer om meerdere bijlagen te markeren om op te slaan of te verwijderen. In Instellingen> Berichten kunnen twee items met het label Verlopen worden ingesteld om audio- en videobijlagen na twee minuten of nooit te verwijderen.

11. Vervaldatums instellen
De tekst in sms, mms en iMessages neemt niet veel ruimte in beslag, maar het kan zijn dat u ze na een bepaalde tijd wilt verwijderen, zodat u ze niet hoeft te beheren. Ga naar de instellingen van Berichten en tik op Berichten bewaren. Kies ervoor om berichten 30 dagen, een jaar of voor altijd te bewaren. Kies een van de eerste twee opties en u moet berichten die al ouder zijn meteen verwijderen.

12. Routering naar een Mac
Continuïteit brengt een nieuwe reeks functies naar iOS 8 en OS X Yosemite, waaronder de mogelijkheid om sms- en mms-berichten te plaatsen en te ontvangen en te bellen vanaf Macs en iPads. Het doet dit door ze door te geven via uw iPhone. Alle apparaten – inclusief de iPhone – moeten zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk en zijn aangemeld bij hetzelfde iCloud-account. Open in Contacten op je Mac de contactkaart van een persoon en beweeg de aanwijzer over het nummer om hem op te bellen. Als u dit doet, wordt aan de rechterkant een telefoonpictogram weergegeven. Klik op dat pictogram en de luidsprekers en microfoon van de Mac worden gebruikt om te bellen. Sms- en mms-berichten kunnen worden verzonden en ontvangen in de Berichten-app van de Mac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *