Hoe u uw Instagram-account voor altijd (of voor een korte tijd) kunt verwijderen

Er komt een dag dat je Instagram wilt verwijderen – misschien kijk je naar strandfoto’s, foto’s van kapotte avocado op toast en eindeloze accounts gewijd aan katten als huisdier.Sociale media kunnen immers stressvol zijn. Instagram lijkt vooruitgang te boeken om van zijn platform een ​​gezondere ruimte te maken, met functies om cyberpesten te bestrijden en het verwijderen van soortgelijke tellingen uit te proberen , maar als je er genoeg van hebt, heb je er genoeg van.

Gelukkig ben je niet voor altijd aan Instagram gebonden, en als gratis service hoef je je geen zorgen te maken over dure annuleringskosten – behalve misschien de kosten van het missen van de brunchfoto’s van je vrienden, als dat iets is dat je echt op prijs stelt.

Er is een optie om Instagram tijdelijk te deactiveren – zonder het volledig uit je leven te halen – die we hieronder ook hebben doorgenomen. Maar als je hier bent voor de nucleaire optie, kunnen we je laten zien hoe je in plaats daarvan je hele Instagram-account kunt verwijderen.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Nog niet klaar met social media? Hier leest u hoe u Instagram gebruikt
Hoe de donkere modus van Instagram te krijgen
Instagram deactiveren (even)
Hoe u uw Instagram-account kunt verwijderen

Instagram heeft de mogelijkheid om je account even te deactiveren
Als je een korte pauze wilt nemen van Instagram, kun je je account uitschakelen in plaats van deze permanent te verwijderen.

Als je dit doet, kunnen mensen je account niet vinden, je foto’s niet bekijken of je een bericht sturen, maar het betekent ook dat je op een dag je account weer tot leven kunt brengen als je ooit de neiging krijgt om weer op die Instagram-trein te stappen.

Om dit te doen, moet je naar de browserversie van Instagram gaan, omdat dit niet mogelijk is in de iOS- of Android-apps. Ga dus naar een browser op uw telefoon, tablet of desktopcomputer en log hier in met uw accountgegevens.

Hoe u uw Instagram-account kunt verwijderen

Dan wil je rechtsboven op het persoonspictogram drukken en vervolgens op “Profiel bewerken”. U moet dan naar beneden scrollen op de pagina en op “Tijdelijk mijn account uitschakelen” drukken.

U moet een reden voor vertrek opgeven om uw account te kunnen deactiveren en het formulier zal u nog een laatste keer om uw wachtwoord vragen, alleen om te controleren of u het nog steeds gebruikt. U kunt dan op de knop drukken en uw account uitschakelen.

Hoe een uitgeschakeld Instagram-account opnieuw in te schakelen
Als je ooit terug wilt naar Instagram nadat je je account hebt uitgeschakeld, is het goede nieuws dat het vrij eenvoudig is. U wilt teruggaan naar de website van Instagram en inloggen met uw accountgegevens, waar u vervolgens uw account opnieuw kunt activeren, zodat u direct teruggaat naar waar u bent begonnen.

Hoe u uw Instagram-account permanent kunt verwijderen
Hoe u uw Instagram-account kunt verwijderen

Deactiveer dat account voorgoed
Dit is de grote . Wees gewaarschuwd, als je deze stappen doorloopt, verwijder je je Instagram-account voorgoed. Nadat je dit hebt gedaan, kun je niet terugkeren naar je Instagram-account.

Je hebt nooit meer toegang tot je foto’s, berichten of volgers.

Om je Instagram permanent te verwijderen, ga je naar deze pagina , waar je wordt gevraagd in te loggen om door te gaan.

U moet dan een reden selecteren waarom u uw account wilt verwijderen, en dan krijgt u de mogelijkheid om er voor altijd van af te komen. Als u op die knop drukt, is uw account voorgoed verdwenen, dus ga voorzichtig te werk.

Klaar voor een schoonmaak op sociale media? We hebben hieronder handleidingen voor het verwijderen van uw account op verschillende platforms:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *