Hoe u uw Intel CPU kunt verbeteren als het warm is

We hebben veel tijd besteed aan het uitproberen van AMD’s Ryzen-architectuur, zowel thuis als op kantoor, en hoewel het een fantastische kleine chip is, is de overklokervaring ongelooflijk beperkt, en het bevredigt niet helemaal onze progressieve power jeuk.Onlangs hebben we een paar Intel Core i9-7900X’s in handen gekregen, en we zijn in de verleiding gekomen om een ​​van deze te gebruiken om een ​​van onze kantoorsystemen te upgraden. Het probleem is dat X299 ook een aantal problemen heeft met overklokken.

Lees meer: ​​Intel Core i7-9700K

De eerste heeft te maken met de VRM’s (spanningsregelingsmodules) die de processor afknijpen zodra ze 107C hebben bereikt. Dat is een vrij gemakkelijke oplossing – het antwoord is om te investeren in een vloeistofgekoeld monoblok dat zowel de processor als de VRM’s koelt.

Veel lastiger om op te lossen is het feit dat Intel nog steeds geen soldeer gebruikt tussen de IHS (geïntegreerde warmteverspreider) en de CPU-chip, maar in plaats daarvan goedkope thermische pasta gebruikt om warmte van de chip naar de IHS over te brengen.

De oplossing hier is om de CPU te verwijderen, een riskant proces waarbij je meestal een scheermesje moet gebruiken om de IHS van de CPU en PCB te scheiden.

Dus namen we contact op met Der8auer , de wereldberoemde overklokker, om te zien of hij ons een van zijn Delid Die Mate X’s kon lenen . Het is een keurig apparaatje dat de IHS veilig verwijdert. Het is dan aan ons om de lijm te verwijderen, vloeibare metalen koelpasta aan te brengen tussen de CPU-chip en de IHS en vervolgens de IHS weer vast te lijmen voor veel lagere temperaturen.

Nog steeds angstaanjagend, maar in de jacht op betere thermiek, overklokken en meer, moeten we het gewoon proberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *