Hoe u uw tv aan de muur bevestigt: een stapsgewijze handleiding

De kans is groot dat je nieuwe tv-scherm het grootste is dat je ooit hebt gehad. De kamer waarin u het bekijkt, kan echter dezelfde grootte hebben als ooit, dus hoe kunt u deze het beste plaatsen? Wandmontage is het voor de hand liggende antwoord: hierdoor neemt de tv geen vloer- of schapruimte in beslag, blijft hij goed uit de weg en hebt u nog steeds ruimte voor al uw meubels. In het geval van veel tv’s, zoals Samsung’s The Frame, ziet het er sowieso gewoon beter uit aan de muur!Uw tv correct aan de muur bevestigen is echter de echte truc. Hoe monteer je een tv aan de muur zodat deze er opgeruimd uitziet, veilig blijft en er geen dozijn zichtbare kabels achterblijven? Door verder te lezen, dat is hoe. Hieronder hebben we uitgelegd hoe je je tv het beste aan de muur kunt hangen – en ervoor kunt zorgen dat hij daar blijft.

Wat je nodig hebt (behalve een tv)
Eerste dingen eerst: zorg ervoor dat je de benodigde apparatuur hebt om die mooie nieuwe (en ongetwijfeld dure) televisie aan je muur te krijgen. U moet de meeste, zo niet alle, van deze dingen bij de hand hebben:

Boormachine , met de bijbehorende boortjes. Als je een bijzonder grote of zware tv aan de muur bevestigt, moet deze vrijwel zeker op een stevige muur worden gemonteerd, dus zijn steenboren nodig.
Stud finder. als je op een holle muur monteert, gebruik dan je stud finder om de houten stijlen te lokaliseren die deze ondersteunen – je moet ervoor zorgen dat dit is waar je muurbevestiging met bouten is bevestigd. Een stud finder moet ook helpen bij het lokaliseren van leidingen en / of bedrading in een holle wand.
Meetlint – omdat u zeker wilt weten dat het scherm precies zit waar u het wilt.
Waterpas. Sommige beugels hebben ze ingebouwd, maar als die van jou niet is, heb je een manier nodig om ervoor te zorgen dat je steun waterpas is.
Schroevendraaier , om de houder aan de achterkant van het scherm te bevestigen. Geen zinvolle DIY heeft ooit plaatsgevonden zonder dat er een schroevendraaier bij betrokken was.
(Afbeelding tegoed: Shutterstock)
Wat voor muurbevestiging heb je nodig?
Als je je gereedschap eenmaal bij elkaar hebt, moet je de muurbeugel zelf kopen. Af en toe worden nieuwe tv’s geleverd met muurbeugels (bijvoorbeeld de nieuwe GX OLED-serie van LG), maar in de overgrote meerderheid van de gevallen moet je er een apart kopen.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
U moet kiezen uit een paar verschillende montage-opties. Er is ‘fixed’, waarmee de tv vlak tegen de muur wordt gemonteerd, zonder opening en zonder beweging van het scherm. ‘Tilt’-steunen laten daarentegen een paar graden omhoog of omlaag bewegen, des te beter om foto’s rechtstreeks op uw zitpositie af te vuren.

Ten slotte is er ‘beweging’, waardoor het scherm op een arm kan bewegen om zich meer naar de kijker te richten – erg handig als je kamer de neiging heeft om veel natuurlijk licht te krijgen en je reflectie van het scherm wilt vermijden.

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)
Wat is VESA? Waarom is het belangrijk?
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw favoriete muurbeugel compatibel is met uw tv. VESA (Video Electronics Standards Association) heeft een betrouwbare en veelgebruikte montagestandaard vastgesteld, en VESA-steunen hebben afmetingen die aangeven of de gaten in de steun zullen aansluiten op de gaten aan de achterkant van uw tv.

Meet gewoon de afstand (in millimeters) tussen de horizontale gaten en verticale gaten aan de achterkant van je tv. Deze twee cijfers zijn uw VESA-afmetingen en staan ​​(waarschijnlijk) ook in de handleiding van uw tv.

Stel vervolgens vast dat uw steun geschikt is om de benodigde belasting te dragen. Alleen omdat de schroefgaten op de VESA-goedgekeurde manier zijn opgesteld, betekent dit niet automatisch dat de beugel het gewicht van uw nieuwe tv kan dragen. Sommige nieuwe tv’s, vooral de echt grote schermformaten, kunnen comfortabel meer dan 30 kg wegen, dus u moet ervoor zorgen dat uw steun aan de taak voldoet.

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)
Waar gaat je nieuwe tv naartoe? En waar gaan de kabels heen?
Voordat u begint met boren, moet u beslissen waar u uw tv wilt hebben. De doos waarin het werd geleverd, is ideaal voor het maken van een sjabloon, dus meet het scherm op en maak een uitsnede van dat formaat. Dan kun je niet alleen beslissen waar je tv heen moet, maar je kunt ook aangeven waar de hoeken komen en waar de beugel ook moet komen.

Vervolgens moet u overwegen wat u met uw kabels moet doen. Je tv heeft op zijn minst twee kabels nodig die er naartoe / vanaf lopen – één voor netstroom en, als je al je videobronnen leidt (tv, gameconsole, blu-rayspeler, wat heb je ) via een enkele kabeltelevisiedoos of AV-ontvanger, een voor videosignalen. Als al uw bronnen afzonderlijk naar het scherm lopen, zou u naar een half dozijn kabels of meer kunnen kijken.

Als u maar een paar kabels hoeft te verbergen, kunt u overwegen om ze in een of andere kabelgoot te verbergen. Voor super netheid en discretie kun je echter beter een kanaal in de muur maken waar ze in kunnen zitten voordat je je tv ophangt. (Wees gewoon klaar om een ​​stukadoor te bellen om het achteraf op te ruimen.)

HDMI kabelAl die kabels moeten ergens heen … (Afbeelding tegoed: transparant)
De beugel aan de muur bevestigen, maar ook aan je tv
Nu is het tijd om de beugel aan de muur te bevestigen. Je weet waar je de tv wilt hebben, je weet waar de gaten moeten zijn, je hebt je waterpas… en je kunt het niet langer uitstellen. Dat klopt: het is tijd om te gaan boren.

Je hebt natuurlijk een boor nodig die past bij de maat van de bouten van de houder. Als u in een stevige muur boort, kunt u het beste een paar ‘piloot’-inkepingen in de muur maken voordat u overschakelt op de boor van de juiste maat.

Met het eerste deel van de beugel aan de muur bevestigd, kan het tweede deel aan de achterkant van je tv worden bevestigd. Je beugel wordt geleverd met een selectie schroeven en omdat je je VESA-huiswerk hebt gedaan, zitten er schroeven in de verpakking die in de gaten aan de achterkant van je tv passen.

Bevestig nu de benodigde kabels aan de tv voordat u de twee delen van de beugel met elkaar verbindt. Het maakt niet uit hoe klein of hoe licht uw tv is, dit is vrijwel zeker een taak voor twee personen – dus zorg ervoor dat u wat hulp hebt voordat u uw televisie daadwerkelijk aan de muur gaat monteren. Zodra de verbinding tussen de twee helften van de beugel is voltooid, draait u de bevestigingsschroeven vast om deze op zijn plaats te houden.

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)
Alternatief: gooi er gewoon geld in
Dit is natuurlijk de praktische, zelfvoorzienende manier om uw tv aan de muur te bevestigen. Als je niet absoluut zeker bent van je doe-het-zelfvaardigheden, zijn er een aantal professionele services voor je beschikbaar – en ze zullen vrijwel zeker allemaal hun eigen waterpassen bieden.

In het VK is checkatrade.com een uitstekende bron als u wilt betalen om uw tv te laten installeren.

In de VS is yelp.com een even nuttige site, hoewel u natuurlijk per staat moet zoeken.

Beste thuisbioscoopsysteem : die perfecte thuisbioscoop creëren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *