Hoe maak je een screenshot op een Android-telefoon

Er zijn heel veel dingen waarvan je een screenshot op je telefoon wilt maken, van prestaties in games tot hilarische tekst- of berichtgesprekken, en het is ongelooflijk eenvoudig om deze momenten vast te leggen. U hoeft hiervoor nauwelijks uw hand te bewegen.Zonder de juiste combinatie van knoppen te kennen, kan het echter een beetje moeilijk zijn om de schermafdrukfunctie te laten werken – aangezien u de zijknoppen gebruikt, kan het gemakkelijk zijn om per ongeluk uw telefoon uit te schakelen of uw volume maximaal te verhogen. .

Daarom hebben we deze eenvoudige handleiding bedacht voor het maken van een screenshot op een Android-apparaat.

Sommige nieuwere Android-telefoons hebben een schermafdrukfunctie, wat betekent dat je in het veegmenu op een knop kunt drukken om een ​​schermafbeelding te maken, en bepaalde Android-handsets hebben verschillende knopcombinaties die je moet vasthouden om de foto te maken, maar doe dat niet. Maak je geen zorgen, we zullen je er doorheen helpen.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Schermafbeeldingen maken op Android-telefoons en -tablets
Als u de inhoud op uw scherm hebt die u wilt vastleggen, houdt u eerst de aan / uit – knop ingedrukt en drukt u vervolgens op de knop Volume omlaag . Zorg ervoor dat u uw vinger niet van de aan / uit-knop haalt voordat u op de knop Volume omlaag drukt, anders wordt uw scherm mogelijk uitgeschakeld.

Uw telefoon geeft u een visuele indicatie dat er een screenshot is gemaakt – soms blijft een klein beeld van de gemaakte foto in de benedenhoek hangen, soms lichten de zijkanten van het scherm op. Als je dit niet ziet, kan het zijn dat de afbeelding niet is opgeslagen, dus controleer je galerij om er zeker van te zijn.

Hoe een screenshot te maken op AndroidMaak een foto door de aan / uit-knop ingedrukt te houden en op de knop Volume omlaag te drukken
Deze knopcombinatie werkt mogelijk niet voor elke telefoon die er is, dus maak je geen zorgen als er op dit moment niets gebeurt.

Sommige telefoons of tablets vereisen een iets andere combinatie van het indrukken van knoppen om een ​​schermopname te activeren. Als de bovenstaande stappen niet werken, probeer dan de ingedrukt te houden macht eerste knop en vervolgens op de thuis -knop. Dit werkt meestal met oudere telefoons, die nog steeds een fysieke knop hebben. Deze snelkoppeling werkt zelfs op Android-apparaten die foto’s kunnen maken met de combinatie Power + volume omlaag .

Hoe een screenshot te maken op AndroidHoud de aan / uit-knop ingedrukt en geef de startknop een tik
Deze functie is perfect als je een schermopname van Snapchat of Instagram wilt maken, of als je je vrienden de hoge score die je in een game hebt behaald wilt laten zien. Voor alle serieuze zaken of gewoon voor de lol, leg deze snelkoppelingen vast in het geheugen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *