De beste dingen om te doen op de Google-startpagina die niet googelt

Als de technici van Google niet bezig zijn met het upgraden van de serieuze dingen in de e-mailapps of het mobiele besturingssysteem van Google , laten ze graag kleine traktaties en games achter in de producten van Google – van grappige zoekresultaten tot verborgen wezens. Dit zijn enkele van onze favorieten voor als je vijf minuten of vijf uur te verspillen hebt.Atari uitbraak
Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
Voer een Google-afbeeldingzoekopdracht uit voor “Atari breakout” en je krijgt een versie van het klassieke spel dat je in je browser kunt spelen. Gebruik de cursortoetsen als controllers.

De klassieke Google-zoekpagina
Richt je browser op https://archive.google.com/heart om je jeugd opnieuw te beleven met de klassieke Google-zoekpagina. Het werkt nog steeds, maar de resultatenpagina is de moderne versie.

Heb je geluk?
Klik op Ik doe een gok op Google met niets in de zoekbalk en je krijgt een willekeurige Google-link om te proberen. Dit kan van alles zijn, van minipuzzels tot liefdadigheidsritten.

Pac-Man
Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
Atari Breakout is niet het enige spel dat een Google Easter Egg-draai krijgt. De Google Doodle-versie van 2010 van de klassieke titel, Pac-Man , kan worden teruggebracht met een eenvoudige Google-zoekopdracht naar “pac-man”.

Zoekvak trucs
Afbeelding: Screengrab
Verschillende Google-zoekopdrachten leveren vermakelijke resultaten op. Enkele van onze favorieten? Voer ‘do a barrel roll’, ‘google in 1998’, ‘askew’, ‘‘ of ‘sonic the hedgehog’ in.

Zoekvak tools
Deze eieren zijn niet echt verborgen verrassingen, meer nuttige hulpmiddelen. U kunt Google-zoekopdrachten uitvoeren voor ‘een muntje omdraaien’ of ‘een dobbelsteen gooien’ om precies dat te doen, of ‘timer’ of ‘stopwatch’ gebruiken voor die apps.

Solitaire
Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
Je bent nog steeds op zoek naar een ander spel, nietwaar? Als je ‘solitaire’ in Google typt, krijg je een webversie van het klassieke kaartspel. Als je niet van kaarten houdt, probeer dan in plaats daarvan “tic tac toe” in te voeren.

Bacon-nummers
Elke filmster is minder dan zes stappen verwijderd van Kevin Bacon en Google kan je helpen het te bewijzen: typ de naam van bijna iedereen gevolgd door ‘baconnummer’ om de link te krijgen.

Zoek in piraat of Klingon
Google kent meer talen dan u zich misschien had gerealiseerd: u kunt de pagina met zoekresultaten laden om labels weer te geven in piraten- , Klingon- of hacker-taal , mocht dat nodig zijn.

Pegman van Loch Ness
Normaal is hij geel. (Afbeelding: Screenshot)
Normaal is hij geel. (Afbeelding: Screenshot)
Zoek naar “loch ness” op Google Maps en de iconische Pegman-figuur verandert in de vorm van het beroemdste mythische (?) Monster van Schotland. Geen waarnemingen van de eigenlijke Nessie.

Gebruik de kracht Luke
Afbeelding: Screenshot
De Star Wars scroll Easter Egg is van YouTube komen en gaan, maar deze leeft voort – voer “gebruik de Force, Luke” in als een YouTube-zoekopdracht om de resultaten in beweging te brengen.

Poets je trivia op
Kennis is macht en je kunt er meer uit halen door te zoeken naar ‘leuke weetjes’ op Google. Als je de informatie hebt opgenomen, klik je op Een andere vraag stellen voor een nieuw feit.

Eindeloze rennende dinosaurus
Illustratie voor artikel getiteld The Best Stuff to Do op de Google-startpagina die niet googelt
Als je merkt dat je zonder internet op je smartphone zit, breng dan de tijd door door Chrome voor iOS of Android te laden en op de dinosaurus te tikken om een ‚Äč‚Äčeindeloze hardloper te lanceren.

Reis per draak
Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
Een voor de Welsh hier. Als u ervoor kiest om van Snowdon naar de Brecon Beacons te navigeren, verschijnt “draak” als reisoptie. Helaas verschijnen er geen draken op het scherm.

De Emmett Brown Pegman
Je hebt dit misschien al opgemerkt, maar als je oudere afbeeldingen in Street View bekijkt (via het vervolgkeuzemenu in de linkerbovenhoek), verandert de pegman in Emmett Brown .

Cast spreuken op Android
Illustratie voor artikel getiteld The Best Stuff to Do op de Google-startpagina die niet googelt
Roep de Google spraakinterface op Android op via “OK Google” en je kunt een aantal Harry Potter-spreuken casten: “lumos” om de zaklamp in te schakelen en “silencio” om alle geluiden te dempen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *