RCS Chat in Google Berichten in-, uitschakelen en gebruiken

Sms’en is al tientallen jaren een vast onderdeel van ons leven met traditionele mobiele telefoons, maar de sms die we tegenwoordig nog steeds gebruiken, is niet erg oud geworden. Sms is van nature beperkt en heeft weinig beveiligingsprotocollen, dus het wordt tijd dat we overgaan op iets nuttigers in het tijdperk van smartphones. De nieuwe RCS-berichtenstandaard , geleid door inspanningen van Google om zich te verenigen rond het universele profiel van de GSMA, is gearriveerd om te dienen als een universele en wereldwijde vervanging voor sms/mms . RCS biedt ons ook veel moderne functies waar we van kunnen profiteren, zoals end-to-end-codering voor alle gebruikers . Het is de laatste tijd ook veel in het nieuws dankzij een recent Wall Street Journal-artikel en een hernieuwde push door Android en zijn supporters om Apple zover te krijgen RCS te ondersteunen.Google heeft alle RCS-chatfuncties ingebouwd in zijn eigen Berichten -app, waardoor de eerste installatie vrij eenvoudig is. En aangezien veel Android-telefoons vooraf zijn geïnstalleerd met Google Berichten, gebruikt u de app nu misschien al voor zowel sms als mms. Volg de eenvoudige stappen in deze handleiding om RCS-chats op je telefoon in te schakelen, zodat je je smartphone-berichtengame een boost kunt geven.

Deze handleiding is gericht op de Google Berichten-app , de standaard berichten-app op Google Pixel-telefoons en vele andere verkochte apparaten, waaronder die van Samsung (buiten de VS), OnePlus, Motorola en meer. Als Google Berichten niet vooraf is geïnstalleerd op uw telefoon, kunt u deze handmatig downloaden.

Sommige regio’s ondersteunen RCS Chat in Google Berichten mogelijk niet, hoewel het beschikbaar is in veel van de meest bevolkte markten van Android.

Berichten zullen vragen om RCS Chat in te schakelen
Als uw regio RCS in Google Berichten ondersteunt, wordt u meestal gevraagd om de functie in te schakelen zodra de handshake plaatsvindt tussen uw telefoon en de server. Als de onderstaande prompt verschijnt, kun je berichten sturen.

google-chat-rcs-prompt
Dit is de prompt die u krijgt wanneer Google Berichten vaststelt dat uw telefoon en provider Google Chat RCS ondersteunen.

U kunt zien dat u RCS-chatberichten verzendt omdat het invoerdialoogvenster “Chatbericht” zal zeggen en uw teksten leesbevestigingen hebben. Als u communiceert met iemand die een up-to-date versie van de Berichten-app gebruikt en Google bepaalt dat beide eindpunten dit ondersteunen, worden de berichten end-to-end versleuteld verzonden, wat wordt weergegeven met een klein “slotje”. ” icoon.

google-chat-voorbeeld-encryptie
Zo ziet een actieve gecodeerde RCS-chat eruit in Google Berichten.

In situaties waarin Google Berichten RCS Chat niet automatisch inschakelt en u het handmatig wilt inschakelen – of u wilt het uitschakelen nadat het al is ingeschakeld – volgt u de onderstaande instructies.

Hoe RCS Chat in Google Berichten in te schakelen
Als uw telefoon RCS Chat niet automatisch inschakelt, kunt u het volgende doen:

Open de Berichten -app naar het hoofdscherm.
Tik op het menu met drie stippen en ga naar Instellingen.
Tik op Chatfuncties.
Tik op de knop Chatfuncties inschakelen om deze in te schakelen.
De chatfuncties zullen nu proberen uw apparaat automatisch te registreren zolang het service heeft van uw mobiele provider.
Afbeeldingengalerij (3 afbeeldingen)
rcs-chat-functies-1
rcs-chat-functies-2
rcs-chat-functies-3
De opties om anderen te laten zien dat je een bericht hebt gelezen en wanneer je typt, zijn beide standaard ingeschakeld. Je kunt deze altijd uitschakelen met een druk op de knop als je dat om welke reden dan ook wilt. U kunt ook de instellingen voor automatisch downloaden van bestanden aanpassen als u een beperkte gegevensverbinding heeft. Nu RCS is ingeschakeld, kunt u realtime berichten verzenden en grote mediabestanden met anderen delen. Het is een vergelijkbare ervaring die je zou kunnen krijgen van WhatsApp, behalve dat RCS in plaats daarvan SMS/MMS vervangt.

Sommige VPN’s kunnen een probleem veroorzaken waarbij het langer dan normaal duurt om de chatfuncties te activeren. Als je het een paar minuten geeft, werkt het in de meeste gevallen prima. Hetzelfde kan gebeuren wanneer u na activering verbinding maakt met een andere VPN-server, dus houd daar rekening mee bij het wisselen van server. We hebben echter ook verschillende rapporten gezien van VPN’s die activering zelfs volledig voorkomen . U kunt echter wel of geen problemen hebben met uw VPN.

Hoe RCS Chat in Google Berichten uit te schakelen
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u de RCS-chatfuncties in de Berichten-app wilt uitschakelen. Als je problemen hebt gehad met de verbinding en deze niet meer correct werkt, kan het uitschakelen en opnieuw activeren van de instelling een goede reden zijn om dit te doen. Wanneer u de RCS-chatfuncties op uw apparaat moet uitschakelen, moet u het volgende doen:

Open de Berichten -app naar het hoofdscherm.
Tik op het menu met drie stippen en ga vervolgens naar Instellingen.
Tik op Chatfuncties.
Tik op de knop Chatfuncties inschakelen om RCS-chats uit te schakelen.
Tik in het nieuwe venster dat verschijnt op Uitschakelen om uw keuze te bevestigen.
De chatfuncties worden nu uitgeschakeld op uw apparaat en u wordt verwijderd uit bestaande RCS-chatgroepen.
Afbeeldingengalerij (3 afbeeldingen)
uitschakelen-rcs-1
uitschakelen-rcs-2
uitschakelen-rcs-3
Vanaf dit punt worden alle berichten die je verzendt en ontvangt teruggezet naar sms/mms totdat je RCS-chats weer inschakelt. Het is ook raadzaam om RCS uit te schakelen voordat u een nieuwe telefoon aanschaft , zodat u mogelijke berichtenproblemen van het vorige apparaat kunt voorkomen. Als je je oude telefoon houdt, is het gemakkelijk om deze instellingen eerst uit te schakelen, maar als je er geen toegang meer toe hebt, heeft Google een formulier dat je kunt invullen om je telefoonnummer uit te schrijven .

Zorg er voor toekomstig gebruik voor dat u de chatfuncties niet meerdere keren in korte tijd in- en uitschakelt. U kunt zichzelf per ongeluk een tijdje buitensluiten van het gebruik ervan. Op het moment van schrijven van deze handleiding hebben we meerdere rapporten gezien van maximaal 10 dagen voordat sommige gebruikers hun apparaat opnieuw konden inschrijven met de RCS-chatfuncties.

RCS is de berichtenstandaard van de volgende generatie die we nu allemaal zouden moeten gebruiken; het zal echter enige tijd duren om SMS/MMS volledig te vervangen. De ambities van Google zijn hoog, maar de wereld verenigen met één universeel berichtenprotocol is zeker mogelijk. Als je deze handleiding hebt gevolgd om RCS-chats op je telefoon in te schakelen, heb je nu een veel betere manier om je andere Android-familie en -vrienden te berichten, ongeacht waar ze wonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *