Weekendpeiling: zou u een speciale Android-gaming-handheld kopen?

Hoewel we langzaam op weg zijn naar het einde van weer een lang jaar, keek het grootste verhaal in technologie deze week vooruit naar de verre toekomst van 2022. Toen Qualcomm zijn reeks processors en andere producten aankondigde die de volgende de komende vlaggenschepen van het jaar, viel ons in het bijzonder één aandachtsgebied op: gaming. Het bedrijf neemt mobiele games serieuzer dan ooit tevoren, en het begint allemaal met een nieuwe chipset en een samenwerking met Razer.Aangekondigd naast het Snapdragon 8 Gen 1 chip, de G3X gaming platform combineert de kracht van zijn Kryo CPU en Adreno GPU cores naar 144Hz gaming ondersteunen met HDR-mogelijkheden, samen met alle gebruikelijke 5G en Wi-Fi 6 networking u gewend bent van het bedrijf. We hebben een tijdje gewacht om deze technologie in het wild te zien , en hoewel het nog niet klaar is voor primetime, is het opwindend om te weten dat het eindelijk echt is. Het lijkt op het eerste gezicht veelbelovend, maar de werkelijke reden om enthousiast te zijn is simpel: Razer heeft al een handheld gebouwd voor ontwikkelaars om uit te proberen, en volgens AP’s Ryne Hager is het behoorlijk veelbelovend.

Detail, belichting en omgevingseffecten op Final Fantasy VII The First Soldier zagen er geweldig uit, en Air Derby 2 (een in-house game ontwikkeld door Qualcomm voor de demo) was scherp en duidelijk. Dit zijn natuurlijk allemaal mobiele games, maar ze draaiden op mooie instellingen van hoge kwaliteit en zagen er een stuk mooier uit dan de beelden die mijn Switch kan spugen. De bedieningselementen reageerden ook, zonder het soort vertraging dat je soms voelt van zaken als slechte Bluetooth-controllers.

Het is de moeite waard om zijn volledige praktische ervaring te lezen als je dat nog niet hebt gedaan, maar hier is de belangrijkste afhaalmaaltijd: Qualcomm wil dat Android naast producten zoals de Nintendo Switch en Steam Deck zit , en biedt hoogwaardige ervaringen in de palm van je hand . En met cloudgaming tegenwoordig beter dan ooit, is het streamen van Halo Infinite of Final Fantasy XIV naar een speciaal draagbaar apparaat misschien niet al te ver weg aan de horizon.

qualcomm-schakelaar-5
Of er een markt bestaat voor dit soort gadgets is natuurlijk een heel andere vraag. Mobiel gamen heeft tegenwoordig niet de beste reputatie, ook al zijn er genoeg kwaliteitstitels beschikbaar in de Play Store. Ondertussen maken add-ons zoals de Stadia Claw of Razer’s eigen Kishi-dock het gemakkelijk om de telefoon die je al hebt gekocht om te toveren in een gamemachine. En natuurlijk is er de eerder genoemde Switch en Steam Deck. De ene is een gevestigde gigant in de wereld van videogames die op zijn vijfde verjaardag komen, terwijl de andere een nieuwkomer is die is gebouwd op de grootste naam in pc-gaming. Het zal voor iedereen een uitdaging zijn om tegen een van deze producten in te gaan. Verdorie, er zijn een paar Android-spelmachines die momenteel op de markt rondzweven, en geen van hen heeft tot nu toe de verkoopgrafieken verlicht.

Dus, heeft Qualcomm genoeg gedaan om je te overtuigen van de toekomst van het spelen van games onderweg? Misschien ben je tevreden met de al bestaande ervaring van je telefoon – of misschien zijn de Switch en Steam Deck genoeg voor jou. Wat je mening ook is, laat het ons weten in de onderstaande poll.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *