U kunt nu Android Auto in uw Tesla gebruiken — een soort van

Android Auto wordt door veel autofabrikanten gebruikt, en als ze dat niet ondersteunen, is de kans groot dat je op zijn minst Apple’s CarPlay kunt gebruiken, behalve Tesla’s. Tesla-auto’s gebruiken hun eigen besturingssysteem voor hun dashboard, een systeem dat vaak wordt vergeleken met Apple CarPlay en Android Auto. Het is exclusief voor Tesla-auto’s en hoewel het veel voordelen heeft, wil je soms misschien iets anders gebruiken, maar dat wordt momenteel niet standaard ondersteund. Maar wees niet bang: dankzij een nieuwe hack kunnen Tesla-auto’s nu genieten van Android Auto. Of in ieder geval, ze soort van can.Deze nieuwe oplossing is afkomstig van de maker van AAWireless, Emil Borconi, en werkt via een Android-app op je telefoon genaamd TeslaAA. Zoals de zaken er nu voor staan, bevindt de app zich in een bètafase, maar het lijkt goed genoeg te werken voor Google Maps-navigatie, Waze (die alleen kan worden gebruikt met een in-browser-oplossing genaamd Tesla Waze), en waarschijnlijk de meeste dingen die je ‘ d graag een Android Auto-aangedreven head-unit gebruiken voor. Voordat u inspringt, moeten we verduidelijken dat deze oplossing niet werkt zoals u zou verwachten.

Uw Tesla-auto zelf zal geen Android Auto gebruiken, omdat er nog steeds geen manier is om het besturingssysteem volledig uit te wisselen, en dit zou waarschijnlijk veel van de basisfunctionaliteit van de auto verbreken. In plaats daarvan wordt toegang tot Android Auto in uw Tesla gedaan via de browser van de auto. De Android Auto-interface wordt letterlijk van je smartphone naar je Tesla-dashboard gestreamd.

Dit is niet helemaal een slechte benadering, en in feite lijkt het behoorlijk goed te werken. Omdat het echter geen native oplossing is, zijn er nadelen: verhoogd gegevensverbruik, vertragingen en problemen doordat het in wezen slechts een videofeed is, zijn enkele van hen. Toch is dit slechts een bètaversie, dus op zijn minst een deel daarvan moet voor de release een beetje worden opgepoetst. We zijn eerlijk gezegd gewoon blij om te zien dat het überhaupt bestaat, vooral omdat Google Android Auto op telefoonschermen heeft verwijderd.

Als je een Tesla hebt en je bent geïnteresseerd om deze oplossing in je auto uit te proberen, bekijk dan nu de app in de Google Play Store. Kijk voor meer informatie in de originele Reddit-thread .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *