Google Pixel Fold wordt mogelijk in maart 2022 gelanceerd met minder krachtige camera’s

Google’s eerste opvouwbare smartphone, de Pixel Fold, komt in 2022 uit met een minder indrukwekkende camera dan de Pixel 6, zo meldt een nieuw rapport van 9to5Google .Advertentie
De line-up van Google Pixel 6 bevatte een van de grootste sprongen in camerakwaliteit sinds de eerste Pixel-telefoon. Dit komt omdat oudere Pixel-smartphones gewone 12 MP-camera’s gebruikten, maar de beeldkwaliteit compenseerden met softwaremagie. Deze keer heeft Google echter ook de camera’s geüpgraded, waardoor ze op één lijn komen met de concurrentie zoals de Samsung Galaxy S21 en iPhone 13.

Maar met die upgrade is de grootte van de camera’s toegenomen, waardoor ook de camerabobbel achter de Pixel 6 en Pixel 6 Pro is toegenomen.

Op een opvouwbare telefoon is elke millimeter cruciaal voor ontwerpdoeleinden. Opvouwbare telefoons hebben meestal niet dezelfde kwaliteitscamera’s als vlaggenschiptelefoons om de dikte van de telefoon te verminderen.

Cameraspecificaties van Pixel Fold
Dat gezegd hebbende, heeft het APK-inzichtsteam van 9to5Google nieuw bewijs gevonden in de Google camera-app-bestanden die wijzen op de aanstaande Pixel Fold met de codenaam “Pipit”. De Pixel Fold kan dezelfde camerasensor gebruiken als in de Pixel 5-serie van vorig jaar. In plaats van de nieuwe GN1-sensor, zal de Pixel Fold de 12,2-megapixel Sony IMX363 gebruiken die sinds de Pixel 3 wordt gebruikt, waarschijnlijk voor de hoofdcamera.

Dit zou geen probleem moeten zijn voor de camerakwaliteit, aangezien Pixel-telefoons altijd hebben uitgeblonken in die regio. De kwaliteit komt misschien niet overeen met de Pixel 6, maar het zal op geen enkele manier “slecht” zijn.

Advertentie
Het is vermeldenswaard dat de code voor deze camera voor de Pipit opvouwbaar is getagd met “gevouwen”, wat zou kunnen betekenen dat deze alleen zal worden gebruikt wanneer deze is opgevouwen. We kunnen ons alleen maar voorstellen wat voor soort ontwerp het zou zijn.

Er kunnen ook twee extra 8 MP IMX355-sensoren zijn die in de code zijn getagd als “binnen” en “buiten”. Aangezien Google twee identieke camera’s zal gebruiken, is het mogelijk dat de Pixel Fold foto’s van dezelfde kwaliteit maakt, of deze nu opgevouwen of uitgevouwen is.

We vermoeden dat een van deze camera’s zich op het binnendisplay zal bevinden en de andere op het buitenste display. Dit komt omdat Google de IMX355-sensor meestal heeft gebruikt voor selfiecamera’s op Pixel-telefoons.

Er zijn hints van een andere 12 MP Sony IMX386-sensor, en volgens het trackrecord van Google zal deze waarschijnlijk worden gebruikt als een ultrabrede camera. Kortom, we verwachten twee hoofdcamera’s en twee selfiecamera’s op de Google Pixel Fold te zien.

Mogelijke lanceringsdatum
De code die is ontdekt door het APK Insight-team toont ook bewijs dat de Pixel Fold in 2022 wordt gelanceerd. Er is een verwijzing naar “isPixel2022Foldable.”, die samengaat met eerdere Pixel-generaties en hun gelekte code. De Pixel 4 en 4 XL hadden bijvoorbeeld verwijzingen naar “isPixel2019” en de Pixel 3a en 3a XL bevatten “isPixel2019MidRange”. in hun code.

Dit bevestigt min of meer dat de Pixel Fold in 2022 wordt gelanceerd. Android 12L, de nieuwe variant van Android 12 voor tablets en opvouwbare tablets, wordt naar verwachting in maart volgend jaar gelanceerd en het zou logisch zijn als de Pixel Fold op de dezelfde tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *