Instagram introduceert “Take a Break” om tieners te beschermen tegen schadelijke inhoud

Instagram heeft onlangs luchtafweergeschut gekregen vanwege het hebben van schadelijke inhoud die mentale gezondheidsproblemen veroorzaakt bij tieners. Als gevolg hiervan probeert de socialemediagigant het probleem nu te verminderen door een nieuwe functie te introduceren genaamd “neem een ​​pauze”.Advertentie
Nick Clegg, vice-president van wereldwijde zaken van Facebook, zei dat:

We gaan iets introduceren waarvan ik denk dat het een aanzienlijk verschil zal maken, namelijk waar onze systemen zien dat een tiener keer op keer naar dezelfde inhoud kijkt, en het is inhoud die misschien niet bevorderlijk is voor hun welzijn, we zal hen aansporen om naar andere inhoud te kijken.

Hij voegde eraan toe dat ze het werk aan de Instagram Kids-apps onderbreken en ouders optionele controle geven om toezicht te houden op tieners. Ze zijn van plan om in plaats daarvan een “pauze nemen” -functie te introduceren die tieners eenvoudig zal vertellen een pauze te nemen van Instagram of hen weg te sturen van schadelijke inhoud.

Clegg heeft geen tijdlijn voor deze functie onthuld, maar een Facebook-woordvoerder heeft The Verge verteld dat de functie nog niet wordt getest, maar dat dit binnenkort zal gebeuren. Dit betekent dat we het waarschijnlijk niet deze maand zullen zien, maar tegen het einde van het jaar. Instagram-hoofd Adam Mosseri heeft ook gezegd dat ze momenteel nieuwe functies “verkennen”.

We zullen deze ruimte bijwerken zodra er nieuwe updates zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *