WhatsApp krijgt naar verluidt transcriptiefunctie voor spraakberichten: hoe het werkt

WhatsApp heeft zojuist end-to-end encryptie-ondersteuning toegevoegd voor back-ups van chats en het lijkt erop dat het bedrijf nu van plan is om een ​​transcriptiefunctie voor spraakberichten aan te bieden. De functie is momenteel in ontwikkeling en is opgemerkt door WaBetaInfo .De geciteerde bron meldde dat je berichten niet naar de WhatsApp- of Facebook- server worden gestuurd , maar dat Apple voor transcriptie zorgt. Dit zal Apple ook helpen zijn spraakherkenningstechnologie te verbeteren. Dus, hoe werkt dit?

In het rapport staat dat deze functie als optie beschikbaar zal zijn. Wanneer gebruikers een spraakbericht willen transcriberen, moeten ze WhatsApp toegang geven tot de spraakherkenningstechnologie van hun apparaat.

Lees ook | WhatsApp rolt end-to-end encryptie uit voor chatback-ups
Zodra u de toestemming geeft, kunt u de transcriptieservice gebruiken. Wanneer u een spraakbericht afspeelt, verschijnt er een gedeelte “Transcript” op het scherm, waar u berichten kunt lezen. De geciteerde bron zegt dat je het spraakbericht ook vanaf elk punt kunt afspelen.

“Wanneer een bericht voor de eerste keer wordt getranscribeerd, wordt de transcriptie lokaal opgeslagen in de WhatsApp-database, dus het is niet nodig om het opnieuw te transcriberen als je de transcriptie later wilt zien,” zei WaBetaInfo .

Wanneer de functie voor Android- gebruikers wordt uitgerold, is op dit moment nog niet bekend . De transcriptiefunctie voor spraakberichten is binnenkort beschikbaar voor iOS- bètagebruikers, volgens de geciteerde bron.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *