WhatsApp dwingt je misschien niet om het nieuwe beleid te accepteren, maar dit is wat je moet weten

WhatsApp zal naar verluidt binnenkort een nieuwe update uitbrengen, waardoor de nieuwe privacyvoorwaarden optioneel worden voor gebruikers. Een nieuw rapport van WaBetaInfo onthult dat gebruikers niet gedwongen zullen worden om de nieuwe privacyvoorwaarden te accepteren. Men krijgt een optie om het nieuwe beleid af te wijzen en WhatsApp zal de functionaliteit niet beperken.Het rapport stelt echter dat degenen die zakelijke accounts op WhatsApp willen berichten die cloudproviders gebruiken, de nieuwe servicevoorwaarden moeten lezen en accepteren. Degenen die geen interactie hebben met zakelijke accounts, hoeven zich nergens zorgen over te maken. De geciteerde bron heeft een screenshot gedeeld, waaruit blijkt dat de app nieuwe voorwaarden en diensten zal presenteren wanneer iemand probeert om zakelijke accounts te berichten.

Moet lezen | WhatsApp-tips en -trucs: berichten verzenden zonder te typen
In het bericht staat: “WhatsApp heeft onlangs zijn voorwaarden en privacybeleid bijgewerkt. Het bedrijf gebruikt een beveiligde dienst van het Facebook- bedrijf om chats te beheren. Om met bedrijven te chatten, moet je de WhatsApp-update bekijken en accepteren.” Gebruikers zien twee opties, waaronder ‘Niet nu’ en ‘Review’.

WABetaInfo heeft ook beweerd dat de berichten-app van plan is dit “zeer binnenkort” aan te kondigen en een update over WhatsApp-bèta zal uitrollen voor zowel Android- als iOS- gebruikers.

Het bedrijf dat eigendom is van Facebook, kondigde in januari van dit jaar voor het eerst zijn nieuwe servicevoorwaarden aan om geïntegreerde services voor Facebook-producten aan te bieden. WhatsApp kreeg toen grote terugslag en veel gebruikers migreerden zelfs naar andere apps zoals Signal en Telegram. De berichtenservice zei later dat degenen die het nieuwe beleid niet accepteren, niet alle functies van de app kunnen gebruiken.

WhatsApp kreeg hier toen veel kritiek op, dus besloot de dienst toegang te bieden tot alle functies, zelfs als mensen de voorwaarden niet accepteren. Nu lijkt het erop dat de instant messaging-service het instemmen met de nieuwe voorwaarden voor gebruikers optioneel zal maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *